Dievčatá dnes sa mi stála "zvláštna" vec.
Viezla som synčeka do škôlky. Už z domu sme išli s plačom. Mala som ho, preto na rukách, keď ma zastavil pred škôlkou (je to spojená MŠ a ZŠ) jeden muž, že si všimol, že sme z jednej obce a mal by na mňa prosbu. On vozí dcéru do školy utorok a štvrtok a potreboval by či by som mohla voziť jeho dcéru z a do školy pondelok, stredu a piatok. Kukala som na neho ako puk, lebo som nechápala. A on, že či suhlasim. Ako mňa malo čo prekvapí, ale toto ma naozaj prekvapilo, aby niekto zveril svoje dieťa cudzej osobe...prepáčte, ale musela som to tu napísať...
Ja vozim niektore dni tiez cudzie deti do-zo skoly ci z-na trening... uz roky a od malinka prakticky od skolky...zas ine matky obcas beru moje 😂 Proste jeden smer, ten isty cas, nemam problem zobrat aj dalsie dieta... ale zas cudzie? Tieto deti sme poznali s treningov skolky ci skoly a postupne to tak vyslo, ze sa striedame... Neviem, v akej je jej otec situacii s vozenim, ze takto skusa najst urgent niekoho, kto by dieta vodil za neho...je to na tebe, ci sa ti to chce (predpokladam, ze nechce) natahovat s dalsim dietatom...alebo ti on navrhol, ze by na oplatku vzal tvoje utorky a stvrtky? Prispel na benzin? Ak nie, vyhod to z hlavy...
Preco by to nemalo byt normalne? Ved to tak normalne funguje. Ja viem aj o rodicoch, ktori sa striedaju vo vozeni dieti na kruzky...
@dievcacitajucelist určite by som odmietla, za to cudzie dieťa preberáš zodpovednosť, okrem toho si narobíš ďalšie zbytočné problémy, keď tvoje dieťa napr. ochorie a ty nebudeš môcť ísť, alebo sa ti pokazí auto.
ak by to bolo dieta susedy, kamosky, ...tak bez problemov ale zodpovednost za cudzie dieta 🤷♀️
bolo by to normálne keby ste sa poznali, nie že ťa osloví úplne cudzí človek..
@martinmmartin v cudzom žiguláku a o autosedačkách sme ani nechyrovali, ani o tom, že keby sa nám pri havárke niečo stalo, rodičia budú toho vodiča vláčiť po súdoch
@dievcacitajucelist no dobre a co si oteckovi povedala?
možno by som odviezla 2-3krát, ale isto nie pravidelne... nie som predsa jeho asistentka.
v utorok a štvrtok by vozil obe deti on? odmietla si? ja by som odmietla pre možné komplikácie
@dievcacitajucelist keby sa deti/ rodicia piznali a bolo by to reciprocne, preco nie. Uplne cudzi? Ak potrebuje, to sa takto nerobi, ze vyblajnem na cudzieho poziadavku.... bud je v zufalej situacii, alebo nema zmysel pre vyhodnotenie situacie....
Vôbec by mi nevadilo voziť cudzie dieťa, pokiaľ idem v rovnakom čase rovnakým smerom. Ale predsa by som povedala akčnému oteckovi, že to je na dlhšiu debatu a nie na prikyvnutie pred školou.
Ono je to celkovo tema mat aj druhu autosedacku, bezpecnost, co v pripade choroby.. ja mam v aute 6 sedaciek prakticky nikdy neni problem (dve integrovane, dve normalne, dva podsedaky)... ale tu moznost nema kazdy, ja jazdim prakticky s autobusom 😂
Tiež som vozila cudzie dieťa.
Ak by som poznala to dieťa aj rodiča okej ..ale cudzie deti nie ...akože nie si taxi služba treba si to zariadiť tak aby mohol voziť deti do škôlky....
@anjelicek26 ty mozes normalne premavat na pravidelnej linke😂
tak asi si všimol že ste z jednej dediny. Podľa mňa úplne normálna vec. Ak by to bolo na striedačku, prečo nie. Raz zoberiem ja a raz on.
@dievcacitajucelist ak ste z jednej dediny, poznas ho z videnia aspon?
ono toto je na dlhu debatu... na druhej strane ak je zufaly sa mu nedivim ;) dolezite su pravidla, tvoj skolkar ostane doma a co potom?
a rovnako - vozim deti, ktore nie su moje, ale tie deti poznam a nejedna sa o pravidelnu linku ;) a najma - som si vedoma ze ja ako vodic mam za ne plnu zodpovednost
@nelca84 Veď tak áno ak by sme sa poznali...ale on ma videl dnes ráno po prvýkrát a aj ja jeho..nepoznáme sa a on mi chcel zveriť svoje dieťa..to nie je podľa mňa celkom v pohode...
@kaktusik007 nie, vôbec ho nepoznám po prvýkrát som ho dnes ráno videla
@kvetinka75 tak ja by som svoje dieťa nezverila cudzej osobe...on nevie aká som šoférka a pod. detto ja to iste čo sa toho pána týka....
no cudzie dieťa by som si na zodpovednosť určite nevzala....si vezmi, že nedaj boh len drobná nehoda a dotyčný z teba vysúdi majland....a druhá vec ako taxíka zadara si z teba tiež hádam nikto robiť nebude....pán je nejaký veľmi pohodlný....nehovorím keby sa poznáte a striedate sa vo vození detí....ale takto je to veľmi veľmi divné
@dievcacitajucelist ste z mini dedinky a este ste sa nevideli? No vsak uz ako sa rozhodnes, ale mozes z toho neskor tiez tazit, ak by ste sa napr. striedali...
@ukulela áno, ak by sme boli susedia, kamaráti, ale takto úplne cudzí 🤔
@dievcacitajucelist ine by bolo, ak by ste sa poznali, ale takto rovno vybafnut.Ty sa budes poobede prisposobovat rozvrhu jeho dcery?pises o skole...ci ona bude v druzine a ty, ked pojdes pre maleho zoberies ich oboch?kolko ma to dievca rokov?aby za chvilu z toho nebolo, ze ju budes mat doma az do vecere.
Ano, ludia si takto pomahaju my sme to skusili mesiac a koniec.Vzdy sme cakali na druhe dieta rano, nestihali potom sme my meskali do skoly...co si mu povedala?
@nelca84 Niesme s mini dediny..je to väčšia dedina ja tu bývam ešte len 4 roky nepoznám tu každého
@dievcacitajucelist a čo ti bráni lepšie sa spoznať? Veď z toho môžete ťažiť obe strany
@luccija povedala som mu, aby sa nehneval, ale nebudem jeho dcérku voziť...ja nastupuje od októbra do práce a budem rada, keď budem stíhať svoje dieťa voziť
@dievcacitajucelist aha, lebo mas v profile Potvorice... Ved ja netvrdim, ze mas na to pristupiit ak ti to nevyhovuje. Ale zas to nepovazujem ani za nenormalne, lebo takto si rodicia normalne vypomahaju.
@kvetinka75 vieš čo...nebudem také robiť, cudzie dieťa mať v aute je zodpovednosť...a keďže začínam budúci mesiac v práci nebudem sa prispôsobovať
Stara skola.....si predstav ze by sa toto hodilo tvojim rodicom ked si ty bola mala....hned by si travila pondelky stredy a piatky rana v cudzom zigulaku.....