Help, need somebody help 🤷🤦 nenávidím tento typ domácich úloh...
@zuzanockamt nič. Že sa mi nechce preluskavat kvantum informácií a stránok a vybrať z toho niečo ako tak zrozumiteľné pre stvrtaka.... Nikdy som nemala rada tieto predmety v škole ako vlastiveda a neskôr dejepis.... Mala som radšej slovenčinu, cudzie jazyky....
tak skús chatGPT
@danette ale ved uplne v pohode. Kolko tych informacii treba ? Staci ak vezmete nieco co napisala zuzanockamt a spravite z toho 3 priklady a napisete to jedoduchymi vetami aby tomu stvrtak rozumel. To ze sa nechce hladat informacie je jedna vec, druha vec je, ze dieta proste potrebuje pomoct s ulohou. ....
To máme za tvoje dieťa riešiť úlohu lebo tebe sa nechce? Stačí otvoriť Wikipédiu, vyhľadať Slovensko a tam si všetko nájdeš čo potrebujes vedieť
Ok a preco to neurobi dieta?
No veď to napíš zjednodušene do pracovného zošita.
To nie je matematika.Toto je úplne jednoduchá domáca úloha.
@danette Tebe sa nechce, tak nech si dieta urobi ulohu same, alebo zaplat niekomu, komu sa chce. Snad si nemyslis, ze niekto bude za Tvoje dieta len tak robit domace ulohy.
Do googlu sa ti nechce tukat a pomoct dietatu s ulohou, ale rolovat konik ano😃
A prečo vlastne chces preluskavat kvantum informácií ? Zapni dieťaťu ntb alebo daj do ruky knihu a nech si napíše. Je tam na to pár riadkov, nečakajú sa neviem aké obsiahle informácie.
Neviem inak čo je toto za móda robiť úlohu za dieťa, ešte k tomu takúto, ktorú si vie nájsť samé a stačí usmerniť/pomôcť vybrať.
@danette tu nejde aby si ty preluskavala internet. ide o to, aby sa to ucilo dieta pracovat s hlavnymi dolezitymi informaciami z internetu, aby sa nestalo ze dieta v neskorsom rocniku robi projekt a jediny zdroj je wiki... takze je to uloha dietata, ono sa uci pracovat s pc, ziskavat info a hlavne nauci sa nieco o SK kludne staci 2-3 zaujimavosti co sa jemu pacia
Kks že nechce sa mi🤦♀️🤦♀️ kam toto ľudstvo speje🤦♀️
A pritom taka jednoduchá uloha
Dieta ma nejaku vadu, ci co? Ci je len lenive po rodicoch?
@medda_beda pre niekoho je jednoduchšia matematika ako toto... Tiež sa niekedy chytím za hlavu čo tu niektoré mamičky nevedia jednoduché príklady a buď pomôžem ak viem, alebo neriešim....
Ak si to tvoje dieta samo vyhlada, nauci sa: robit s Pc, citat, triedit informacie, zlepsi si gramatiku, nauci sa samostatnosti, robit si sam ulohy, zapamata si viac informacii, nauci sa zodpovednosti, nauci sa nieco o svojej krajine a zaroven odlahci matke pracu s jeho vlastnymi ulohami. Na nezaplatenie. Nie?🙂 Nauci matku, ze deti sa inak vychovavaju na sebavedomych a spolahlivych jedincov.
@yanni ja si ohladom matematiky myslim, ze ucivo ZS by mal zvladnut kazdy rodic, no… a zastavuje sa mi rozum, ked vidim, s akymi ulohami si nevie dat rady…
A suhlasim s tebou, ak si dnesne pomaly batolata zvladnu pustit rozpravku na tablete, tak 10 rocne dieta si musi zvladnut vygooglit par info o Slovensku.
@stanulienkat neviem či má vaše dieťa nejakú vadu. To sa musíte informovať u vašej obvodacky. Moje je v pohode.
Apropo okrem tohto podľa vás vadneho dieťaťa mám aj ďalšie 2 deti, najmladšie má 1 rok, je choré momentálne, už 3 noc som sa poriadne nevyspala a áno nechce sa mi tak som si dovolila sem napísať, že či reku mi nedá niekto odpísať domácu úlohu.... Ale nabudúce si asi nechám radšej ruku odťať ako sa tu opýtať...
@danette o to viac, aby si same dieta robilo ulohy, nie?🤔
Odkazy na rôzne fakulty, publikácie atď... Z toho treba najprv vedieť vybrať správnu stránku a potom z tej stránky vytiahnuť v skratke zrozumiteľné informácie
@stellarphoenix ďakujem za normálnu odpoveď 🙂🥰
@danette A čo je na tom ťažké. Zadaj tému do Google a hotovo.