Ahojte vedeli by ste poradiť segra ma dvoch synov a starší čo už chodí do školy do prvej stále sa s ním vadí bije ho kričí na neho ked neposlúcha mne je ho strašne ľúto ako by ste na to reagovali?? Má niekto podobnú skúsenosť???
Starší ma sedem a mladší šesť
@anickaa123 maju deti otca resp sestra muza? Ja takyto pripad poznam...az teda s tym rozdielom,ze moja sestra na syna vzdy hulakala,ale teda nebila ho.....niekedy právom,inokedy nie.....osobne by som na to tiez nervy nemala,ale tento sestrinma rozne diagnozy ako poruchy vnimania a pod....cize celkovo s nim je tazko sa ucit a on chuda aj ked chce nevie sa velakrat sustredit
skus sestru od deto odbrenit a dat jej kus volna... bit sa nema..ale kto ma dieta a zive k tomu 2x tak si vie predstavit co dokazu s nervami.. skus so sestrou prehovorit ci nepotrebuej s dacim pomoct ... hlavne ju neuc ako vychovavat ci radit-to nema rada ziadna matka... ale napr taky vikend bez deti..to je najlepsi darcek pre matku k vianocam lol
@anickaa123 keďže to nebolo asi len pár krát, tak je na najlepšej ceste, že jej syn v 10 rokoch treskne dverami a odíde a raz jej to možno vráti.Spraví z neho psychickú trosku neviem si predstaviť ako sa to dieťa musí cítiť a ako sa mu znechutí škola.jasné, že každá žena má občas napaté nervy, ale treba sa ovládať a , keď sa nevie nech si ide po lieky či k psychologovi
chudák chlapec:(skúsila by som jej vysvetliť, že ten malý má z toho stres hádajú sa kvôli učeniu?určite nech si kupo knižku Rešpektuj a budeš rešpektovaný to je ako biblia pre každého rodiča
@lilyianka otec im zomrel :'(
Trapiaca sa detska psychika moze dospeleho riadne potrapit a je velmi tazke sa ovladnut. Najlepsie je vybavit dietatu sedenia s dobrym psychologom, ten poradi aj sestre, ako zvladat konfliktne situacie.
@anickaa123 Prečo sa s ním vadí? Nejde z jeho strany o nejakú poruchu(napr.ADHD)?A teda ona to nezvláda lebo nevie ako na neho?
@stardust chodí s ním k nej a bude tam chodiť až pokiaľ nevyrastie :'(
@xstelinka to čo je??? Jemu nejde učenie
@anickaa123 sa s nim hada a bije ho pri uceni?
@anickaa123 To je porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou. Daj si do googla a vyhodí ti príznaky. Kvôli čomu chodí k psychológovi?Teda ma nejakú diagnózu?
@stardust nie tak všeobecne celkovo
😢
@xstelinka máva tiché epileptické záchvaty ako mu otec zomrel tak sa ho to akosy dotklo chudatko moje malé
@anickaa123 ja by som na nu nazjapala a zbila ju tiez!!! nech si to skusi...pochopim, ked niekomu prasknu nervy...stane sa ...ale ak to robi casto..bitko nevyriesi nic a to decko moze zlomit uz navzdy...
@anickaa123 ak byvate blizko bravaj si ho po skole k tebe na robenie uloh... domov nech ide nauceny. Sestra co citam to nema vobec lahke a proste to nezvlada, napriek tomu to neospravedlnuje ani v najmensom, ako sa sprava k synovi.
@vladulienka1982 tak nerobi to kazdy den ale keď mu nejde učenie nemusí sa s ním vadiť on zato predsa nemôže aj psychológicka povedala že sa nemôže s ním vadiť
@anjelicek26 problém je v tom že on sa nechce s nikim iným učiť
@anickaa123 a ona tiež chodí?lebo nerozumiem čo to je za mamu, ktorá nosí dieťa k psychologovi a pritom ona sama mu robí zle.Chápem, že má zlé obdobie, ale to dieťa za to nemôže otca stratil a mama ho bije.deti ľúbia bezhranične, ale chudál musí byť z toho zmatený
@eliska13 strašne mi ho je ľúto :'(
@anickaa123 on je iba prváčik, keď mu to teraz znechutí má problém na celé roky.co bude s ním robiť v 3, 4 triede?skús jej dohovoriť a daj jej prečítat tú knižku sú tam aj tieto situácie
@anickaa123 tak ako baby radili, ak mozes, bravaj si ho k sebe, pomahaj mu s ucenim...moj syn je v skoro rovnakom veku, ani si nechcem predstavit ako by sa trapil, keby stratil tatina...lasku nie bitku...
@vladulienka1982 vsak toto budem sa snažiť tráviť s ním čo najviac času nakoľko som na maródke vetsinou som doma ďakujem vám za rady
@anickaa123 Ťažko sa radi takto na diaľku. Nechcem obhajovať tvoju sestru, ale aj nám psychologicka hovorila, že máme byť trpezliví, nekricat, netrestat, ale chváliť a motivovať. No ale ona nemá doma syna čo ma v zadku vrtulu, ktorý sa odmieta učiť, vyrušuje na hodinach, neustále niečo stráca, klame, vymýšľa si ... . Možno by sestra mala všetky tie starosti častejšie konzultovať so psychológom.
@anickaa123 tak ucit ako ucit, ja sa s detmi tiez cielene "neucim", mame hodinu denne vyhradenu na ulohy teda po jedle, pol hodina kludu a ideme na to, oni si robia svoje a ked treba sa ma chodia spytat a kontrolujem nez si to hodia do tasky, ze ako to vyzera. Nedozorujem tak, ze im stojim za chrbatom a nebuzerujem cely cas, oni si robia ulohy sami od seba, v zivote by to neodlakli, proste su to ich povinnosti... toto bolo aj mojim cielom vybudovat, taku tu samomotivaciu...spravim si svoje a mam do konca dna pokoj... a ked neviem, mama mi pomoze.
Tazko sa mi citaju taketo prispevky....na deti som obzvlast citliva. Ja mam 4 deti.... A dcera ma ADHD , sme v tretom rocniku a teraz sa to vsetko nejako prevalilo... no skor by som povedala, ze stanovenim diagnozy sme sa upokojili obe. Lebo viem aky sposob si na nu najst, no bitka a hadky u nas neboli nikdy. Jasne, aj mne dochadzala trpezlivost, no mala akonahle vycitila moju nervozitu... alebo zvyseny hlas, automaticky vypla a zabudla aj to ako sa vola... sestre by som odporucila poprosit psychologicku kam chodi s malym o system akym bude fungovat bez stresu... da sa to zvladnut v pohode, nie je to nic co by nezvladli. No najskor sa musi naucit ovladat sama az potom moze ocakavat pokroky aj u chalana. Krikom a bitkami jeho stav len zhorsuje. A je pravda svata, ze deti s ADHD si to neuvedomuju, nie su hlupe, ani lajdaci...prave naopak. Moja dcera bola v IQ testoch nadpriemerna.... nechcime od deti to, co nezvladame sami 😉
@zana0077 moja reč 🙂 dufam že sa SEGRA spameta
ahojko, viem si predstavit co preziva tvoja sestra ☹ asi to je nieco cerstvejsie. v prvom rade si musis prehovorit s nou. takto to dalej nejde, ak ma maly epi zachvaty bitkou a krikom mu len zhorsuje zdravotny stav (viem to, lem aj dcera je epilepticka ☹ ) je to neurologicke ochorenie, ktoreho spustacom mohla byt prave trauma zo straty rodica ☹ treba vysvetlit matke ze nech ma radsej horsie znamky a menej epi ako same jednotky, vypracovane ulohy.... dohodnut sa s vychovavatelkou nech si robi ulohy v druzine a ma o starost menej. nebude to typ top, ale ciastocne ju to v tejto chvili odbremeni, pomoze jej to v tejto stresujucej dobe. jednoznacne treba navstivit pschologa/psychiatra so sebou, ak ma depresivne nalady a vybija si ich na detoch treba aby si pomohla nie len kvoli sebe, ale aj kvoli detom a hlavne kvoli nim, napr. nasadenim antidepresiv na preklenutie najtazsieho obdobia. nebude predsa kricat, bit deti, lebo sa neciti dobre, nezvlada situaciu, doma, pracu, starostlivost o rodinu, domacnost, pracu, starosltivost o deti, smutit za manzelom..... to je aj na kona vela. treba vyhladat odbornu pomoc a hlavne ju prijat. toto musis sestre vysvetlit. nech tu pomoc prijme nie len od teba ale aj od odbornika a nech sa za to nehambi. dalej so synom vyhladat tiez odbornu pomoc nie len psychologa, ale aj centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v ramci vasho mesta (kam spadate) tam mu spravia testy, popripade poslu dalej a uvidite ci ma nejaku porudu pozornosti, hyperaktivity, ci nejaku "dis" poruchu (citania, pisania, pocitania....) vsetko vam tam vysvetlia skus si to vsetko vygooglit nastudovat a mozno budete viac v obraze preco ma maly problem s ucivom popr. popytat sa ucitelky v skole ci nema podozrenie na nieco z toho travi tam dost casu mozno ho ma viac zmapovaneho.
drzim palceky nech sa vam cim skor da rodina do aspon ako tak zabehnutych kolaji a hlavne deti nech maju pekne kludne vianoce, nech pocitia ze ich ma maminka rada, hoci to ma teraz velmi tazke (kto nezazil stratu milovanej osoby, nepochopi, co dany clovek preziva a ako dokaze hlboko klesnut, hoci to nema v umysle...) drzim vam velmi palceky a myslim na vas
@kacena4 dakujem krásne za podporu😉
dnes má každé decko ADHD...rodičia svojou ,,výchovu,, radi schovávajú za túto diagnózu...deťom sa treba veľmi veľa venovať,počúvať ich a tráviť s nimi čas...
Skus si chalana viac bravat a tráviť s nim cas. Mozno je sestra preťažená a jednoducho sa nevie ovládať.
Kolko rokov my ten druhy chlapec?