V škole sa kradne

4. dec 2024

Premyslam ako sa zachovat. Mam od svojho dietata info o spoluziakovi, krory si rad privlastni cudzie veci. Uz aj jemu parkrat v skole nieco zmizlo (neboli to velmi drahe veci), ale neprislo sa uz na to, kto to bol. Mala som podozrenie z ich triedy, kvoli roznym okolnostiam.
Dietatu som samozrejme slubila, ze nikomu nic nepoviem, lebo nechcem zradit jeho doveru. Je to jeden z jeho najblizsich kamosov. Po dlhsom case sa zobralo nieco nie z ich triedy, nebola to vec co sa da kupit a vraj ju zahodil do kosa. Asi sa zlakol. Takze celkovo viem o jeho dvoch kradeziach, co mojmu dietatu priznal a mojmu dietatu zmizlo nieco 3krat za 3 roky cca. No. A co teraz robit, aby to mlady muz neopakoval? Ako by ste sa zachovali vy? Mozno vas napadne nejake riesenie, co mna zatial nie. Deti maju 10 rokov.

viera
4. dec 2024

Nevies.Nemas dokazy.Nemozes obvinit niekoho na zaklade vypovede tvojho dietata. Ako to chces dokazat?Bola si pritom?Co ked si tvoje dieta vymysla?Zamyslela si sa aj nad tym?

autor
4. dec 2024

@viera moje dieta si nevymysla urcite, neviem co by z toho malo. Dokazat to viem lebo aj ine dieta o tom vie. Ale ja predovsetkym nechcem nikoho obvinovat, naopak, chcem to vyriesit tak, aby kamos nezostal ponizeny a nebol pred vsetkymi za zlodeja do konca zakladnej skoly.

misanthropicdann
5. dec 2024

Hej to hovorí každá matka a zrazu nikoho dieťa si nevymysla, nekradne, nerobí zle.

tiika
5. dec 2024

Buď sa porozprávať priamo s ním, alebo jeho rodičmi , prip. triednou učiteľkou. Nemusia to vedieť všetci.

anketkarka
6. dec 2024

Nemajú v škole kamerový systém? Škola krádeže nerieši? Neriešila by som to určite s rodičmi, lebo ak nemajú pochopenie pre morálne zásady, tak si to môže odniesť aj Tvoje dieťa. Mala by to riešiť škola/trieda a urobiť opatrenia, aby chlapcovi došlo, že to nie je dobrý nápad. Ako sa k tomu stavia Tvoj syn? Keby dohovoril kamošovi, že to nie je správne? Možno to robí z frajeriny a keby nenašiel podporu u kamarátov, tak by ho to možno "nebavilo" robiť. Ak je to diagnóza, tak to bude robiť aj ďalej.

ema22270
9. dec 2024

Ja len zasnem nad odpovedami tu - co ked tvoj syn klame, nakoniec tvoj syn kradne nie? To hovori kazda matka ...a podobne.... ludia mne sa tu niekedy fakt mozog zastavuje 🤔🙄.