Premyslam ako sa zachovat. Mam od svojho dietata info o spoluziakovi, krory si rad privlastni cudzie veci. Uz aj jemu parkrat v skole nieco zmizlo (neboli to velmi drahe veci), ale neprislo sa uz na to, kto to bol. Mala som podozrenie z ich triedy, kvoli roznym okolnostiam.
Dietatu som samozrejme slubila, ze nikomu nic nepoviem, lebo nechcem zradit jeho doveru. Je to jeden z jeho najblizsich kamosov. Po dlhsom case sa zobralo nieco nie z ich triedy, nebola to vec co sa da kupit a vraj ju zahodil do kosa. Asi sa zlakol. Takze celkovo viem o jeho dvoch kradeziach, co mojmu dietatu priznal a mojmu dietatu zmizlo nieco 3krat za 3 roky cca. No. A co teraz robit, aby to mlady muz neopakoval? Ako by ste sa zachovali vy? Mozno vas napadne nejake riesenie, co mna zatial nie. Deti maju 10 rokov.
@viera moje dieta si nevymysla urcite, neviem co by z toho malo. Dokazat to viem lebo aj ine dieta o tom vie. Ale ja predovsetkym nechcem nikoho obvinovat, naopak, chcem to vyriesit tak, aby kamos nezostal ponizeny a nebol pred vsetkymi za zlodeja do konca zakladnej skoly.
Hej to hovorí každá matka a zrazu nikoho dieťa si nevymysla, nekradne, nerobí zle.
Buď sa porozprávať priamo s ním, alebo jeho rodičmi , prip. triednou učiteľkou. Nemusia to vedieť všetci.
Nemajú v škole kamerový systém? Škola krádeže nerieši? Neriešila by som to určite s rodičmi, lebo ak nemajú pochopenie pre morálne zásady, tak si to môže odniesť aj Tvoje dieťa. Mala by to riešiť škola/trieda a urobiť opatrenia, aby chlapcovi došlo, že to nie je dobrý nápad. Ako sa k tomu stavia Tvoj syn? Keby dohovoril kamošovi, že to nie je správne? Možno to robí z frajeriny a keby nenašiel podporu u kamarátov, tak by ho to možno "nebavilo" robiť. Ak je to diagnóza, tak to bude robiť aj ďalej.
Ja len zasnem nad odpovedami tu - co ked tvoj syn klame, nakoniec tvoj syn kradne nie? To hovori kazda matka ...a podobne.... ludia mne sa tu niekedy fakt mozog zastavuje 🤔🙄.
Nevies.Nemas dokazy.Nemozes obvinit niekoho na zaklade vypovede tvojho dietata. Ako to chces dokazat?Bola si pritom?Co ked si tvoje dieta vymysla?Zamyslela si sa aj nad tym?