Ahojte, mali ste niekedy problém uvoľniť dieťa zo školy na viac ako 5 dní? Riaditeľka napísala oznam , že len v prípade zdravotného dôvodu odôvodnenie musí byť s potvrdením od lekára alebo s potvrdením od športového klubu . Doteraz s uvoľnením problém nebol . Sú nejaké nové zákony ?
A dôvod je aký dovolenka?
To platí roky, že 5 dní, dôvod je aký?
Nie sú nové zákony. Doteraz to preschadzalo, ale pravdepodobne to rodičia začali zneužívať, tak sa pôjde podľa litery zákona.
Minimálne od korony...či? Predškoláci 7 dní a školáci 5 dní môžu byť ospravedlnení rodičom ..
@zuzubb007 cesta do zahranicia z rodinnych dovodov
závisí od riaditeľky, či uvolní. Oficiálne by asi nemala, ale viem, že rodičia zvyknú pýtať deti zo školy. Ak ste ešte nepýtali, skúste sa dohodnúť s lekárom, či by nedal potvrdenie.
ak sa nemylim, na toto potrebujes povolenie od riaditela
Toto je oficiálne platné a ako každé pravidlo, aj toto má výnimky. Štandard je, že v prípade potreby požiadaš písomne riaditeľku aj s uvedením dôvodu (detaily podľa vlastného uváženia) a riaditeľka sa vyjadrí. Nie je to v kompetencii triedneho učiteľa, pokiaľ je to viac ako 5 dní a bez potvrdenia od lekára.
to co hovoris je zo zakona, v ramci bezneho dochadzania do skoly, ak chces ospravedlnit dieťa na dlhsie z divodu odcestovania potrebujes suhlas riaditela, ziada sa o to písomne a on ti da stanovisko ci ho ospravedlní alebo nie
Normálne idem za riaditeľkou, napíšem žiadosť a ona sa vyjadrí.Vzdy vyhovela chodíme cez školský rok k moru
Daj si žiadosť normálne. Nám povolili. Alebo ak máš normálnu doktorku nemá problém dať odpravedlnenku. Naša bola za pobyt pri mori rada :D
Moji chlapci(stredoškolák a siedmak) boli pred 2 týždňami na enviro eko expedícii v Slovinsku. Normálne som napísala žiadosť o uvoľnenie z vyučovania z dôvodu viď vyššie a dala triednej. Nebudem predsa do edupage písať rodinné dôvody,keď chalani povedia,kde boli.
Nebol problém ani na 1 škole
To je blbe😜,že sa konečne nasrala nejaká riaditeľka a osadenstvo už nevie kudy kam. Zákony sú na dodržiavanie, už aj tých päť dní s rozkošou rodičia zneužívajú a houby sú pediatri odľahčeni. Takže nie,nie je nový zákon. Pokiaľ máte vážne dôvody na odchod do zahraničia z rodinných dôvodov a nie je to len preudonym slova dovolenka a nestačí vám plných 9 dní,tak treba podať žiadosť. A už záleží od riaditeľky a vašich absencii a prospechu a tak.
@maciatkolulu prepac, ale to ze su nejake zakony neznamena, ze su spravne. Moje dieta je moje dieta a pride mi chore, ze musim niekoho ziadat aby mi ho uvolnil z nejakej institucie. To len na margo tvojho akcneho komentaru
Ja som to riešila síce pred rokom, ale na stránke školy som našla tlačivo, vypísala a po triednej učiteľke som poslala riaditeľke na podpis. Dôvod som dala pravdivý, šli sme do Tatier vtedy. Ešte v ten deň mi poslala späť podpísané tlačivo a bolo. Potom som dala žiadanku cez Edupage. Nikto nič okolo toho neriešil.
Dlhšie chýbanie schvaľuje riaditeľ už roky. Napíš si žiadosť a posli/dones do školy.
@hederamonstera z práce neziadas uvoľnenie?
@hederamonstera jaaaj,aha,takže ty a tvoje dieťa nemusíte akceptovať zákony,lebo vám v tej danej chvíli proste nevyhovujú. 👍 Ideál je mať holubnik, a cez prázdniny zadarmo starostlivosť ,celodennú,lebo však normálny človek nepôjde cez prázdniny sa tlačiť a za tie ceny s deckami. A dovolenky vybuchane. Vas je tu poniektorych škoda,medicína,právo,politika,všetko v maličku,všetko by ste zkoordinovali. Ale ideál je zdrhnúť do zahraničia,kde sú tie zákony naozaj tvorené na dodržiavanie a nikoho nezaujíma názor na to,čo to je správne,či nie. Slovensko je zle,ok,supom skúsiť inde. Najmä s dodržiavaním pravidiel ,zákonov. 🤣👏
My máme v školskom poriadku uvedené, že riaditeľka schvaľuje žiadosti na takéto účely.. ja som to ešte nevyužila, ale kamarátka z Ameriky pravidelne a nikdy nemá problém ísť tam skoro na mesiac, ale vždy dá žiadosť.. normálne by som si dohodla stretnutie s riaditeľkou a porozprávala by som sa o tom, prečo je to problém..
@maciatkolulu ty co davas😂😂 ok
@letfenixa v praci som dobrovolne ;) a ja som reagovala na jej “ton” akym to podala.
Ale to už dlho platí, že zo školy môže rodič uvoľniť dieťa na 5 dní bez lekárskeho potvrdenia a zo škôlky na 7 dní.