Uvoľnenie zo školy na viac ako 5 dní

27. máj 2024

Ahojte, mali ste niekedy problém uvoľniť dieťa zo školy na viac ako 5 dní? Riaditeľka napísala oznam , že len v prípade zdravotného dôvodu odôvodnenie musí byť s potvrdením od lekára alebo s potvrdením od športového klubu . Doteraz s uvoľnením problém nebol . Sú nejaké nové zákony ?

34katka34
27. máj 2024

Ale to už dlho platí, že zo školy môže rodič uvoľniť dieťa na 5 dní bez lekárskeho potvrdenia a zo škôlky na 7 dní.

eliska13
27. máj 2024

A dôvod je aký dovolenka?

zuzubb007
27. máj 2024

To platí roky, že 5 dní, dôvod je aký?

letfenixa
27. máj 2024

Nie sú nové zákony. Doteraz to preschadzalo, ale pravdepodobne to rodičia začali zneužívať, tak sa pôjde podľa litery zákona.

arasidka123
27. máj 2024

Minimálne od korony...či? Predškoláci 7 dní a školáci 5 dní môžu byť ospravedlnení rodičom ..

autor
27. máj 2024

@zuzubb007 cesta do zahranicia z rodinnych dovodov

btus
27. máj 2024

závisí od riaditeľky, či uvolní. Oficiálne by asi nemala, ale viem, že rodičia zvyknú pýtať deti zo školy. Ak ste ešte nepýtali, skúste sa dohodnúť s lekárom, či by nedal potvrdenie.

magic08
27. máj 2024

ak sa nemylim, na toto potrebujes povolenie od riaditela

tanyan
27. máj 2024

Toto je oficiálne platné a ako každé pravidlo, aj toto má výnimky. Štandard je, že v prípade potreby požiadaš písomne riaditeľku aj s uvedením dôvodu (detaily podľa vlastného uváženia) a riaditeľka sa vyjadrí. Nie je to v kompetencii triedneho učiteľa, pokiaľ je to viac ako 5 dní a bez potvrdenia od lekára.

kacena4
27. máj 2024

to co hovoris je zo zakona, v ramci bezneho dochadzania do skoly, ak chces ospravedlnit dieťa na dlhsie z divodu odcestovania potrebujes suhlas riaditela, ziada sa o to písomne a on ti da stanovisko ci ho ospravedlní alebo nie

eliska13
27. máj 2024

Normálne idem za riaditeľkou, napíšem žiadosť a ona sa vyjadrí.Vzdy vyhovela chodíme cez školský rok k moru

janka95
27. máj 2024

Daj si žiadosť normálne. Nám povolili. Alebo ak máš normálnu doktorku nemá problém dať odpravedlnenku. Naša bola za pobyt pri mori rada :D

avanka
27. máj 2024

Moji chlapci(stredoškolák a siedmak) boli pred 2 týždňami na enviro eko expedícii v Slovinsku. Normálne som napísala žiadosť o uvoľnenie z vyučovania z dôvodu viď vyššie a dala triednej. Nebudem predsa do edupage písať rodinné dôvody,keď chalani povedia,kde boli.
Nebol problém ani na 1 škole

maciatkolulu
27. máj 2024

To je blbe😜,že sa konečne nasrala nejaká riaditeľka a osadenstvo už nevie kudy kam. Zákony sú na dodržiavanie, už aj tých päť dní s rozkošou rodičia zneužívajú a houby sú pediatri odľahčeni. Takže nie,nie je nový zákon. Pokiaľ máte vážne dôvody na odchod do zahraničia z rodinných dôvodov a nie je to len preudonym slova dovolenka a nestačí vám plných 9 dní,tak treba podať žiadosť. A už záleží od riaditeľky a vašich absencii a prospechu a tak.

hederamonstera
27. máj 2024

@maciatkolulu prepac, ale to ze su nejake zakony neznamena, ze su spravne. Moje dieta je moje dieta a pride mi chore, ze musim niekoho ziadat aby mi ho uvolnil z nejakej institucie. To len na margo tvojho akcneho komentaru

petronela1985
27. máj 2024

Ja som to riešila síce pred rokom, ale na stránke školy som našla tlačivo, vypísala a po triednej učiteľke som poslala riaditeľke na podpis. Dôvod som dala pravdivý, šli sme do Tatier vtedy. Ešte v ten deň mi poslala späť podpísané tlačivo a bolo. Potom som dala žiadanku cez Edupage. Nikto nič okolo toho neriešil.

januska12323
27. máj 2024

Dlhšie chýbanie schvaľuje riaditeľ už roky. Napíš si žiadosť a posli/dones do školy.

letfenixa
27. máj 2024

@hederamonstera z práce neziadas uvoľnenie?

maciatkolulu
27. máj 2024

@hederamonstera jaaaj,aha,takže ty a tvoje dieťa nemusíte akceptovať zákony,lebo vám v tej danej chvíli proste nevyhovujú. 👍 Ideál je mať holubnik, a cez prázdniny zadarmo starostlivosť ,celodennú,lebo však normálny človek nepôjde cez prázdniny sa tlačiť a za tie ceny s deckami. A dovolenky vybuchane. Vas je tu poniektorych škoda,medicína,právo,politika,všetko v maličku,všetko by ste zkoordinovali. Ale ideál je zdrhnúť do zahraničia,kde sú tie zákony naozaj tvorené na dodržiavanie a nikoho nezaujíma názor na to,čo to je správne,či nie. Slovensko je zle,ok,supom skúsiť inde. Najmä s dodržiavaním pravidiel ,zákonov. 🤣👏

jana_eyre_2
27. máj 2024

My máme v školskom poriadku uvedené, že riaditeľka schvaľuje žiadosti na takéto účely.. ja som to ešte nevyužila, ale kamarátka z Ameriky pravidelne a nikdy nemá problém ísť tam skoro na mesiac, ale vždy dá žiadosť.. normálne by som si dohodla stretnutie s riaditeľkou a porozprávala by som sa o tom, prečo je to problém..

hederamonstera
27. máj 2024

@maciatkolulu ty co davas😂😂 ok

hederamonstera
27. máj 2024

@letfenixa v praci som dobrovolne ;) a ja som reagovala na jej “ton” akym to podala.