Chcem poradit ako postupovať.Cez prestávku stala dcera pri lavici a spolužiak kopol do lavice.Ma pohmozdeny pravý bok a rebro zlomené.
@moonlight1210 Učiteľovi to povedala.Dnes sme behali po vyšetreniach.Budem to riešiť v pondelok.Ďakujem.
tak zistiť čo sa stalo, pretože ,,bežném, ľahké,, kopnutie do lavice asi nespôsobí zlomené rebro
Ešte hneď teraz kontaktovať školu a informovať ich aký je lekársky nález
Poslať to aj mailom učiteľke a riaditeľke školy.
Aký je vek deti? Lebo to musel byt veľmi silný kop
@kukanda123 ako postupovať? To vážne nevieš? Zobrať doktorovi na ošetrenie, s papiermi ísť do školy za riaditeľom, pýtať sa ako to oni riešili a vypýtať záznam čo oni spísali, žiadať stretnutie v riaditelni s jeho rodičmi. A ďalej to je už na uváženi a dohode.... znížená známka zo správania..... čo chcete vy? Trestné oznámenie? Koľko rokov má tvoje dieťa a ten druhý?
@kukanda123 asi sedela nie?! Lavica nie je taká vysoká až po rebrá, alebo spadla? Treba aby dcéra hovorila veľmi presne a konkrétne. Lebo aj ten chlapec povie svoju verziu+deti čo boli v triede.
Jasné, riešiť, ale skúsiť zistiť u dcéry, čo tomu predchádzalo a podobne.
Neviem koľko majú rokov, no mne keď spolužiak zlomil prsty (naozaj to urobiť nechcel, buchol mi vrámci hry po ruke, len si neuvedomil že má na nej prsteň a ja krehké kosti ) otec išiel za riaditeľom, spolužiak dostal zníženú známku zo správania, tuším 3 a pri pohovore s jeho rodičmi sme sa dohodli že mi bude písať všetky poznámky, pomáhať s taškou, učebnicami a pod. V tej dobe som mala 11r. Ale opakujem urobiť to nechcel. Preto sme sa dohodli takto.
Len technicka poznamka, ze na zlomene rebro, obzvlast u dietata nie je potrebna ziadna extra sila, staci fakt nestastny uder. Tym to samozrejme nechcem zlahcovat, neviem co sa tam stalo. Bezny uder do hrudnika naraz rozlozi na vacsiu plochu a rebra su pruzne, ale ak by bol naraz na jedno konkretne, tak sa moze zlomit aj pri na pohlad nevinnom buchnuti. Na ruke su pevnejsie kosti a staci blby pad ... Kazdopadne by to lekar mal vediet posudit.
@kukanda123 och, preboha, chudinka. Skoré zotavenie! ❤️
Vlastná skúsenosť - ešte teraz zavolaj do školy a spíšte úraz, minimálne si daj podpísať papier, na ktorom bude napísané, ako sa úraz stal. Do pondelka sa môžu všetci tváriť, že sa nič nestalo.
@kukanda123 skola ma mat spisany uraz a ked nie, tak spisat ako sa uraz stal...ucitelka, svedkovia. Riesit so skolou.
@kornelies ublizil omylom a znizili mu znamku zo spravania? A este tasky nosil? Poznamky pisal? Uz keby mi dali 3zo spravania za neumysel urcite nerobim dalsie veci
Volala som do skoly.Bude sa to riešiť v pondelok.
@slavomira236 To sa mna pytas alebo konstatujes? Lutujem chlapca, jedna zlomena ruka a dostal trest ako triedny vyvrhel. No comment.
Triedny ucitel, riaditelka, inspektorat. Podla toho, ako sa k tomu jednotlive instancie postavia.
Teoreticky trestne oznamenie na policiu. Tiez podla toho, ako sa k tomu skola postavi.
A samozrejme zaznam z nemocnice o osetreni dietata a zaver z neho, ake zranenia boli zistene, v akom rozsahu a ich doba liecenia, atd.