Ahojte dievčatá.
Chcem sa spýtať, či vie niekto poradiť...mal by inštruktor, ktorý na lyžiarskom výcviku spôsobil úraz dieťaťu, s ktorým výcvik vykonával, problém? Alebo sa len spíše záznam o úraze a vec je vyriešená?
Ďakujem.
Pri strete na svahu vrazil do dieťaťa z boku a zlomil rebro...
@klaridka predpokladám, že nie úmyselne. Rozhodne môžete podať podnet na prešetrenie - ak má dieťa poistku tak neviem či sa to tam aj nedokladá. Ale nehody sa stávajú - ako profesionálovi vo svojom obore by sa to stať nemalo - neviem či nemajú aj poistenia pre takéto prípady a vtedy vieš tú jeho poistku využiť tiež. Dôležití sú tiež svedkovia a ako sa to vlastne stalo - či šlo o úmysel či náhodou stretom nechcel zabrániť ešte horšiemu zraneniu....atď. Mám skúsenosť s niečím podobným, ale šlo o kurz plávania a úraz.
Hej, aj ja to vnímam ako nešťastnú náhodu, no zo strany inštruktora je veľká snaha zvaliť to len na dieťa, keďže do správy o úraze zadal, že dieťa narazilo doňho... Ošetrujúci lekár sa pýtal, ako si mohlo dieťa zlomiť zadné rebro, ak vrazilo do inštruktora jazdou dolu kopcom- a teda, náraz bol z prednej strany....
@klaridka no však lekár ani posudkoví lekár či pracovník poisťovne idiot nie je neboj. Len tak ľahko to na dieťa "nehodí". V našom prípade to bolo komplikovanejšie. Dieťa sa šmyklo vonku pri bazéne hoci ho stále upozorňovali nech nebehá - keby ho plavčík neodstotil - viac než pravdepodobne by sa to dieťa na mieste zabilo, lebo letelo priamo na roh stupienka - až nám všetkým zle prišlo. No duchaprítomne ho odsotil no tak nešťastne, že sa zozadu udrelo pri páde do chrbta a malo problém s obličkou - našťastie nie trvalé poškodenie, len pomliaždenie s dlhou rekonvalescenciou. Ešteže to rodičia videli v priamom prenose, ja som sedela vedľa nich, mne tam chodil na kurz syn - inak by ťažko verili, moc boli plavčíkovi vďační - ale muselo sa to normálne prešetrovať, lebo to bolo najskôr klasifikované od lekárov v nemocnici ako ublíženie na zdraví.
Ja by som to neriešila, pokiaľ by sa k tomu inštruktor postavil normálne a pravdivo by opísal situáciu. Ak je taký, že to chce hodiť len na dieťa asi by som mu to dala "vyžrať"
tu by so neriesila veru ci instruktor z toho moze mat zle..... evidentne vie ze moze a preto uviedol do zaznamu co uviedol 😡 natvrdo by som to riesila
@klaridka a v podstate je vyhra, ze zrazenie je take co si same dieta prednym narazom nesposobi - hra to v prospech duetata
Vzhladom na to, ze instruktor uviedol v sprave nepravdu, by som to riesila. Je to chrapunstvo.
@klaridka a konkrétne sám inštruktor mu ten úraz spôsobil alebo sa stal úraz pod dohľadom inštruktora? Lebo to sú dve rozdielne veci.