Úraz na lyžiarskom výcviku

klaridka
26. jan 2023

Ahojte dievčatá.
Chcem sa spýtať, či vie niekto poradiť...mal by inštruktor, ktorý na lyžiarskom výcviku spôsobil úraz dieťaťu, s ktorým výcvik vykonával, problém? Alebo sa len spíše záznam o úraze a vec je vyriešená?

Ďakujem.

alenah31
26. jan 2023

@klaridka a konkrétne sám inštruktor mu ten úraz spôsobil alebo sa stal úraz pod dohľadom inštruktora? Lebo to sú dve rozdielne veci.

klaridka
autor
26. jan 2023

Pri strete na svahu vrazil do dieťaťa z boku a zlomil rebro...

alenah31
26. jan 2023

@klaridka predpokladám, že nie úmyselne. Rozhodne môžete podať podnet na prešetrenie - ak má dieťa poistku tak neviem či sa to tam aj nedokladá. Ale nehody sa stávajú - ako profesionálovi vo svojom obore by sa to stať nemalo - neviem či nemajú aj poistenia pre takéto prípady a vtedy vieš tú jeho poistku využiť tiež. Dôležití sú tiež svedkovia a ako sa to vlastne stalo - či šlo o úmysel či náhodou stretom nechcel zabrániť ešte horšiemu zraneniu....atď. Mám skúsenosť s niečím podobným, ale šlo o kurz plávania a úraz.

klaridka
autor
26. jan 2023

Hej, aj ja to vnímam ako nešťastnú náhodu, no zo strany inštruktora je veľká snaha zvaliť to len na dieťa, keďže do správy o úraze zadal, že dieťa narazilo doňho... Ošetrujúci lekár sa pýtal, ako si mohlo dieťa zlomiť zadné rebro, ak vrazilo do inštruktora jazdou dolu kopcom- a teda, náraz bol z prednej strany....

alenah31
26. jan 2023

@klaridka no však lekár ani posudkoví lekár či pracovník poisťovne idiot nie je neboj. Len tak ľahko to na dieťa "nehodí". V našom prípade to bolo komplikovanejšie. Dieťa sa šmyklo vonku pri bazéne hoci ho stále upozorňovali nech nebehá - keby ho plavčík neodstotil - viac než pravdepodobne by sa to dieťa na mieste zabilo, lebo letelo priamo na roh stupienka - až nám všetkým zle prišlo. No duchaprítomne ho odsotil no tak nešťastne, že sa zozadu udrelo pri páde do chrbta a malo problém s obličkou - našťastie nie trvalé poškodenie, len pomliaždenie s dlhou rekonvalescenciou. Ešteže to rodičia videli v priamom prenose, ja som sedela vedľa nich, mne tam chodil na kurz syn - inak by ťažko verili, moc boli plavčíkovi vďační - ale muselo sa to normálne prešetrovať, lebo to bolo najskôr klasifikované od lekárov v nemocnici ako ublíženie na zdraví.

klaridka
autor
26. jan 2023

@alenah31 fuuu, tak to je už iný prípad....

martinka13
26. jan 2023

Ja by som to neriešila, pokiaľ by sa k tomu inštruktor postavil normálne a pravdivo by opísal situáciu. Ak je taký, že to chce hodiť len na dieťa asi by som mu to dala "vyžrať"

kaktusik007
27. jan 2023

tu by so neriesila veru ci instruktor z toho moze mat zle..... evidentne vie ze moze a preto uviedol do zaznamu co uviedol 😡 natvrdo by som to riesila

kaktusik007
27. jan 2023

@klaridka a v podstate je vyhra, ze zrazenie je take co si same dieta prednym narazom nesposobi - hra to v prospech duetata

maris5
27. jan 2023

Vzhladom na to, ze instruktor uviedol v sprave nepravdu, by som to riesila. Je to chrapunstvo.

ankare
27. jan 2023

@klaridka keďže inštruktor má k tomuto takýto prístup, riešte to. Somár.

klaridka
autor
27. jan 2023

@maris5 Tiež ma to hnevá...pritom sa stačilo o tom normálne porozprávať...