Unudená 9-ročná dcéra

kissymissy
9. máj 2023

Baby co robievaju pocas dna Vase deti? Moja 9rocna dcera nechce chodit na ziadny kruzok,tv moc nepozera,mobil hry obcas od nudy. Ak su u susedy deti ide s nimi von. To je ok. Inak stale taha mna hrat sa slepu babu nahanacku vybijanu..mne sa uz ozaj nechce vkuse tieto detske hry. Sama sa do nicoho nepusti ziadne vyrabanie ale nieco..len sa nudi a otravuje dospelych. Obcas sa tak nudi ze sama nevie co by chcela robit alebo jest no hrozne. Ci to je bezne u tak velkych deti?

lianka123
9. máj 2023

@kissymissy je jedinacik? Ja mam 2 deti, maju 4 a 6 a ked nemam naladu len im poviem, ze som neni ich animator, ze nech si nieco vymyslia a teda vedia, ze to nepojde. Ale obe deti maju kruzky a my s nimi robime, co nas bavi, cize lyzuju ten 4rocny v ramci svojich moznosti, teraz su s tatom ns bikoch. Obaja robia futbal 3krat do tyzdna, cize oni su aj radi ak ich nechame nudit sa. Proste daj ju na sport a rob s nou veci, ktore su tebe prijemne. Lebo pain in the ass nema nikto rad... a uz nie v 9

janulka1985
9. máj 2023

@kissymissy u nas to iste,len moje ani kamaratov nemaju na sidlisku,iba spolužiaci v škole.. tiez presedia pri PC a mobiloch... neviem čo toto za generacia ale je to tak mega na nervy,mňa tiež nebavi sa s nimi stale hrať.rovesnici im chybajú.

syslik81
9. máj 2023

ja by som ju dala na kruzok aj ked nechce- niekedy staci podstrcit .. najde si tam kamaratky a bude lepsie .. ku nam chodia dost spoluiacky sa hrat .. alebo si kresli nastastie to ju bavi .. yrabat blbosti

lucik194
9. máj 2023

@kissymissy nie, nie je to bezne..... ono niekedy je fajn aj "donutit" deti ist na nejaky kruzok..... vsak da sa zaplatit mesiac dva.....
podla mna ona sama nevie co so sebou, preto ju treba trosku postrcit.

v skole maju ake kruzky? nech ide tam aspon na jeden.

ked sa nudi doma - nech sa paci, moze zacat doma pomahat, vysypat smeti, vysavat, polievat kvety, zvladne ist kupit rohliky k ranajkam, kupit si sprchac v drogerii..... proste treba ju teda zamestnat.....

dohodni sa s nou, ze 1x tyzdenne nech pride k Vam nejaka jej kamoska, ony dve sa uz zabavia.....

a vyrabat doma? gumickovat, vyskrabkavat obrazky, tvorit mydla? naramky? nic z toho? lebo teda v tomto veku to dost frci.....

sissy27
9. máj 2023

@kissymissy no, keby som v 9r otravovala mamu, ze sa nudim, tak do 30 sekund by mi vyhadzala skrine a mohla by som skladat “kominky”, pripadne inu podobnu cinnost by mi rychlo nasla. V 9r som lietala s inymi deckami vonku na bicykloch, na korculiach, hrali sme vybijanu, skakali cez gumu… chapem, ze na toto treba viac deti a ked vsetci kvasia doma s mobilmi v ruke, tak tazko… moja dcera v tom veku sportovala, 4x do tyzdna treningy, cez vikend sutaz alebo vystupenie, slovo nuda nepozna… byt tebou hladam dcere kruzok - k niecomu hadam aspon aky-taky vztah ma (kreslenie, hudba, priroda, sport…), alebo len nevie, ake su moznosti - treba jej ich ukazat. Ked vyskusa tri mesiace jedno a potom zas nieco ine, casom najde nieco co sa jej zapaci.

kissymissy
autor
9. máj 2023

@sissy27 uz vyskusala asi 5kruzkov. Po par razoch z toho zase nic nebolo tevala ze tam nechce ist. Stale jej o niakych kruzkoch hovorim ale na ziaden nechce ist. Naposledy isla skusit na atletiku a skoro celu hodinu plakala. Ona sa aj tazko zaclenuje je hambliva

kissymissy
autor
9. máj 2023

@lucik194 uz vyskusala asi 5kruzkov. Po par razoch z toho zase nic nebolo tevala ze tam nechce ist. Stale jej o niakych kruzkoch hovorim ale na ziaden nechce ist. Naposledy isla skusit na atletiku a skoro celu hodinu plakala. Ona sa aj tazko zaclenuje je hambliva

lucik194
9. máj 2023

@kissymissy to ze je hanbliva neznamena nic.....

no za mna 9r rocne dieta uz musi byt ako tak fungujuce medzi ostatnymi detmi, vsak do skoly chodi predpokladam.....

no kruzky, treba len skusat, stale dokolecka, to ze na atletike plakala, no a co, ubudlo z nej, urcite nie......

podla mna ta aj skusa, lebo vie, ze ked bude plakat dosiahne svoje, uz vidis ako by som 9 rocne dieta ofukovala,
u nas plati - nechces tento kruzok, dobre nechces, je zaplateny este mesiac, tak tam budes chodit a medzi tym si vyberies nieco ineho, ked si nevyberies, vyberiem ja..... sadnite si spolu a hladajte..... vsak v ramci petrzalky je toho strasne vela......

sissy27
9. máj 2023

@kissymissy ok nechce nemusi, ale v tom pripade si musi najst zmysluplnu cinnost sama. Ty predpokladam chodis do prace, to si neviem predstavit prist z prace a hrat s 9r na slepu babu… predpokladam, ze varis peries upratujes, mozno mas ty nejake svoje hobby, ktoremu sa venujes, takze ak si slecna nevie vybrat sama, tak moze kopirovat teba a zaroven ti pomahat. A raz by sa zdula, ze ju to nebavi, v tom momente by skakala cez prekazky na tartane alebo cokolvek. Fakt ma miliardu moznosti co robit (ak som dobre pochopila, tak ste z BA)… nehovorim, ze ju mas uplne odstrcit a nevenovat sa jej, ale zas aby mi princezna fnukala za zadkom, ze sa nudi, tak pardon…

miadi
9. máj 2023

Moja bude mat 8 nema cas sa nudit. Zo skoly dojde pred 4pm naje sa a sme vonku ked je pekne do vecera potom vana a hodku cita knihy.. mà rada tv aj hry ale to mà len ked si splni povinnosti. Zahra sa s bratom mensim.. cez vikend ich niekde zoberiem do mini zoo parku shipping plavaren a tak. Minuly September ako zacinala 2rocnik nerada citala bola level 7 a do vianoc sa zlepsila na level 24 ( to uz je vrchol) nasla som jej styl ktory ju bavi graficke romany komixovy styl. Captain underpants Dog man. .. ked cita kazdy den tak hodinu je klud 😄Tak uz mà 80knih .

kp7333
9. máj 2023

Deti treba obcas nechat, nech sa nudia, aby sa naucili zmysluplne vyuzit cas. Moze si citat, kreslit, nieco vyrabat alebo ist von na bicykel, kolobezku ci korcule. Ak sa nevie sama zamestnat, tak ju zaukoluj - nech s tebou vari, perie, sklada pradlo, upratuje, prestrie stol, ide do obchodu... atd. Tak velkym detom uz neteba robit animatora.

taminka1986
9. máj 2023

@kissymissy a ty sa jej pytas co chce kruzok ked je to u vas takto? Prihlasim a ides,vybavene. Moja chodi do tanecnej 3x tyzdenne,1x2h vytvarka,piatok ma volny. Bol aj klavir ale zas necham ju aj nadychnut😂

7miriam77
9. máj 2023

Moja ma o par mesiacov 8 rokov. Doma sa vie prehrat sama, vela tvori, vyraba kadejake veci, "umelecke diela" zo všetkého co najde, veľa kreslí,to je jej top koníček, dokáže kresliť hodinu vkuse. Sama sa dokaze hrať s legom, s bábikami, ... Pred panelákom mame detske ihrisko, kazde pobedie,ked uz ma napisane ulohy, uteka tam. Je spoločenská, dokáže sa kludne zahrat aj s cudzimi detmi, ak tam nema kamosky. Na krúžky chodi na hudobnú a chodi aj do umeleckej skoly na výtvarnú

luccija
9. máj 2023

@taminka1986 aký má význam donútiť dieťa na krúžok, keď k tomu nemá vzťah?
@kissymissy chodiť za kamarátkami, kúpte knihy, niečo na tvorenie, tie hry čo píšeš nech hra s babami s tebou moze variť, piecť....ale už patrí medzi rovesníkov.

gabika128
9. máj 2023

@kissymissy popravde si neviem predstaviť tuto situáciu, ani že by som pri každom krúžku dieťaťu ustupovala, ani že by miesto krúžku sedelo doma na mobile a TV. Skús ju viac zapojiť do domácich prác, skúste viac ako rodina tráviť čas aktívne, dieťa veľmi opakuje to čo vidí doma, to čo rodičia povolia. Ak by moja dcéra nechcela chodiť na krúžok tak by ten čas musela tráviť so mnou, či bicykel, korčule, behanie, lezenie, turistika, venčenie psa atď. To je teda ten pohyb a doma kľudne tie domáce práce, čítanie knihy atď.

gabika128
9. máj 2023

@luccija ja si ako dieťa pamätám, že som mala problém chodiť na krúžky, ale nie že by sa mi tam nepáčilo, ale bolo v tom v tom niečo iné,... Moji rodičia, neboli dôslední, doma ťažké podmienky, hundrania čo zase na ten krúžok potrebujem atď...

taminka1986
9. máj 2023

@luccija vyznam to ma taky ze nesedi pri mobile kym pridem o 18tej z prace,hybe sa a je s rovesnikmi.

luccija
9. máj 2023

@taminka1986 áno, ale tvoju to baví snáď ..
Moja tiež nebola kružková vyskúšali sme gymnastiku, keramiku všade pol roka s odretymi ušami rok potom si vybrala angličtinu.Kruzok má význam, keď tam dieťa chce chodiť a baví ho.

taminka1986
9. máj 2023

@luccija tych kruzkov je teraz uz tolko ze neverim ze by to dieta nebavilo uplne nic.

luccija
9. máj 2023

@taminka1986 nie každý býva tam kde je výber krúžkov my sme tiež nemali veľa a sú deti, ktoré to naozaj nebaví a robia to len preto, že rodičia povedia a zaplatia a musia.

salamistka
9. máj 2023

Moja tiež nechodila na krúžky, nechcela a ani neboli v blízkosti možnosti...neskôr chodila na výtvarnú do ZUŠ, tam cestovala sama, už bola väčšia...ja som s dcérou rada trávila čas, hlavne sme spolu varili...mali sme doma morčatá...ju bavilo kreslenie, tvorenie, ostalo jej to dodnes...spoločne sme chodili na nákupi či do kina....a keď sa nudila, čo je u detí normálne, tak som sa s ňou zahrala človeče alebo karty, vonku begminton či sa išla korčuľovať a ja som bežala vedľa nej...nikdy ma neotravovala, chcela som s ňou byť..keď mala cca 14-15 rokov, už jej nebolo a opadol jej záujem o nás rodičov.

miadi
9. máj 2023

@luccija presne tie kruzky tiez nie su vsade a nie su vzdy super. Moja chodila v 4r na plavanie. Ale potom cez covid to zrusili a po covid je to take ze zapisat sa da len v jeden dany den a do 5minut je to plne . Lebo to je najlacnejsie $90 na 6x potom maju take ze sukromne pre celu rodinu za $250 na hodinu 😂a to Ja plavat viem dobre a mala uz tiez oni ich tam dookola ucili to iste aby sa clovek naucil plavat tak za 2-3roky.. potom je tu moznost mat tanecnu a ta stoji $500 na rok stym ze Musis cvaknut cele a ked tam dieta nechce ist tak $ nevratia. Niektore tie kruzky su fakt len na odlozenie deti. Teraz mala after school activity crazy science za $100 4x v skole nalakali ju na to ze budu robit sliz co svieti v tme.. a doniesla domov lepidlo + pena na holenie 🤣a ze farby si do toho mà dat ked mà doma food colouring . No lepsi sliz som snou vyrabala ked mala 4r . Clovek by mal robit co ho naozaj bavi ci doma ci kruzok no nie nasilu to je uz len kruzok ako za trest. Ja som ako decko vyskusala vselico a bavilo mà len kreslenie na zuske. A to mi aj ostalo 😊