Ahojte, mam doma tretiacku... v skole je sikovna a teraz ked je doma, tak ulohy, ktore posle p. ucitelka ma hotove za 30-60min. Nemate nejake tipy na ucivo/ulohy navyse? nieco co by suviselo s tym, co preberaju/preberali.
riesim to hlavne preto, ze mam doma este jednu skolacku a tej ucenie trva aj 3-4hodiny a ked vidi, ze ta moja tretiacka to ma hned hotove, tak su sceny... dakujem.
ja by som bola rada ze je sikovna a vie si ulohy urobit rychlo. aj moj je rychly, ale nenalozim mu za to viac. a ona tiez nemoze za to, ze druha ma toho viac. nech si cita knizku, alebo sa venuje tomu co ju bavi. inak to moze tiez zacat flakat a robit pomaly, kto by chcel ako domenu za sikovnost este viac uloh 😉
Ahoj, nám dala učiteľka ešte link na alf testy, tiež dáva nepovinné úlohy. Keď chceš, aby robila niečo navyše, tak nech robí "projekty" - to čo sa učila v učive nech nakreslí, nalepí, napíše na jeden papier.
@salome123 pozri fb zavreta skola plno materialov k dispozicii alebo ct ak mate uciTelka sa nasteluj idu podla roznikov cca 20min.bloky k tomu kopa hier na precvicenie. Material mozes stiahnut z ich stranky. Uz druhaci sa ucia nasobilku. Mne sa to omnoho viac paci cely ten ich system ako nase vysielanie pre skoly
A načo jej chceš dávať toho viac? Aby bola druhá kľudná, že aj sestra je pomalá? Neviem, ale mne to príde trochu nespravodlivé, veď deti sú rôzne, tak skôr by som tej pomalsej pomohla, alebo nech jej pomáha práve tá šikovnejšia, ale určite by som nenalozila decku kopu úloh, len aby druhé dieťa "nevystrajalo" tak proste je ona šikovnejšia v učení. Druhej dcére možno ide lepšie niečo iné. Skus sa s ňou o tom porozprávať, vysvetliť, lebo potom by som ja na mieste tej tretiacky skôr zatala, keby som videla, že dvojnásobne sa mam učiť, aby bola spokojná menej zdatna sestra.
Možno tretiaci toho vážne máju tak málo, môj tretiak sa viac ako 30- 45 min isto denne neučí. Mám ešte prváka, tak robí jemu dozor s matematikou a pri čítaní. Ak je druhé dieťa mladšie môže jemu pomôcť... +
Mne to pripomína ako v práci ... zvládaš to? Tak ti este dolozime viac
@salome123 Ahoj, tiež mám tretiaka a teda úloh dostávajú toľko, že za 30-60 minút by to nedal ani náhodou. Naši okrem úloh z matematiky, Slovenčiny atď. dostávajú aj úlohy napríklad z pracovného vyučovania (vyrobiť dekoráciu na Veľkú Noc...), výtvarnej výchovy (nakresliť zvieratá, o ktorých sa učili na prírodovede...), z informatiky (nakresliť v skicári jarné kvety...), z telesnej výchovy (rozcvička, tancovať na hudbu, kotrmelce, skok do diaľky...). Okrem toho jej môžeš dávať diktáty na vybrané slová, príklady na násobilku a, samozrejme, dať dcérke vhodnú knihu na čítanie a čítať každý deň. Z angličtiny sa tiež dá precvičovať, aj keby niekto nebol práve zbehlý v angličtine, tak tú tretiacku zvládne. A ak nie, tak naša angličtinárka nám poslala link na Peppa Pig (Prasiatko Peppa), je tam dobrá a ľahko zrozumiteľná angličtina. Nech si pozrie anglickú a slovenskú verziu.
Možností je nekonečné množstvo.
Pozri na bezkriedy.sk , tam mas dost uloh
Mozno ani nie tak ulohy, ale dat jej citat knihy vhodne jej veku. Ja som v tom veku zacala citat a doslova hltala som knihu za knihou. Rozsiri sa jej slovna zasoba, gramatiku bude mat v malicku.
Tiež mám 3tiacku a viac toho nemajú ako na hodinu, keď projekt nejaký tak viac.. . Zo začiatku sme dorabali co nestihla v škole, má jeden zošit na doma tam dostane úlohy odo mňa,, príklady, diktátale už to veľmi nesledujem... Nech si číta, hra sa, stavia si lego a tak ... Moze napr urobiť nejaký projekt do školy ak má veľa času. Ale ja tu moju radšej vyhodím von 😂 konečne sme viac spolu ako rodina, vôbec nám škola nechýba, si to treba užiť trochu... Raz za 100 rokov je takáto možnosť 🥰Nedávala by som viac... Zase tie deti toho nejak extra viac za deň v skole neurobia..
@h2 ja kresliace sprostosti ignorujem, nám Aj z telesnej a hudobnej chodili úlohy 😂 nepovažujem to za dôležité a podstatne, našťastie to asi aj v škole pochopili, prestali chodiť... Ved dieťa doma si povyrába, po kreslí, mala ma svoje rádio, pesničky,, rozprávky...to skutočne netreba tým deťom linajkovat. Matika, slovenčina a na striedačku iné a informatika je z raz za týždeň, to ma moja za 20 minút maximálne. Ja by som bola rada keby mali viac z hlavných predmetov . Mne mala doma drichme a povaluje sa posledný týžden😂 video škola o ničom, veci ma tak dgonhodiny urobene, úlohy chodia, ale všetky hry sú online... Na ňu to nemá žiadny efekt, berie to ako zábavu a s prodigy hrou (ta je na matiku) by sa hrala celý deň... Za PC ju teda púšťam len keď je to nutné. Čiže urobíme informatiku, angličtinu a potom už je PC za odmenu.
Neviem koľko toho dostáva ale moja dostáva celú stránku matematiku plus niečo z učebnice a to isté aj zo sjl potom prirodoveda, angličtina ,čítanie plus z čítania čitateľsky denik ....Teraz malí od utorka voľno včera ešte nic nedostali tak dnes už čakám email s úlohami ná 2 dni plus na nete
@simca06022011 ach...skúsili sme tu Prodigy hru...no myslim., Že to vyriešilo môj problém s tým, že malo času venuje zmysluplným cinnostiam 🤠 ďakujem
@salome123 no tak čarujte bojuje 😂 matike zdar 😁
ako nie je problem podla mna napisat zopar uloh navyse aby sa teda tak ako tak casovo vyrovnali, no aj tak kazdy rocnik a hlavne dieta je ine a inak toto vsetko zvlada
@salome123 ahoj a keby jej skúsiť napísať priklady navyše alebo nejaky pravopisnu doplnovacku podla toho co sa učia. Podla mna keby po hľadáš na nete najdes kúpu úloh. Alebo ma napadlo nevh cita knihu a potom nevh o precitanom napíše. Diktát jej mozes dat