Baby dobre v angline. Ako to má byt? Tie ktoré chcete písať, že si to má školácka robit sama, sa ani neunuvajte. Jednoducho jej jazyky nejdú. Ostatným ďakujem za pomoc
@deedol nevie zložit otázku, lebo WHO are bridges designet by? Nie je correct
hm... a pôjdu jej, keď jej niekto poradí? pochybujem.
Ja som učiteľka a deti mi často žalujú, že od neho niekto odpísal úlohu, alebo že si DÚ niekto spravil na kalkulačke. Vždy im potom poviem, že tie deti ostanú hlúpe, ak sa nezačnú učiť samé, lebo kalkulačka im na písomke nepomôže.. Rovnako ako my síce teraz pomôžeme tvojej dcére, ale nikto, len ona sama, jej nepomôže na písomke alebo neskôr v živote, keď bude ANJ naozaj veľmi, veľmi potrebovať.
Na tvojom mieste jej buď zaplatím doučko alebo sa učím spolu s ňou a nútim ju. Nie toto, lebo jej to vyrieši problém tento týždeň alebo tento polrok, ale nie o 15 rokov, keď si bude hľadať zamestnanie.
@mauduska ďakujeme za radu, veľmi si nám pomohla
"Who are bridges designed by?" je nahodou uplne correct. (som byvala ucitelka AJ na gymnaziu)
@janai1 veď toto je pointa, že vzor je s doplnením are, ale tu jej to nepasuje
samozrejme, ze pasuje.
doslovny preklad - Kym SU mosty stavane?
zabil ma tvoj sarkazmus, ale nevadí. Prajem tvojej dcére všetko dobré.
A prečo ta nepasuje to are? :D Normálne to je dobre.
@deedol ďakujeme
pokojne nech dcera napise vsetky vety, ja ich skontrolujem.
Akurát si oprav designet na designed.. A odpoveď by engineers.
Tak ale asi ťažko bude všade "are"
Malo by tam byť "were" ak preberajú aj trpny rod... Ak berú len prítomný tak môže byť aj "are"
@ibrunova odpovede vie, nevie zložit vetu
Za Wh- is/are podľa podst. Mená Presne ako v príklade. Môžem vedieť aká je to učebnica?
A teraz kukám, ze dole v rohu je kúsok odfotene že preberajú present 😂 tak "are" je v poriadku
@janai1 preberajú minuly
minulý nepreberajú, keď názov lekcie je "present" = "prítomný"
Veď dole máš napísané present, tak ako môžu brať minulý?
@janai1 neviem, ja toto vôbec neviem
@mauduska Niekto ostane hlupy, lebo si spravil ulohu na kalkulacke?? To ako ucitelka myslis vazne?? Dakujem pekne za takyto pristup...
@deedol ďakujeme
Nie je v prvej vete správne built? A tie odpovede sú nie moc správne teda.
Akože dosť chýb tam je. Má problém s prepisovaním a s porozumením?
@ibrunova ďakujem, opravíme
@iffushka áno, jazyky nie sú jej šálka kávy
Odpovede má všade chyby.
nech skusi sama a rada jej to skontrolujem. ma tam vzor, nech ide podla toho.