Učiteľkám vadia dlhé vlasy na chlapcovi

27. máj 2022

Ahojte. Dnes prišiel syn zo školy so slzami v očiach, že mu triedna učiteľka povedala, že ak sa do týždňa neostrihá, tak dostane 2 zo správania a nemôže ísť ani na koncoročný výlet. Prikladám fotku z internetu, aby ste videli asi aké má vlasy. Učiteľkám (je ich viac) vadí, že mu idú vlasy do očí. Nosí okuliare, tak neviem ako mu môžu ísť vlasy do očí. On sa strihať nechce. Mne osobne sa tento účes tiež nepáči, ale má 11 rokov a myslím si že je už dosť veľký na to aby sám rozhodol aké bude mať vlasy. Chodí čistý a upravený. Vlasy nemá mastné.
Príde Vám normálny prístup triednej učiteľky? Alebo som len príliš precitlivená a mám ho donútiť ísť ku kaderníčke.
Ďakujem

nikolka1986
27. máj 2022

Učiteľke do toho nič nie je, šup za riaditeľkou, riaditeľom a narobiť poriadky, alebo priamo za učiteľkou, to čo má byť? Snáď ty si rodič a nie učiteľka a učiteľka takéto práva nemá.

sissy27
27. máj 2022

pani učiteľky budú mať tak 65+ s láskou spomínajú na komunizmus, kedy toto bolo považované za rebelstvo, že? Tak by som ich usmernila, že máme rok 2022 a na účese tvojho syna nie je nič na zhoršenú známku zo správania. A pokiaľ neprehodnotia svoje správanie, tak ja podám podnet na školskú inšpekciu a aj do samotného pekla za ich správanie 😀
Syn nech si na hodinách nejako prichytí ofinu, nech mu to ozaj nelezie do očí (áno, môže aj cez okuliare) a so zvyškom nech dajú pokoj.

zmrzlinka2021
27. máj 2022

Ist za riaditelkou.
To co maju za ucitelku debilku z roku 1960??!!!!

Chudence deti, ak stale musia sa stretavat s takymi indiiduami. Ake vzory tie deti maju medzi ucitelmi? No ziadne! Len ponizovanie, buzeraciu, chybajucu racionalitu...

Toto ries!

cyberk
27. máj 2022

tak to je dost chory pristup od ucitelky, to kde sme aby mi niekto kafral do toho ako ma chodit syn do skoly, nechceli ho ostrihat na koleno ako vo vojne? 🙈

0silvia0
27. máj 2022

Mne sa tento uces paci ale pripomina mi to praktiky uciteliek z 80tych rokov minuleho storocia. Kedysi sa takto ucitelky starali kto ma co na hlave, chlapcov posielali kadernikovi a dievcata nesmeli mat rozpustene vlasy.
Rozhodne sa ozvi!

zienka966
27. máj 2022

Hneď by som išla za riaditeľkou, že čo to má znamenať. Aj keby mal vlasy dlhé po zem, každému to môže byť jedno

kikushaa
27. máj 2022

Toto je moj chalan, a ano mame ucitelku v dochodkovom veku, velmi raznu. Zatial nic nenamietala, ale teda moj je najlepsi ziak z triedy a ma ho celkom v oblube. Ak by to tak nebolo stopro by mala vytku aj k vlasom, som o tom presvedcena🙄

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
27. máj 2022

Nestacim sa cudovat, to je ako za socializmu 😲 Dvojku zo spravania by podla mna musela niecim odovodnit, musel by porusovat skolsky poriadok alebo nieco take.

mandzula
27. máj 2022

Zašla by som za učiteľkou s tým, nech mi dá na papier to, čo povedala synovi.

zmrzlinka2021
27. máj 2022

@mamula20
Ale ani "povedat" nemoze.
Jej nie je nič do vyzoru inych ludi, ziakov, pokial pravdaze nechodi jej syn vulgarne upraveny alebo neviem co. Ako sa dieta ma ucit respektovat, mat uctu, ked dospelak nie je respektujuci a nema tu uctu?

moze
27. máj 2022

Isla by som za ucitelkou a opytala sa jej to este raz. Ak si trufne toto ti povedat do oci, riesila by som to s riaditelkou. Nema sa co po chlapcovi vozit a vyhrazat sa. 2-ka zo spravania kvoli ucesu by jej podla mna nepresla. Pride mi to totalne neeticke a neprofesionalne.

cimage
27. máj 2022

Ja by som za nou isla a porozpravala sa s nou. Ked si nezmeni ona uces, tak ju dam vyhodit. Moj syn ma vlasy pod ramena, ked sa uci, tak mu to vypnem do drdola a hotovo. Ked si ich nejak vypne, tak mu do oci liezt nebudu.

zitaje
27. máj 2022

Ešte že môj syn nechodí do školy, som zvedavá čo by učiteľky povedali na jeho vlasy skoro po pás... išla by som za učiteľkou na citlivý a ľudský rozhovor, ak nepomôže, tak za riaditeľom.

stanus81
27. máj 2022

Odporucam ti prejst cely skolsky poriadok,v ktorom zvykne byt uvedene, ako ma/nema chodit ziak "ustrojeny" do skoly. Zvykne tam byt pisane o liceni dievcat, nalakovanych nechtoch, zafarbenych vlasoch, odeve ziakov a podobne. Ak tam nic o takomto type ucesu nebude (cudovala by som sa, ak by tam cosi take bolo), tak nema mu dat na zaklade coho znizenu znamku zo spravania.
Znizene znamky zo spravania sa odsuhlasuju na klasifikacnej konferencii vsetkymi ucitelmi a musia byt odovodnene, ktory bod skolskeho poriadku dany ziak porusil.

martinkatinka
27. máj 2022

Chod tam osobne a uvidis.
Ja nosim okuliare a takato ofina by mi liezla do oci, ale kazdy sme iny.

roxanna
27. máj 2022

Nemám slov. To fakt v dnešných dobách niekto rieši? Syn mal presne v tom veku vlasy ešte dlhšie, zozadu si ho mýlili s dievčaťom a nikdy nikoho nenapadlo to nejako komentovať alebo ho dokonca nútiť , aby sa ostrihal. Potom sám zistil, že mu dlhé vlasy vlastne prekážajú v športe a išli. Nedávno ich mal zas zafarbené na modro a tiež to nikomu nevadilo.
Pozri v školskom poriadku, z akých dôvodov môže dôjsť k zníženiu známky zo správania, predpokladám, že dlhé vlasy to nie sú, a nabehni pekne za triednou, nech mu dajú učitelia pokoj. Ak sa to nezlepší, išla by som za riaditeľom, ako ti tu radia.

luccija
27. máj 2022

Určite budú apelovať tým, že mu chcú dobre, lebo nosí okuliare a zavadzajú mu vlasy a nevidí dobre🙂
Chod za učiteľkou a riaditeľkou spolu aj so synom

stanus81
27. máj 2022

Namatkovo som nasla na nete napr takuto pasaz zo skolskeho poriadku (jedna ZS v PB).

ddaassuullaa
27. máj 2022

Osobne by som.sa velmi nenaparovala a nespravala presne tak, ako sa to vycita ucitelke🙄
Zo skolskehobzakona vychadza nieco take, ze ziak ma.do skoly chodit vhodne, cisto a bez vystrednosti obleceny a upraveny. je toho viac, ale zakon sa myslim viac nerozpisuje a nechava volnu ruku zriadovatelovi, ktory zohladni poziadavky na uvedene v skolskom poriadku.
Ale neviem, nemuseli sme este riesit nic podobne. V kazdom pripade by som uces ako na foto nepovazovala za vystredny alebo neupraveny a isla by som do skoly osobne za ucitelkou, v com je problem. Len taka poznamka - ak ma takyto uces dievca, tak odpada argument, ze jej vlasy idu do oci? Ak nie, tak by ma zaujimalo, na zaklade coho ma.mat znizenu znamku zo spravania, kde sa upravuje pripustna dlzka vlasov este na jednotku🤷‍♀️ v kazdom pripade by som bola.slusna, ale vykomunikovala by som.ti to tak, aby aj ucitelka vedela, ze nemate zaujem robit problemy, ale aj kvoli dietatu je potrebne vysvetlovat a tvrdenie podlozit faktami😉

nexuska
27. máj 2022

Nestrihala by som, dala by som mu do batohu celenku. ktoru pouzije na hodinach.

via88
27. máj 2022

Presne ako koment vyssie, celenku na hodiny a take celenky ma chalanoch s dlhsimi vlasmi su este aj celkom stylove, inak toto ale ani nie su dlhe vlasy pre mna, tak po zadok mozno, toto je nornalne chlapcenske podla mna 🙂

loliki
27. máj 2022

Zatiaľ tu budem asi jediná, ale súhlasím s učiteľkou v tom, že ak padajú vlasy do očí, nie je to dobré. Problém bude asi už doma, keď syn odmieta poslúchať a teba ani učiteľku nerešpektuje. Tak najjednoduchšie je útočiť na učiteľku, že je staromódna. Ona chce tvojmu synovi dobre. Ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko.... Čím lepšia úroveň školy, tým väčšie požiadavky sú aj na dress code a úpravu zovňajšku.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. máj 2022

@loliki neviem ako ste na to prišli, že syn odmieta poslúchať. Je to jednotkár, na rodičovskom združení, tá istá triedna učiteľka, čo sa mu teraz vyhráža dvojkou zo správania, vychválila do nebies, aký je poslušný a šikovný. Keby mu poviem, aby sa išiel ostrihať, tak ide, ale bolo by to z donútenia, lebo to sám nechce. Už som ho tak pred rokom dala ostrihať, aj keď to nechcel a viem aký bol z toho smutný, lebo už vtedy tie vlasy chcel mať dlhé.

autor
27. máj 2022

@nexuska čelenku aj sponky sme už skúšali, ale tam bol zase problém, že sa mu smiali chlapci ☹

lentak1223
27. máj 2022

No ja som učiteľka, ale toto mi príde poriadne cez čiaru. Za vlasy 2 zo správania a zákaz výletu? Nemôže to urobiť, ale že jej to stojí za takéto trápne vyhrážky. Aby som vlasy riešila deťom, to musi byť veľmi dobrá trieda, že má na toto čas....Nie si precitlivená, toto je ozaj požiadavka z roku 5...

autor
27. máj 2022

Učiteľky sú vekovo cca 40. Nemám sama tento problém. Aj susedkin syn sa ostrihal, kvôli naliehaniu učiteliek aj keď vlasy chcel mať dlhšie, ale jednoducho už nevydržal to neustále "rýpanie". Môjmu synovi to bolo vytknuté už pár krát, ale keď dneska prišiel s tým, že mu učiteľka hrozí 2 zo správania a neúčasťou na výlete, tak som zostala šokovaná. Nechcem, aby si na neho "zasadli" kvôli vlasom, ale naozaj nemám chuť ho opätovne nútiť vlasy strihať, keď nechce a keď viem aký je z toho potom nešťastný.

abbey1
27. máj 2022

Slušne, ale rázne to riešiť s učiteľkou a aj vedením školy. Ak aj má nejaké výhrady k výzoru syna, ma to riešiť s vami ako zákonným zástupcom a nie sa dieťaťu vyhrážať dvojkou zo správania.
Dokonca aj by mali nejakú klauzulu v školskom poriadku, neprešla by im tá dvojka zo správania. Kľudne si zavolaj na školskú inšpekciu! Potvrdia ti, že za toto žiaka nemôžu trestať zníženou známkou zo správania. Školský poriadok nemá takú váhu, ako sa mnoho domnievajú.
Držím päste, aby si asertivne dokázala situáciu vyriešiť.
Kiež by účes bol jediným problémom našich škôl a správania žiakov.

nexuska
27. máj 2022

booooze ved aj vacsina futbalistov s dlhsimi vlasmi pouziva celenky! ☹