ako by ste riesili,keby vam dcera povedala,ze jej ucitelka povedala,ze ty si ale riadna bestia,...a bezne na hodinach povie ziakom,ze drz hubu,...alebo bolo by dobre ta poriadne strieskat,.....dakujem
zasla by som do skoly a v klude by som sa o tom s pani ucitelkou porozpravala. Pokial by som povazovala za potrebne, zasla by som za riaditelom skoly. V pripade pokracujucich problemov by som poslala pisomnu staznost na statnu skolsku inspekciu.
my sme mali takú učiteľku,nikto to neriešil.nadávala nám do hajzlov,debilov
a spýtala si sa dcéry na dôvod, prečo ju učitelka označila za beštiu?
@luba28 kolko ma ta ucitelka rokov? to sa nevie spravat? ked pojdes za triednou, mozno sa to cele este zhorsi, ale ja by som tiez sla. By som sla priamo za riaditelom, aj spolu s triednou, aby este triedna nemala problemy z toho, ze sa obisla, ze "o tom nevie". Ale moje skusenosti su take, ze niektori mozu vsetko, ale uplne vsetko a roky rokuce nikto im nic nepovie. Urobi sa to tak naoko, ze bol napomenuti, ale pokracuje dalej vo svojej komunikacii pod urovnou, pretoze je to niekoho niekto, dosadeny znamy atd. To je moja osobna skusenost. Ta ucitelka to bude chciet urcite zvalit na Tvoje dieta, nezaskodil by nejaky dokaz, alebo co u nas na zakladke urobil spoluziak, ze vyzbieral od nas podpisy - peticiu. Ale to uz je otvoreny boj, to Tvojej dcerke moze viac ublizit ako prospiet. Kamaratka spravila najlepsie, ked uz ucitelka sedela na jej dcerke treti rok, prepisala ju do inej skoly a mala chodi domov spokojna. Ja by som tiez bojovala za svoje dieta, len je otazne ako sa to v konecnom dosledku odrazi na spokojnosti Tvojej malej, ci si na nu nesadne.
Išla by som priamo za vedením školy, hodl smola, niektoré učiteľky nemajú na nervy deti a potom to aj tak vyzerá. Tiež som mala pár konfliktov, a som za zlú haha, ale decko si budem chránim, teraz už ani nepípne učiteľka keďže zažila moje výstupy. Mne sa zakaždým osvedčí účiteľ typu "stará škola", lebo si vedia u detí vybudovať rešpekt, sú prísní, ale vedia naučiť aj pochváliť , tí mladší sú fakt na nič. Buď nemajú rešpekt u detí, alebo to nezvládajú.
ja by som skôr reagovala na to vulgárne "drž hubu"...tak, aby mi toto povedal jeden pedagóg... 😠 ... ale zaujímalo by ma v akej súvislosti použila ten výraz, že "riadna beštia..." to som teda ešte nepočula, aby takto niekto hovoril... 😅 ... že beštia ... hm... žeby to bolo z telky?.... viem si predstaviť, že v návale nejakej emócie (keď je nahnevaná...alebo rezignuje...keď decká vyvádzajú a neposlúchajú...) povie ...že "by bolo dobré ich strieskať"... ale ...fakt si neviem predstaviť v akej súvislosti by povedala ... žiačikovi, že je riadna beštia...
PS: zašla by som za učiteľkou ...
@bambinkaa neviem kolko ma rokov,....ved toho sa bojim,aby nebolo este horsie,....uci ju anglictinu a je problem najst dobrych anglictinarov,cize asi moc neporiesim,ale nechcem ,aby sa dcera bala na jej hodiny,...nechcem aby to riesila po svojom a zacala chodit poza skolu,...neviem co bude lepsie,ale za tou triednou pojdem,....musim dceru podrzat,aby mala pocit,ze ju lubim a stojim za nou,...
tak tam su potom problemy dva, chapem, ze sa svojej dcery zastavas, treba sa s ucitelkou porozpravat.
A problem riesit aj s dcerou. Pricina problemu nebude v tom, ze jej ucitelka nadavala, to uz je len dosledok.
A vies akym sposobom riesila tvoja dcera to, ze jej niekto ublizil? Asi to bolo dost silne, ked ju ucitelka oznacila za bestiu.
A ake je to ublizovanie? Niekto ju sikanuje? Treba zacat tam u dcery.
A este sa popytat, ci aj inym detom takto nadava, pripadne sa spojit s inymi rodicmi.
Treba ozaj zistit ako to bolo a preco tak ucitelka reagovala.Velakrat to deti vedia prehnat.Nezastavam sa ucitelky,lebo reagovat mala inak,ale chybu treba hladat aj v dietati.Viem o com hovorim praxovala som v skolach a ked vam mam pravdu povedat v dnesnej dobe ucitelky lutujem.Deti su doda ako anjelici,pocuvaju a spravaju sa vzorne,no v skole staci aby par deti zacalo odvravat a nepocuvat,robia to aj ostatne deti.Za nasich cias som sedela v skole ako prilepena a ked ucitel zvysil hlas tak sme ani nedychali.A dnes ucitel je pre ziakov kamarat z ulice a velka nula.Vyvola odpovedat tak on nejde.Povie mu pisat-jemu sa nechce.A to je minimum.Da si ucitel zavolat rodica a ten mu neveri ze jeho mile dobre citlive dieta by bolo schopne odvravania a neposlusnosti.A kto je na vine?Ucitel.Treba to zazit na vlastne oci.Ako sa tie deticky vedia pretvarovat.nevravim ze to je tento pripad,ale treba to ozaj riesit a ist za tou ucitelkou aj s dietatom.Vysvetlit situaciu.
@luba28 Ucitelka si rozhodne nema co dovolit ziakom nadavat - za akychkolvek podmienok. Mame v rodine ucitelky, nie jednu. Vzdy ziakov zvladali a zvladaju bez nadavok, kriku, hanenia. Jedna z nich robi na gymnaziu tu v Bratislave, takze robi uz s poriadnymi pubertiakmi. Ale ani tak sa nikdy neuchyli k niecomu takemuto.
Bestia? Ako moze niekto 10rocnemu dietatu povedat, ze je bestia? Aj ked je velmi ziva - ucitelka ma vzdelanie a diplom na to, aby taketo deti zvladala. Urcite to treba riesit s triednou a ak nepomoze alebo sa to nebodaj este zhorsi po Tvojej intervencii, tak s riaditelom skoly a nasledne oficialna staznost na statnu skolsku inspekciu. Deti su deti a ak niekto na ne nema nervy, nema v skolstve co robit. Ja viem, ze zarabaju mizerne prachy, ale sami si toto povolanie vybrali, takze tento argument u mna neobstoji.
@kika691 aj keby neviem co to dieta spravilo, ucitelka nema jedine PRAVO jej NADAVAT. Ano, mas pravdu, s dnesnymi detmi je to v skolach tazke a aj ja ucitelky lutujem. Ale v ramci studia maju aj psychologiu a ucia sa prave taketo situacie zvladat. Ak to dana ucitelka aj napriek prisluchajucemu vzdelaniu a praxi nezvlada, nema co v skolstve robit.
@luba28 mozno by bolo dobre riesenie, keby dcerka Ti porozpravala co vyviedla, triedna to tiez porozprava a potom spolu s triednou sa dohodnut, ze dcerke daju neake napomenutie, alebo poznamku, aby aj dcerka vedela, ze to nie je dobre a ucitelku tiez potrestat, ale z vyssieho postu. Ja by som rozhodne isla spolu s triednou za riaditelom a povedala, ze aha nie som zaujata, moja dcera tiez dostane svoj trest, ale vyslovene ziadat pre tu ucitelku trest. Oni budu vidiet, ze nie si len matka chcaniaca svoje dieta zaujato, ze si proste objektivna. Taky slovnik do skoly nepatri. Alebo nech ona osobne napise ospravelnenie, alebo nech sa verejne ospravedlni na hodine proste ja bych to tak nenechala. Ale urcite by som isla na to objektivne, nech obe sa poucia ;)
@luba28 toto je ťažká situácia,je tiež pravda,že deti často nafúknu veci a nie sú až také zlé,ako ich mi vidíme.ak má problém len s tvojou dcérou,zisti od dcéry,čo sa stalo,čo predchádzalo tomu,že jej povedala,že je beštia a vypočuj si aj verziu učiteľky.možno by nebolo zlé ich konfrontovať a mať pri tom aj niekoho dalšieho dospelého.máte to dosť komplikované a ja dúfam,že nikdy nebudem musieť riešiť takúto situáciu
@luba28 my sme mali telocvikara,ked mu preplo nadaval nam.bol nechutne uchylny.bolo to na strednej.ja som z neho mala taky strach a neprijemny pocit,ze som prestala chodit na telesnu a mala vdaka tomu vymeskane hodiny a hrozila 2 zo spravania.nitko sa neodvazil stazovat sa.byt tebou idem za ucitelkou a slusne sa s nou porozpravam,ze si neprajes,aby nadavala detom.dcera s tym zjavne ma problem a vdaka ucitelke moze dostat odpor k danemu predmetu,v ktorom by mozno v buducnosti vynikala alebo ju bavil.ak nepomoze dohovor kludne aj za riaditelom.takyto ludia nemaju co robit na skolach,ak si nevie vazit pracu,ktoru robi.vyhresit deti sa da aj inak
necitala som celu diskusiu iba tvoj prispevok.... urcite by to ucitelka len tak bez dovodne nepovedala tvojej dcere. ak myslim ze to az taka strasna nadavka nieje... horsie by bolo keby jej povedala ze je krava... moj nazor... ja nepoznam ani ucitelku ani vas... dnesna mladez uz nema respekt voci nikomu ani voci rodicomani voci cudzim... a vzi sa aj do ulohy ucitela ake su tie deti drze a co vsetko musia znasat.
@luba28 koľko má tvoja dcéra rokov?vieš prečo tak učiteľka reaguje?pretože toto sú podľa mňa mňa dôležité faktory,ktoré by ovplyvnili môj další postup