Učiteľka slovenčiny dáva iba mínusky

4. okt 2021

Syn má od septembra novú učiteľku slovenčiny. Prisaham, že tá ucitelka dáva minuska už aj za nadýchnutie ktoré sa Jej nepáči.
Syn ich má už 4. Povedala, že ešte jedno a dá mu päťku.
To môže?
Neviem si to predstaviť, niektoré živé deti takto nazbierané pri jej prístupe aj 100 pätiek za školský rok.
Syn je dobr žiak, nikdy nemal problém so žiadnou učiteľkou. Ale tato?

babovka2321
4. okt 2021

Su to minuska za vedomosti, ci nieco ine? Za co konkretne ma tie 4? Keby moje dieta dostalo 5ku za nieco ine ako vedomosti, robim cirkus u ucitelky. Ale keby minuska dostaval za spravanie, robim cirkus aj s nim :D dieta zive, ci nie, ma sa v skole vediet spravat.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. okt 2021

@babovka2321 minuska dostávajú napr za chýbajúce úlohy, nemal pracovný list, nema farebne pero, nevedel, kde pokračujú v cvičení, zabudol si knihu, ….

gdpr
4. okt 2021

Za to čo si vymenovala podľa mňa môže dostať aj hneď 5 a nie len mínus

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. okt 2021

Ale chcem sa opytat že či môže za minuska môže dostať fakt 5
Či to povoľuje klasifikačný poriadok.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca84
4. okt 2021

Tak to su opravnene minusky a tu 5-ku mohol dostat napr. za chybajucu ulohu aj hned.

gdpr
4. okt 2021

Tak klasifikačný poriadok má každá škola inak stanovený. Niektoré ani - nedajú ale rovno 5 niektoré po 3 - dostane 5 iné po 5 - dostane 5 najlepšie je to vyriešiť s učiteľkou a dbať aby chodil na hodinu pripravený so všetkými DÚ a potrebami

iwesska
4. okt 2021

A ved to su normalne veci,ze ma minusko za neurobenu ulohu,resp.nedostatocnu pripravu na hodinu. Ako ich ma ina prinutit sa pripravit?Ano moze mat aj 10 patiek za rok,ked bude sustavne chodit nepripraveny.

roztlieskavacka
4. okt 2021

Prepáč ale píšeš v príspevku ze mu to mínus dáva pomaly aj za to ze sa nadýchneš a potom tu dole ze nemal knihu, pero, nevedel kde pokračujú v cvičení - to mi skor pripadá ako zanedbana príprava na vyučovanie a nepozornosť žiaka na vyučovaní... zas take odveci to mínus nie je ked sa na to takto pozrieš .. aj ked, chápem, možno ti to pride ako zveličene ...

lenkafirka1
4. okt 2021

Náš minulý rok od bývalej ucitelky za toto rovno 5 a bez debaty 🤔.. Ešte to minusko by sme boli radi 🤣

autor
4. okt 2021

Ďakujem za vaše odpovede, akurát som dozvedela nič. Stále nemám odpoved na to, že či môže ucitelka dávať minuska a z toho známku. Či je to vôbec mozne ?

sense
4. okt 2021

Zabudnutá úloha, pracovný list atď je žiaľ nedostatočná príprava na vyučovanie, to nie je minus za to ze dieta dýcha inak ako sa Učiteľke paci. A zrejme ak. To nie je1x tak to rieši učiteľka takto.
Takže popracujte doma na lepšej príprave do skoly
A áno učiteľka môže dať aj rovno 5 pokiaľ nie je úloha spravená. Už za našej éry to tak bolo. A za aj poznámky za zabudnuté knihy vi iné školské pomôcky

kitycat
4. okt 2021

Vsak ti tu povedali 3 rozne osoby, ze moze a dokonca, ze niektori aj dostali rovno.

Tak doltal - za to, ze dycha ci za to, ze nemal domacu ulohu a ostatne co si menovala?

gdpr
4. okt 2021

Môže dávať za mínuská 5.

janai1
4. okt 2021

Nečítaš? Všetky ti tu napísali ze je možné a bežné... a navyše za to aký je lenivy a nie si schopná sa s ním pripraviť na hodiny môžeš byť rada, že nemá už štyri 5 v klasifikácií 😉

jablkovastrudla
4. okt 2021

Ano, moze sa to. My sme to tak mali tiez. Za 4 - bola 5.

babovka2321
4. okt 2021

No na zaklade tvojich odpovedi sa nemas stazovat na ucitelku, ale hanbit sa za syna, vstupit si do svedomia a spravit si s nim poriadky! Dnesne matky robia pracu ucitelkam este horsou, nehovoriac o tych smiesnych platoch, co za to dostavaju.

sorciera24
4. okt 2021

som ucitelka SJL a tiež dávam mínusky...a poviem ti, klasifikačný poriadok (aspon u nas) povoluje za zabudnutu ulohu či pomôcky rovno 5! ....moja dobrá vola je, že nedám hned žiakom 5, ale minusku, za 3 mínuska su u mna 5ka (20%tna).....ako ich inak naučiť? žiakov na 2.stupni? ked nema pomocky, co ide robiť na tej hodine? cela hodina je pokazená.....ano, može sa to stať raz, 2krat...ale ak je to pravidelne, tak na to to slúži, aby sa naučil byť žiak zodpovedný..... byť tebou, davno naučím mladeho sa pripravovať na hodnu (tiež mam syna siedmaka), by som mu dala, ekby chodil nepripravnny stale...ak to nedokaže, tak ho pripravuj ty....ale toto už na 2.stupni má byť zvladnute!

pseudomonas87
4. okt 2021

Tak a máš to, nakoniec si sa aj dozvedela ,že tvoje dieťa je super lenivé a ty neschopná ho pripraviť .....🙉🙉🙉

Ja len chcem povedať, že niekedy sú učiteľky super prisne typy, a na deti to má opačný efekt. Doteraz si pamätám aký som mala stres ako druhacka, pomaly sa každé druhé decko triaslo a sestra Hilaria z náboženstva.....bozinku, pomaly sme od slova do slova bozie písmo museli hovoriť a ja stresy neskutočne....tým chcem len povedať, že to nejako dáte, a dobre bude.
Ja sa nedivím že veľa rodičov vyhľadáva aj iné školy typu Waldorfschule, či Montessori. Škoda že to u nás nie je aspoň trochu tak ako to majú so školstvom Fini.

fiffinkaa
4. okt 2021

Môjmu mužovi keby som dávala mínusku za to že nieco zabudol, tak ten má 5 za deň🤣

adkoalauri
4. okt 2021

Mínuska alebo čierny bod sa dáva za nepripravenosť na hodinu -nemá úlohu,knihu,pero atď. a za to dostane mínusko, akoby len poznámku.Ak za september už má 4 takéto mínusky, to znamená ,že je síce šikovný,len zanedbáva si povinnosti.A áno,kľudne mohla dať za nepripravenú domácu úlohu aj päťku-v skratke, ani neotvoril tvoj syn zošit.Ale toto ti napísali aj iné baby,neviem,čo na tom nechápeš...Ak by mal týždenne len jednu hodinu s tou učiteľkou,tak sa za mesiac ani jeden 1*neunúval si napísať úlohy .Za mňa smutné je to ,že uveríš aj sama sebe,že tvoj syn je vzorný žiak,len nedýcha tak,ako by sa to páčilo učiteľke..

sorciera24
4. okt 2021

aby si tu niekto nemyslel, že učiteľky dávaju len minusky a 5kty, ja davam okrem toho, za aktivnu prácu na hodine, pripravene ulohy, jaj pluska...dokonca si môžu minusku vymazať takýmto pluskom....no, popravde, tí, kt. sú zberači minusiek, malokedy prejavujú nejakú aktivitu...
aby proste bolo jasné, ked už ti je jedno, ak tvoje dieta zabuda stale cosi, ok....ale na tej hodine sa potom naozaj zle pracuje, ziakovi, ucitelovi a niekedy to ovplyvni aj celu triedu....

vevapeto
4. okt 2021

Práveže si sa tu dozvedela odpoved ale ty si s nou nespokojná . Za mojich mladých čias tiež existovali minuska, ale päťku sme dostali za 3☝️ Ak máš doma lajdaka, treba ho viac kontrolovať a nie viniť hneď učiteľku😉

luciannka83
4. okt 2021

Je jedno ci minusko, ci cierne body, ci vykricniky, ci poznamky....za päť pochybeni ma 5ku.

fajnova
4. okt 2021

U nás na škole za tri minuska päťka, za tri pluska jednotka. Bodka, takto to je a treba na to dávať pozor.

eriksonka1234
4. okt 2021

Áno je, úplne bežné na každej škole, len u nás je to za 3 mínuska😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubhomira
4. okt 2021

Autorka, áno, je to úplne normálne a legálne 😊 u nás si takéto pravidlá nastavujú jednotlivé predmetové komisie a odhlasujú jej členovia, je to normálne aj v zápisnici. U nás takto fungujeme všetci, akurát za tri mínusky 5 a za tri plusky 1, známka má váhu 0,25 v EŽK. Samozrejme musia súvisieť s pripravenosťou, resp.nepripravenosťou žiaka na hodinu, nehodnotíme pluskami a mínuskami správanie, na to slúžia iné nástroje 😁🍀😋

veronikaszabova
4. okt 2021

U nas za 3 minuska je 5. Neviem co sa cudujes. Dbaj na pripravu a nestazuj sa