Chcela by som sa poradiť s niekým kto zažil podobnú situáciu.
Dieťa chodí do 2. triedy. V prvom ročníku mali inú u itelku. Pred koncom odišla a dostali sme z ŠKD zatiaľ náhradu. ( Rovno po skončení školy baba)Keďže nikoho nezohnali ostala nám.
Od tejto u itelku zrazu za akú chodiť poznámky. Čo pred tým nebývalo od predchádzajúcej
Dokonca nová dala aj 3 poznámky v jeden deň.
Dopadlo to tak že na konci sk. T o že na konci bolo pokarhanie.....
Teraz je za istom ak roka a už ma jednu červenú v edupage.
Včera som dostala od nej poznámku ja že sa nevhodne správa v škole.
A máme prísť na stretnutie s poradkyňou.
Potvrdila som stretnutie. A pýtala sa že čo teda moje dieťa také nevhodne robí a dostalo sa mi odpovede že sa o Tom porozprávame a dozviem až osobne na stretnutí o týždeň....
Nedá sa mi tu všetko popísať čo máme za sebou, mali sme šikanu, bol z toho zápis ale škola to nechcela riešiť a teraz mám pocit že sa nám to vracia
Nekomentuje kto ste nemali s dieťaťom podobnú situáciu
@mamina7070 do cop chodíme na jej popud
A žiaľ asi ma takéto "rozumu" od výchovnej poradkyne...
Pretože keď sme boli minulý rok na takomto stretnutí, takmer všetko hovorila za triednu a bola nesmierne nepríjemná až skoro kričala,,,
@mamina7070 a o Tom šikanovaní si myslím to isté
Keď nieje vín im potrestaný tak dieťa vidí že aha veď to môžem robiť aj ja,,
Zmena skoly, ked uz je to takto vyhrotene?...Lebo zvacsa skola zameta sikanu pod koberec a vacsina skol sa snazi byt v takzv.dobrom svetle...Takze lahsie sa hodi na Vas spina(dceru) a pod. ako by sa to malo riesit...
Skúsila by som zavolať tej poradkyni a dohodla si s nou individuálne stretnutie bez učiteľky, ona tam nemá čo robiť. A doma sa pýtala, pýtala, pýtala, ako sa jej darí v skole, čo sa učili, či čítala písala, s kým sedí, ako vidí na tabuľu, čo ich naučila učiteľka, aki su spolužiaci, aká je ich učiteľka, či dobrá, atď. Nie priame otázky, ale aby ste sa dostali k problému.
Možno prídete k nejakému záveru, možno nevidí na tabuľu, možno zle počuje učiteľku, a možno len rada je stredobodom pozornosti.
nuz tiez to vidim na zmenu skoly, netrap si dieta
a v cppp ti co radia?
My sme si s tym presli. V druhom rocniku moj syn nastupil na novu skolu. Ucitelka na nom sedela. Kazdy jeden den chodila poznamka. Museli sme absolvovat psychologicku. Normalne terror. Zaujimave bolo ked syn presiel na druhy stupen. Nova ucitelka ziaden problem. Teraz je 7mak. Uz mal dve rozne triedne a problem sme nemali.
Nenechaj sa ak si si ista, ze na tvojom synovi ucitelka sedi.
@mamina7070 v cpp vraj nadpriemerna inteligencia v neverbalnej oblasti a skor pozadu vo verbalnej oblasti - cize moc toho doma nenahovori ☹
psychologicka je tiez mlada tvrdi ze triedna je sikovna🙈
asi si ofotim komunikaciu z edupage ked nabuduce pojdeme.
ozaj este nas psychologicka poslala na logopediu a k spec pedag. koli horsiemu pisaniu
@14petulka88 ved totoo
prvy tristvrte rok ucila ina a nebol ziadny problem
okrem tej sikany😢
A za čo vlastne dostáva syn poznámky? Čo robí? To si ešte nespomenula
no ak dostava poznamky asi viete preco, to ze ich predchadzajuca triedna tolerovala (jeho spravanie) neznamena ze je ok. len uz o tom treba informovat rodicov evidentne. ak to riesia aj cez vychovnu poradkynu tak to asi nebude dieta velmi "poslusne" co sa tyka sikani, nie je vhodne sa ohanat tymto terminom ak dieta len zacalo chodit do skoly, na sikanu to musi byt umyselne vedome a hlavne dlhdobe, to ze sa deti v 1-2 rocniku nepohodnu a vymyslaju nie je sikana. a ak ma dieta problem, co evidentne ma kedze vas pocielaju do cpp, logo a podobne tak to nie je o zasadnuti si ucitelky na tvoje dieta. evidentne nevidite ze dieta ma nejaky problem a treba ho riesit - tot moj nazor
" Dopadlo to tak že na konci sk. T o že na konci bolo pokarhanie.....Teraz je za istom ak roka a už ma jednu červenú v edupage. Včera som dostala od nej poznámku ja že sa nevhodne správa v škole. ...Nedá sa mi tu všetko popísať čo máme za sebou"
Chces rady a pohlady inych, ale prispevok napises jednostranne voci ucitelke, a nenapises nic do vlastnych radov. Lebo to, co realne dieta robi vobec nie je nepodstatne. A mozno to vygradovalo a je to horsie ako minuly rok. A este k tomu malo aj ovela tolerantnejsiu ucitelku... Atd atd. Ak chces rady co Ti realne mozu pomoct, tak pis vsetky fakty a celu pravdu, ako sa veci maju.
@kacena4 sikanu mame potvrdenu a zapisanu u vychovnej
A čo teda to tvoje dieťa vystrája? Prečo dostalo poznámku? Keď si napísala A, napíš aj B.
Individualna porada v cppp a po pripade aj zmena skoly, ak si to dieta zela resp. by sa situacia vyhrotila...
@kacena4 mas pravdu, predchadzajuca bola omnoho tolerantnejsia pedagogicka, to asi tym ze uz mala sama vlastne deti😅
Sikanovane dieta casro otočí a odkuka blbé správanie a samé vo vyssich rocnikoch sikanuje a vystraja. Napis proste to,čo syn robi, ved ti syn snáď doma povedal, co sa dialo. A to,že ma poznámky di radu a že to graduje nemusí byť vôbec náhoda a ani ucitelka na nom nemusí sediet. A co je nie je pravda zistíš raz dva zavoláš inej mamine s triedy, nech vyspoveda svoje dieťa,co sa tam deje,idealne niekoho,kto má dcéru,tým idu ústa riadne a povedia ti každý detail.. takto získaš objektivne informácie a nepôjdeš sa tam dusovat,že tvoje dieťa neviniatko a pritom to tak možno ani nie je. Meniť školu a podobne extrémy by som robila až vtedy,keď viem fakty.
@1ryba ze chodi so stolickou po triede a hra sa ze je taxi🙈😅
cez hodinu?
@deedol nieee boze😅 cez prestavku
Aj 3 poznamky v jeden den boli 3krat za hru so stolickou cez prestavku? Dat niekomu 3 poznamky v jeden den pre mna znamena mat z toho decka nasponovane nervy na prasknutie.
nie
@colsami vtedy to bolo ze, po chorobe nema dopracovane pracovne listy v zosite, a ze si hmka pri kresleni na vv a ze sa prechadza cez vv - ale doma hovoril ze si siel vymenit spinavu vodu ked malvali
malovali
No myslím, že nehovoríš celkom pravdu,.lebo za takéto niečo sa pokarhanie nedáva. A prečo nemal dopracované PZ po chorobe? Snáď neležalo 24/7 na posteli.
@1ryba bol v nemocnici
a ked mu povie ucitelka, ze prestan/nerob, reaguje? napr. s tou stolickou cez prestavku, povie mu nieco, ci rovno pise poznamku?
detto s tym hmkanim - mne by to sice na vv nevadilo (som byvala ucitelka), ale ak jej to vadilo a povedala mu, ze prestan hmkat, tak prestal?
@deedol to robil ked tam nebola, ona to nevidela, pisala pocas jej nepritomnosti, a ze ziacky jej povedali...
a to s tym hmkanim?
@deedol to hmkanie trvalo zo 2 az 3 dni potom prestal
inak som to myslela. predstav si, ze si ucitelka, dieta si cez hodinu hmka, ty mu povies, prosim ta, prestan hmkat. prestal?
napisala by som do edupage a s kopiou na poradkynu
ze ziadam aby mi dcerino nevhodne spravanie oznamovali ihned cez edupage
a asi by som sindohodla aj termin v cppp kam patrite a riesila to aj s nimi
a skusila sa na to pozriet nezaujato niekedy sa stane ze dieta co bolo sikanovane zacne same sikanovat