Učiteľka má problém s tým, že syn cez malú prestávku jedáva

5. nov 2024

Dobrý den,
Syn ma od malička problémy s váhou, je veľmi chuducky vyšetrený rýchle trávi. Otec ma 215 cm a syn už teraz vyšší ako priemer, jednoducho všetko ide do výšky nie do bruska 😀.. mame problem s triednou p učiteľkou ktorá mu zakazuje cez malu prestávku jest. Napr štvorček bublaniny krajam na veľkosť pexesa pre predstavu že dva x hryzne. Kam začne hodina ma všetko odložené. Pýtala som sa niekoľko x. Keď je hladný sa zevraj nevie sústrediť. Ako toto riešiť? Učiteľka ostáva v triede na prestávku. Zevraj iným spolužiakom zakazuje aj sladke malinovky a posiela napiť z umývadla ale to neni jeho prípad .. nechcem robiť hneď cirkus v prvej triede. Ale dosť ma to skre. - takáto téma čo nemá reálne nič so školou aby sme mu to neznechutili..

deti95060810
5. nov 2024

rozhovor s pani učiteľkou.... ak nepomôže tak s riaditeľkou.

unicornlady
5. nov 2024

Ja som mávala spolužiakov, ktorí neraňajkujú, a tým pádom sa najedli hneď po prvej hodine cez malú prestávku.

Nerozumiem, čo je učiteľku do toho. Či robí syn s tým neporiadok alebo ako to spôsobuje problémy?

ivik4
5. nov 2024

Otrasneeee
Nam zas v prvaku prisla od byvalej triednej vsetkym rodicom info ze detom davame vela jedla, ze budu priberat ( ze staci jablko alebo jogurt) . A kamoske zas info od ich triednej ze im rodicia davaju malo. 🤣🤣🤣
Ale toto je moc ozaj... chudak maly

cyberk
5. nov 2024

To co je za premotivovanu pi…, tie dnesne ucitelky stoja za velku pardubicku 🙈

juliacenc
5. nov 2024

Nonsen aby mu zakazovala jest to kde sme ihned by si mala spravit bordel co si to dovoluje

lukbe
5. nov 2024

Už si to mala riešiť v škole.

vilma7
5. nov 2024

A dôvod je aký,,? Pýtala si sa jej, čo jej na tom vadí?
Ale keby sa doma poriadne naranajkoval, nebol by hneď hladný alebo?
My na Sk síce nie sme, ale u nás v škole sa môže jesť asi tiež len cez veľkú prestávku, kedy sa za každého počasia ide von aj s desiatou, deti jedia vonku, čo ja považujem za pozitívum.

Aj doma syn jedáva často? Ako často? A čo raňajkuje?
U nás sa sladké nemôže so skoky, ani koláče...A je to súper, malinovky, koláče ozaj na desiatu byt nemusia.

letfenixa
5. nov 2024

Samozrejme to ries v škole.

tiezjedna
5. nov 2024

ja by som si s ňou normále pohovorila... možno tam bude nejaký dôvod, predpokladám, že info o "rýchlosti a poriadku" máš len od syna, či?

maryetta
5. nov 2024

Skus ist za nou. Mozno ti vysvetli co a preco.
Mozno cez prestavku je a cez hodinj odbehuje na wc. To uvadzam ako priklad. Ci len cisto myslis ze len preto ze je?
Lebo moji su tiez takto ze kazdu prestavku si nieco “zobnu”. Oni zas nevedia do seba “nahadzat” cez jednu prestavku.

luccija
5. nov 2024

Choď za učiteľkou možno to je vytrhnuté z kontextu.Jest mohli kedy chceli na to sú prestávky.
@vilma7 to sedia na lavičkách v altánku či ako to funguje?Ako je dlhá tá prestávka chodia aj v zime stihnú sa obliecť atď?Ja ako školácka sme chodili von na veľkú prestavku bolo to fajn nie vždy, ale chodili.Teraz sú cez prestávky na mobiloch

nafka0483
5. nov 2024

Toto som zazila ja v skole. Desiatovat sa "muselo" cez urcenu prestavku. Ja som bola hladna az cez dalsiu, ale nesmela som sa uz najest, takze som bola hladna, nervozna, nesustredena a domov som doniesla celu desiatu.

Dovod vraj bol, ze aby bol poriadok tak maju jest vsetci spolu v rovnakom case. Rodicia sa slusne ohradili a odvtedy som sa mohla najest vtedy ked som bola hladna.

deedol
5. nov 2024

slusne by som jej vysvetlila zdravotne dovody, vypocula by som si jej verziu a na zaklade jej postoja by som riesila dalej - bud by sa to teda vyriesilo tymto rozhovorom, alebo by som doniesla lekarske potvrdenie, alebo by som riesila s riaditelkou...

kasssiopea
5. nov 2024

@vilma7 nie každé dieťa je schopné sa naraňajkovať, jeden z mojich synov je schopný 5min po zobudení zjesť tri vajíčka, druhý ak by jedol hodinu po zobudení by sa dovracal, chutí mu takisto až prvej hodine a teda neviem si predstaviť, že by sa najesť nemohol.

vilma7
5. nov 2024

@luccija prestávka je dlhá 30 min, áno chodia aj v zime. Nejaká časť okolo skoky je pod strechou. Takže sa tam deti prehraju aj keď prší. V škole je ca.100 žiakov. Maju tam múriky, detské ihrisko, pinpongovy spol a aj lavičky. Žiadne altánky.
Deti sa von tešia, takže za chvíľu sa oblečú a prezuju.
Synovi len musím dávať desiaty bez boxu, lebo tu zje za chvíľu a potom by mu ten box pre hraní len zavadzal. Takže desiata, čo sa zje a odpad môže ísť rovno do koša. .

vilma7
5. nov 2024

@luccija majú tam dokonca skriňu, kde sú rôzne hračky, atď ktoré si.mozu požičať cez prestávku, potom basketbalový kôš...A škola je pre deti 1.stupna. co je tu po 6.rocnik.

sense
5. nov 2024

@luccija moja má prestávku 30 min oblečú sa a idú , hrajú sa na ihrisku, u nás má každý kartičku a môže si požičať loptu, švihadlo , alebo inú outdoor hru, pred koncom prestávky vráti a kartu dostane naspäť
A prvé tri roky teda 2roky škôlka a prvá trieda zjedli desiatu pred koncom hodiny pred prestávkou a potom šli von sa vybehať. A kto ich oblieka , sami sa dieťa v školskom veku by sa už malo vedieť obliecť. Akurát šatne majú vedľa triedy a nie akosi pamätám ja niekde o jedno dve poschodia inde

estellas
5. nov 2024

Ja nechápem prečo nemôže jesť desiatu cez malú prestávku. Veď prestávka je na to aby sa najedol, napil, išiel na wc.
Ja by som neustúpila keď potrebuje viac jesť.
To, on má byť hladný kvôli tomu že učiteľka vymýšľa somariny. 🙄
Povedala by som učiteľke že syn potrebuje viac jesť, rýchlo mu spaľuje.

magic08
5. nov 2024

a aky má učiteľlka na to dôvod, zakazovať deťom jest, ked su hladné?
pytala si sa jej na dôvod? ved prestavky su na to, aby sa dieta najedlo, napilo, šlo na wc a pripravilo sa na dalsiu hodinu.

gabika0825
5. nov 2024

Otázne je, či sa tvoj maly stíha najesť reálne cez tu prestavku, keďže prvá prestávka je sa mi zdá že 5 minút. Ak to nestíha, pripadne polovica triedy dojedá desiatu ešte po zvonení, tak to by som učiteľke nemala za zle, že sa snaží nastaviť pravidla. To s tou sladkou vodou nechápem, ani pitie vody z umývadla. Veď chod do školy sa s ňou porozprávať. Tebe to predpokladám povedal doma syn

kiki68
5. nov 2024

Ist za riaditelom skoly, ked tak zriadovatel/ inspekcia a bude pokoj

tinka8512
5. nov 2024

Baby toto ej presne aj u nas, jest mozu jedine na tej velke prestavke a dcera, prvacka, sa stale stazuje ze uz je taka hladna. Davam jej tiez par takych malickosti, len na zahryznutie a proste to ani nestiha zjest. Rano jej este o 6.30 doma nechuti ale uz mi vzdy hovori ze aspon nasilu si nieco musi dat lebo "bude hladna" . Ja nechapem preco treba taketo gestapo na prvacikov.

basulaak
5. nov 2024

Wau. Pani ucitelka by mala pruser keby to bolo moje dieta...my s muzom by sme z toho urobili kauzu. Toto za mojich cias (90. rocnik nebolo). Preboha su to male deti a nehat ich o hlade…

vakatko
5. nov 2024

Možno pani učiteľke ani nevadí, že jedia, ale čo jedia cukor, sladké vody, sladkosti ... znižuje sústredenosť detí. Snaha učiteľov ich niečo naučiť je zbytočná keď sa nedokážu sústrediť.

sense
5. nov 2024

@gabika0825 napr u nás majú nielen sladké vody ale aj sladkosti, keksíky a podobné veci na desiatu zakázané. V triede mal každý svoj pohár a deti piju vodu.Na začiatku roku až do štvrtej triedy dostali listov čo môžu a čo nie....a je to kvôli cukru deti sú nepozorný, aktívne a ťažšie sa sústreďujú

milanemila
5. nov 2024

Ja by som ucitelke vysvetlila, preco potrebuje jest casto. Mne hlava neberie, ze co vsetko ucitelom vadi uz fakt 🙈
Skus mu mozno zabalit na ten prvy hlad pred velkou prestavkou iba nejaku ovocnu kapsicku obsahujucu aj nejake obilniny, nech to vie rychlo zjest a stiha to cez malu prestavku.

liv1
5. nov 2024

Nasa hovori, ze nase deti jedia kazdu prestavku, aby sme im davali dost desiatej 😁. Zlata. A su uz stvrtaci, mohli jest kedy chceli od 1. rocnika. Nech sa ucitelka nestara co robi syn xez prestavku, ked nikoho nemlati, nelieta a vsetko si pekne sprace. To co si povedala nam, povedz aj jej. Ze on prostre potrebuje jest lebo rychlo rastie a nevie sa potom sustredit. Kvitujem ze jej zalezi aby nepili tie sr.jdy, ale v podstate do toho ju nic co jedia a piju a kedy to jedia ak to nie je na hodine..
@sense to kde je taka pokrokova skola 👍

betulinka1
5. nov 2024

Normalne by som napisala do Edupage pani ucitelke, ze dieta musi jest vzdy ked ma hlad, inak mu nie je dobre. Cize aj cez male prestavky. Akoze toto bude dost divna ucitelka. Ked to nebude desiata bude to nieco ine.

kacka6
5. nov 2024

Nech ti triedna ukáže v školskom poriadku, že je zakázané jesť cez malú prestávku. Ak by to bolo zakázané, žiadaj písomne výnimku kvôli zdravotnému stavu. Keď nepomôže rozhovor s triednou, treba to riešiť vyššie. Ak ani tam, zmeniť školu, nech syn nemá traumu. ❤️

candii
5. nov 2024

Prestávka je predsa na to, aby sa deti obcerstvili. Moje deti napríklad ráno nejedia a jedia v škole. Vsak na to je tá desiata predsa. Ako sa majú učiť hladný ? Akoze už by som bola pri nej a riešila to, či je normálna či ona nezerie ráno len na obed .. veď dieťa môže aj odpadnúť ..