učiteľka odf. dieťa, hoci som nedala súhlas na fotenie. ako ďálej postupovať.
Foto bola ako dôkaz - bezvýznamný. nie pre orgány činné v trestnom konaní.
@monsterablue neviem komu všetko môže foto ukazovať...
a dala si suhlas na nefotenie ci nezverejnovanie
@kacena4 áno... na zač, šk. roka
ochrana osobných údajov
pockaj odfotit a zverejnit su dve rozne veci
ak nechces aby ho ani fotili tak treba aby ho hned vylucili na zaciatku aktivit ak sa ide fotit (mikulas besiedka a pod) proste tam nebude a nebude ani foto
Možno si to neuvedomila ani. Ide fotiť a Teraz sledovať Jaj, toto dieťa nie, toto áno a toto zas nie. Normálne zajtra ráno slušne normálne jej povedz že si súhlas nedala na fotenie a dieťa fotené bolo. Nabuduce si dá väčší pozor.. nerobila by som z toho teraz kovbojku. Určite to neurobila naschvál.
Odfotila ho, keď páchal niečo zle? Keď je to dôkaz. A tebe sa nepáči, že ten dôkaz má?
@kacena4 Keď pôjdem fotiť žiaka pri nejakej lotrovine, ničení majetku, šikanovaní spolužiakov a pod. tak sa nebudem starať, či jeho mater dala "súhlas".
Vam to s tym GDPR uz dobre slaha na kokosaky.
Si nastuduj co si podpisala a ake prava a povinnosti z toho plynu ucitelke,ak dieta odfotila lebo robili nieco co nemalo,je to rovnake ako ked na ulici foti niekdo pamiatku a v zabere ma 20 ludi. Nemusi sa ta nic pytat.,kym to nezverejni.Skor to vyzera na zranene ego matky,co jej anjelik nerobi nic je dobrucke dietatko a ucitelka si dovolila na nieco upozoronit,ze?
Inak doma všetci zdraví, mila autorka? Lebo tebe straší vo vezi statočne. Zákon o ochrane osobných údajov sa týka elektronického ZVEREJŇOVANIA osobných údajov a nie fotografovania, ty organ činny v trestnom konaní... Zákaz fotografovania sa netýka odfotenia momentky učiteľkou ale fotenia fotografom alebo s úmyslom zverejnenia fotky.
Presne som to zažila. Mamička na začiatku roka nedala súhlas na nič, tak jej vravím ôk, ale nebude teda môcť ani vystupovať, ani sa zúčastniť spolocnej akcie, keďže sa nemôže fotiť ani filmovať. Veľmi rýchlo si to rozmyslela.
Autorka, fotila len tvoje dieťa, alebo je na fotke z nejakej spolocnej akcií. Lebo si predstav ze keď je tam ďalších 20 deti nie vždy sa stihne myslieť na to, že to tvoje sa nemôže fotiť lebo....
Píšeš to tu, akoby ho prinajmenšom prizabila a nezabudni s nou pred Vianocami urobiť cirkus.
aky dokaz? dokaz coho? prilis malo informacii pises.
ucitel moze odfotit dieta a dat fotku na nastenku vnutri v skole, keby to chcela zverejnit na internete, tak bez suhlasu nemoze.
Toto nepochopim aj u nas v triede bola mamicka co zakazala fotit dieta, takze pekne fotky celej triedy a dieta na fotke smajlika cez celu hlavu, lebo dnesnym mamickam uz prepina vsade vidia len zle, ked niekto bude chciet odfotit dieta odfoti ho aj cudzi na skolskom dvore v druzine boze hlavne treba cirkus spravit ako pometena matka
Fotiť a zverejniť sú dve rozličné veci.
Chvalabohu v triede takého žiaka nemáme ale vedľa áno a teda nezucastnuje sa akcií kde sa fotí a natáča trieda. Tomu chlapcovi je to ľúto ale čo narobí.
Si kus precitlivelá, či? ... isto nemá čo na robote, len zverejňovať fotku Tvojho dieťaťa na internete, ukazovať ju polke zemegule ... píšeš, že fotku robila ako dôkaz, asi robil čosi, čo nemal ... a zrejme to Ti vadí ... aj radar Ťa odfotí, keď prekročíš rýchlosť, aj pri dopravných nehodách sa fotí ... neuveriteľné, ako dokážu niektoré matky dramatizovať.
nerieste to, ja som minuly rok dala fotopascu ked nam kradli deti z tasiek...tiez prisla mamicka riesit fotopascu a nie to, ze decko mu kradne ako straka...primarne sme podozrievali kolegynku a boli sme nemilo prekvapene celkovo, ze dieta co by ste nepovedali...
@jj298 to ani ukazovat netreba, to v zborovni davno vedia aj bez fotky...
Sa neposer z toho. Ty musíš byť, slušne povedané radna krava 🐄
Musis objasniť ako to presne bolo
🍿🍷 Toto bude zábava 🤣
@mini2peto prosím ťa, vôbec nevieš o čo ide a takto sa správaš?
A čo? Umiera po zásahu blesku z foťáku či čo?
vôbec nejde o bežné dieťa , ide o dieťa ZŤP. - dámy stačí? neprajem si aby niekto fotil moje dieťa na vozíku - ani len v tom vozíku nesedí ako sa má.
je mi ťažko to opisovať. pochopili ste bolesť matky? asi ťažko vy čo máte zdravé a dokonalé deti.
moje dieťa sa neusmeje pekne do záberu, samozrejme nerobí nič zlé - ale tú bolesť nepochopí asi nik kto nezažil.
a teraz prosím slušné odpovede. a poniektoré by ste sa mohli aj slušne ospravedlniť - samozrejme aj na to naberiete odvahu.
@mini2peto ty si úplne mimo...
Ale ty nerozumieš, že fotiť môže len to nemôže zverejňovať? Respektíve zakryť na fotke tvár tvojho dieťaťa a tak zverejniť môže.
sak ale stale nepises ci ho len odfotila alebo fotku aj zverejnila ?
ak len odfotila tak nemas co riesit
ak nechces aby tvoje dieta bolo fotene nedavaj ho tam ked su akcie co sa fotia alebo upozorni aby ho nezapajali do aktivit ktore sa fotia
a je jedno ci ide o dieta na voziku cierne biele bodkovane atd
@mamina7070 kdeže také dieťa na akcie - nemáš vôbec potuchy ako to chodí s takými de´tmi.
na akcie také dieťa nik nezoberie.
ale mam potuchy ak poses ze ucitelka ta ti dieta chodi do zariadenia mozno specialna skolka ci skola
a ano aj tam byvaju akcie a ano aj tam sa foti pri aktivitach
neviem ci sa tu chces hrat na hadanky ale normalne napis co sa stalo a co ti vadi