Učenie sa cez prázdniny

janinah
9. aug 2013

Do akej miery "trápite" školákov cez prázdniny s učením?Syn skončil 1.triedu,je mi jasné,že niečo zopakovať treba,celý júl som mu dala pokoj,tak teraz niečo popíšeme,počítame,len to nechcem zas preháňať ..ako je to u vašich detí?

anuska74
9. aug 2013

No môj ide do 3-tej. a nič. Ale prečítal si zopár kníh. Včera som mu dala jednoduchú vec z AJ. a nič, tak to už škoda precvičovať, hádam sa v septembri spamätá 😀, dúfam
Ale ja som si povedala, že má fakt dosť aj aktivít cez šk. rok tak nech má pokoj a učenie mu ide super, žiadny problém v škole nemá s ničím.

katecameron
9. aug 2013

zatial sa neucíme ale kus kukneme do niecoho do septembra urcite

cairka
9. aug 2013

Moja ide do druhej a zatiaľ sme nič cielené nerobili, ale zas ona si aj sama sadne a niečo si prečíta, alebo napíše..Robila si projekt z výletu....Asi sa pokúsime opakovať koncom prázdnin, ale či sa podarí 😅 😝

kristinka1826
9. aug 2013

moj syn nastupuje v septembri do prvej triedy tak mi opakujeme ako sa nam da.ked je vonku velmi horuco tak sa doma ucime.chcem vas poprosit o rady co snim mam precvicovat?dakujem za kazdu radu

mirkakab
9. aug 2013

@janinah ahoj, aj naša ide do 2. triedy. zatial sa neučíme nič. dnes som jej dávala príklady, len s pamäti a včera sme hrali meno, mesto zviera vec, neviem či to poznáš, ale aj sme sa zahrali aj niečo zopakovali 🙂)

mirkakab
9. aug 2013

@kristinka1826 ahoj, naša ked išla do prvej, tak vedela celu abecedu, hlavne tlačené písmená. išli dosť rýchle, tak jej to velmi pomohlo, počítali do 20, a inak robili aj nejake testy, čo sa mi zdalo na prvákov dosť ťažké, ale úspešne sme to zvládli 🙂 Veľa šťastia v škole ..

evelynm
9. aug 2013

prazdniny su na to, aby si deti oddychli, odbornici neodporucaju ucenie sa cez prazdniny. Verte detom, ony to v septembri pekne zvladnu.

anjelicek26
9. aug 2013

@janinah - my sme s malou precitali dve knihy, obcas nieco napisali, pocitali z hlavy.. ona nejako v skole nehviezdi, takze radsej tak, ako by uz mala uplne vsetko zabudnut.... u nas uz prazdniny skoncili, uz je zasa skola. Tak uvidime, ako jej to ako druhacke pojde.. co sme sa ucili, tak v ramci srady, precitali sme aj nejake kratucke clanky v novinach, etikety na kazdej druhej potravine, tak prirodzene, nie si sadnut a musis teraz toto a toto...

akrim1311
9. aug 2013

ja som mu občas dala písať písmenká-malé aj veľké a veruže dobre že som dala,pozabúdal.A rátanie len sem tam z hlavy keď ma napadne,a z knižky číta večer mladšiemu bračekovi niekedy 1 básničku.A vidím,že to čítanie je trošku slabšie a aj sám mi povie,poďme si niečo prečítať,veľmi mi to nejde.

sissy27
9. aug 2013

@janinah nijako... veď v septembri majú aj tak vždy prvý týždeň - dva taký "zahrievací" ... na čo je dobré, že ja budem dieťa trápiť diktátmi a počtami, keď ďalších 20 rodičov to robiť nebude v škole aj tak bude musieť začínať zarovno s ostatnými? ani ja cez dovolenku nepracujem tak ani dieťa nebudem zaťažovať...

katecameron
9. aug 2013

inak este jedna mudrost zalezí na tom o ake dieta ide pokial sa jedna o bezproblemove dieta tak naco nieje potrebne sa ucit ale ak to dietatu ide tazsie je potrebne sa pooucit aj cez prazdniny nam to doslova odporuzcali a prave ODBORNíci takze asi tak 😉 na kazdeho platí iny meter a to uz rodic musí vediet co a ako pokial sa zaujíma o svoje dieta

kristinka1826
9. aug 2013

my sme tiez zo synom nastevovali detske pedagogicke centrum lebo nemam zaujem o nic.v piatich rokoch nevedel ani farby.nam tam velmi pomohli.behom par mesiacov vsetko dobehol ako iny predskolaci.tak preto ja snim musim opakovat stale aby to nepozabudal abych ho dostala do toho rezimu aky ho teraz v septembri caka v 1triede.mne na mojich detoch zalezi a nechcem ho zase obrat o prazdniny,len syn nepatri do tej skupiny deti,ktorym to ucenie ide hnet.my potrebujeme potrenovat aj cez prazdniny.

evabb35
10. aug 2013

@janinah hneď na začiatku prázdnin sme išli do knižnice po knihy, aby bolo stále čo čítať a po mesiaci sme znovu nabehli do knižnice vrátiť prečítané a vybrať si ďaľšie knihy na čítanie, takže hlavne to čítanie....číta každý deň - ráno, poobede, večer.... Prázdninový denník si píše veľmi sporadicky a teraz možno začneme opakovať matiku, tak každý druhý-tretí deň 5 príkladov na sčitovanie a odčitovanie a to je všetko. To písmenkové pexeso je dobré na opakovanie písmeniek.

jazminn
12. aug 2013

moja dcéra ide do tretieho, dnes som ju chcela prinútiť, aby si trochu zopakovala niečo, ale bez šance. Absolutne nezáujem, nechce, odbila má, že NIE! a keď počuje slovo škola, vôbec nezáujem...
Minule sme boli na návšteve kde dievča sa už nevie dočkať, kedy začne škola...a tá naša...to bude katastrófa.

evabb35
12. aug 2013

@jazminn Tiež aj my tak. Dieťa sa tešilo do prvého ročníka a tak mu školu znechutili, že sa vôbec nechce učiť, najradšej by sa vrátilo späť do škôlky a pravdupovediac aj my rodičia máme počas prázdnin úľavu a hrozím sa toho, čo zase budú od nás požadovať učitelia v ďaľšom ročníku. 😠 Zase nebudú stíhať samozrejme a my rodičia ich budeme suplovať suplovať. 😠 A to som sa čudovala koncom školského roku z čoho som taká vyčerpaná. Po mesiaci prázdnin som pochopila z čoho.

jazminn
12. aug 2013

@evabb35 u nás je to presne tak, ja už mám mindráky z tej učiteľky... Moja ide do tretieho. Ja som ju dala na doučovanie asi tri mesiace pred koncom školského roka, a učiteľka bola s toho až prekvapená, aká zmena...
Tá učiteľka, ku ktorej som ju dala na doučovanie má úplne iný prístup...všetko takou volnejšiou, hravou formou, stále má utešovala, že je to ešte malé hravé dieťa. Dcéra ku nej chodila s radosťou...

lubina
12. aug 2013

@janinah aj ja som nad tym premyslala, ale nedavno som prave citala clanok, co pisal jeden psycholog a ten vobec neodporucal cez prazdniny nutit si cosi opakovat. Deti maju mat volno lebo su prazdniny, a ze ak ich rodicia nutia, tak si vlastne vychovavaju buducich workoholikov.......nasa ide to 3 tr., ale iba si cita knihy z kniznice, tam sme boli uz par krat, je to taky nas maly poctivy citatel, to ju bavi.....ale ze by si opakovala cosi ine, to nie...

evabb35
12. aug 2013

@lubina Budúcich workoholikov? Zaujímavé , to ma nikdy nenapadlo. Tieto prázdniny kašlem na školu a začala som mať už zlé svedomie, lebo však učitelia poniektorí chcú, aby deti písali a počítali aj cez prázdniny a teraz mi táto správa o psychológoch tak dobre padla.

evabb35
12. aug 2013

@jazminn Tak ale v druhom ročníku doučovanie? Som si povedala, že to radšej budem ja dieťa učiť, ale teraz si mi dala chrobáka do hlavy, či by nebolo lepšie to doučovanie, lebo už mám sto chutí sa na školu vykašľať úplne. Nielen moje dieťa aj ja som už znechutená z celej školy už len pri predstave, že to trápenie bude takto pokračovať...

jazminn
13. aug 2013

@evabb35 nám to doučovanie veľmi pomohlo...začiatok je veľmi dôležitý a pomôže to...a najmä ak to dieťa chodí na to doučovanie s radosťou a teší na sa pani učiteľku! Len škoda, že sa neteší aj na tú v škole...

lubina
13. aug 2013

@evabb35 aj mne ked som to citala 😀 lebo dcere sa nechce si opakovat.Cita vela a aj si pise, ale iba to co ona chce, o matematike nechce ani pocut, ale asi je pravda ze su prazdniny a tie su na oddych.Tito dnesni ucitelia chcu od deti neskutocne vela, ved ked si spomeniem na moje prazdniny u starkych, tak ma nikto nenutil si cosi opakovat, ani ich to nenapadlo.A ani obchody nedali na zaciatku augusta reklamu, ze spat do skoly. To tiez bolo v tom clanku napisane, ze aj ta reklama uz vyvolava stres, aj ked skola je v podstate este daleko.Tak som si tiez povedala, ze prazdniny su na oddych...a hotovo, nech aj nase deti maju krasne spomienky a nie spomienky na opakovanie cez prazdniny 😉

sandracs
13. aug 2013

@evabb35 100%súhlas (16:43)

martija
16. aug 2013

my sme zacali, lebo syna mam lajdaka, ale nechce sa mu cez rok, nechce sa mu ani teraz, som z neho na nervy a ticho zavidim,ze si vam decka citaju, ja ho k tomu nedokazem prinutit, iba ked som pri nom a cita mi nasilu nieco nahlas.
@anuska74 a mozem sa opytat, ze ako vam napriklad idu diktaty? lebo mam tiez syna ide do tretej, makcene, dlzne a icka, ycka, v tom ma strasny gulas, som si myslela,ze asi neni dieta,ktore by to zvladalo,ze diktat na jednotku,ale pises, ze vam to ide super,tak ci nieco neporadis 🙂. Ale to asi musi byt v dietati ......