Ahojte.
Prosím o radu.
Kde majú vaše deti ,,školské konta", alebo ako kde sporite do triedneho fondu.
Ďakujem
my 150 e / rok.. sš
@tichomiro ako kde? Platíme triednej na začiatku školského roka. Škôlka 20e, ZŠ 15e ale plus učebnice.
@deti95060810 triedny fond 150 eur? Veď ak je v triede napr 20 žiakov tak to sú 3 litre
Akože to je nejaká súkromná škola alebo čo?
Potom koľko je skol. fond?
Platili smw 10 evra do pokladničky (skolka), aby mali deti mikulasa, nejaky darcek na vianoce a pred prazdninami skolsky vylet.
@pribinak napr my sme mali na polroka 80 eur ako predskolaci v statnej škôlke, ale program nabity, každý tyzden divadielko, prednasky, vesmírna projekcia, výlety, rôzne dielnicky, aj pre rodicov, rôzne party, kde bol popcorn, cukrová vata, cigánska, ktorú robili učiteľky, vozenie na poníkoch, malovanie na tvar. My sme mali aj ucitelku super, tá kazdemu dietatu doma za svoje tortu upiekla, ešte si mohol vybrat aj aku chcel (čo taká torta podľa velkosti a surovín bola tak 40 eur na jednu a robila ich do roka 23, toľko bolo deti, šialene, keď niekto nechodi do prace z donútenia, ale z lasky k profesii, je to najväčší dar pre dieťa a aj rodica). Takze tých eur mi nebolo luto a nemam pocit, ze niekomu skončili vo vacku.
@tramtada31 v škole ucitelka nemá toľko priestoru na takéto aktivity ako v škôlke
som pokladníčka triedy a zbieram € do triedneho fondu. bud v hotovosti alebo mi poslu rodicia na ucet.
peniaze mam doma v obalke - pani ucitelka mi napise ked potrebuje na nieco a ja jej poslem po synovi prislusnu sumu. samozrejme vsetko zaznamenané kedy kolko a na aky ucel odislo z obalky.
@thirstymonk my tak isto. 10€ na ZRPŠ, a 48 mesačne škôlka (strava, školné, a réžia)
Ahojte. Myslela som účet/banku...nejaký napr. sporiaci, kde idú percenta, + každý mesiac rodicia plnia účet prevodom...
@kavasmliekom
ZRPŠ a Hyg. poplatok sa zaplatil škole na rodičku....
Ale navh sa fond bol 5 eur mesačne... ideálne by bol účet s kartou...
@jasminet ide aj o platby. V triede sú aj soc.slabsie rodiny, kde nemôžem žiadať jednorazovo vyššiu platbu. .a opäť je tu problém, ako tie peniaze ku mne prídu.... nie každé dieťa dokáže priniesť do školy celu čiastku... a následne jednu, alebo viac platieb by malo priniesť mne moje dieťa.... preto vklad na účet a keď sa pôjde na výlet, pošlem triednemu len kartu...
Fio banka má účet zadarmo, ale v mene CZ ma aj sporiaci konto...niečo také by som potrebovala aj na EUR
@tichomiro aj v mene € má FIO konto s 3% úrokom z ktorého môžeš hocikedy presúvať na bežný účet
karty môžeš mať bezplatne 2, tebe ani netreba vystavis ju na meno učiteľky a ak bude výlet vtedy ju zapneš
bankomat jej môžeš zakázať a nastavíš limity na platbu v obchode a na internete
No hej, len tam nejde o € pocas výletu, ale vsetko sa plati dopredu - listky do divadla, autobus na vylet, toner do tlačiarne ak niekto ma... Tam ti je karta na nič.
Peniaze moze pozbierat pani ucitelkaa osobne ti ich odovzdá, nie cez dieťa - ak nechceš.
@tichomiro účet môže založiť ten čo bude majiteľ účtu, na cudziu osobu sa nedá založiť
vieš k účtu pridať disponentov, s právami len pozerať účet alebo aj zadávať platby prípadne aj podpisovať
Napríklad učiteľke dáš zadávanie platieb, nahodí platbu faktúry za zájazdový autobus, tebe pípne mobil že platba čaká na podpis/schválenie a potvrdíš prevod
Tiež môžeš účet prestaviť na transparentný https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2901721058
Môžeš mať vo FIO bezplatne viacero účtov, ak máš už svoj súkromný tak si jednoducho vytvoríš ďalší a ten si pomenuješ triedny fond a nastavíš ako má fungovať, aké budú obmedzenia na karte a koho pridáš za disponenta.
@tichomiro 20 eur