Tretiakovi nejde angličtina

evkaaadamko12345
22. sep 2023

Ahojte,píšem sem,lebo som zúfalá😒môj syn chodí do tretieho ročníka a vôbec mu nejde angličtina,je integrovaný..má problém s písaním a diskalkuliu,ale ta angličtina je katastrofa...ma niekto taky podobný problém?ani neviem co čakám,ale mala som potrebu to napísať😔

pribinak
22. sep 2023

@evkaaadamko12345 mal by mat uznaný foneticky zápis slov, nemal by sa učiť naspäť básnicky v Aj.

Ehm, dyskalkulia

svetlonos
22. sep 2023

@evkaaadamko12345
Ahoj, nic si z toho nerob. Skolsky system je na80% debilne postaveny. Mam uzasnu zlatu kamaratku, ako sestru. Jej syn je autista, ledva povie nieco vobec slovensky. Actiez im hodnotia anglictinu 🙈 NAČO ???
Tvoj syn je isto fajn chlapec, ma rozne dus a ty niesi soecialny pedagog aby si mu vsetko dokonale vysvetlila. Je dobre vediet aj ale svet sa nezruti, ked ju vediet nebude! Hlavne nemajte z toho mindraky. Naucte sa tolko aby presiel. Moj spoluziak maval z aj 4ky a dnes zije niekde v zahranici, kde hovori angkicky.
Urcite je sikovny v inych smeroch,tak ho v tom podporujte a zamerajte sa viac na to co vie dobre.
Ved napriklad taky dobry remeselnik si zarobi viac ako nejaky menezer. Tym prosim nechcem dehonestovat menezerov! Len som podotkla, ze aj nie je zivotne dolezita. Mozno sa ju bude ucit v dospelosti. Aj tak sa jazyk najlepsie uci v danej krajine, pokial clovek chce.
Drzim vam palce, hlavu hore. Urcite ti tu zeny poradia aj ako sa to leosie naucit, maju mozno skusenosti, drzim palce 🙂

anjelicek26
22. sep 2023

Zamerajte sa na talenty, ktore dieta ma a nie na to, co nevie... vyuci sa, zarobi dobre, viac ako dobre v dnesnej dobe... podporte ho ako sa da, aby presiel, ale skutocne netlacte tam, kde sa neda... anglictinu appka, prepnuta telka do anglictiny, viac pocut ako citat a pisat... aj keby ma pisomny prejav v anglictine katastrofalny, ustne by to mal vzdy vytiahnut aspon na 3-4

poopsie
22. sep 2023

@svetlonos ja len , že v obyčajnej škole, keďže je integrovaný býva jeden špeciálny školský pedagóg a ,ten neučí všetko všetky integrované deti... špeciálny pedagóg pracuje v špeciálnej škole...ako môže obyčajná učiteľka, teda dokonale vysvetľovať ako špeciálny pedagóg 🙈a kto mu to má teda vysvetliť?

evkaaadamko12345
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkaaadamko12345
autor
22. sep 2023

@anjelicek26 ďakujem za povzbudenie🤗

evkaaadamko12345
autor
22. sep 2023

@svetlonos ďakujem,budem sa snažiť brať to tak ako píšete,máte pravdu🤗

evkaaadamko12345
autor
22. sep 2023

@poopsie mal by mať v triede asistenta,ale nemajú...tak v škole im dajú úlohy a ja ho to mám všetko učiť..len ulohy mi chodia samé,čo všetko má vedieť.

poopsie
22. sep 2023

@evkaaadamko12345 neboj sa aj ja mám pocit, že do školy dcéru odkladáme a doma sa s ňou všetko musíme učiť,lebo zo školy nič nevie

viestta
22. sep 2023

@evkaaadamko12345 mozno nikdy nebude vediet pisat ale moze sa naucit anglictinu pocuvat a rozpravat. Nas ma sice iny problem, pre ktory je integrovany, ale ma anglictinu napocuvanu z rozpravok. Ked tu dojde jeho bratranec z Anglicka, ti dvaja po anglicky debatia, a ten nas uplne v pohode pouziva cele vety. Ked sme pustili ucitelke video z ich vaznej debaty nad malinovym kolacom, tak bola ucitelka prekvapena, lebo na hodine z neho nevytiahne ani tuk. Slubila, ze skusi na neho nejake ine finty.

evkaaadamko12345
autor
22. sep 2023

@poopsie otrasný školský systém

evkaaadamko12345
autor
22. sep 2023

@viestta ďakujem za radu😊

poopsie
22. sep 2023

@evkaaadamko12345 je to veru otrasný systém ale my sme z opačného brehu, pretože učiteľka rieši nezvládnuteľné správanie neliečených detí na adhd... takže v podstate moja dcéra celú hodinu počúva, čo všetko nemá robiť Miško a Samo...a potom máme také úlohy ako napr.. doma prebrať z prvouky nové učivo..alebo celú stranu z pracovného zošita,lebo na hodine stihnú len raz prečítat text a hlavne skúšať musí aj keby tanky padali...

loliki
22. sep 2023

@poopsie Treba sa vážne porozprávať s rodičmi Miška a Samka, v škole sa majú učiť a blázniť sa môžu doma. Keby prišli aspoň na rodičovské.
@evkaaadamko12345 Napíš cez edupage učiteľke o vašich problémoch a opýtaj sa aké riešenie navrhuje, lebo ona ho má učiť, nie ty. Možno by pristúpila na ľahšie písomky, menšie nároky, proste individuálny prístup. Nech ocení aj snahu, integrovaní majú problém aj so slovenčinou nie ešte s AJ.

kacena4
23. sep 2023

nenapisala si co mu nejde, je rozdiel pisanie, rozpravanie, tvorba viet, gramatika.... napis presnejsie. a vsetko sa to odvija od kognitivnych schopnosti akt mu vysiel intelekt? kratkodova xi dlhodobá pamat? zrakove ci sluchove vnimanie? aku ma pozornost? od toho sa vsetko odvija. ake znamky dostava? je cela premennych. co na to skolsky specipedagog? riesila si to uz s niekym? napr. cpp?
zo skolskym systemom to nema nic, ale nadavat na neho mozeme vsetci

evkaaadamko12345
autor
23. sep 2023

@loliki áno,už mám v pláne sa rozprávať o tom s učiteľkou

evkaaadamko12345
autor
23. sep 2023

@poopsie chápem,je to veľmi zle takýto systém

prasiatko30
23. sep 2023

Mne sa zda, ze by si si mala stanovit priority - je naozaj dolezite aby tvoj syn sa moril na anglictinou ak mu to nejde a ma este x inych problematickych veci? A tym, ze budes na neho tlacit nakoniec skoncite na nervy obidvaja - ty lebo mu to nejde a chces mu nasilu vtlct do hlavy anglinu a mlady z frustracie, ze mu to nejde a ze nic ine nerobi len sa uci a uci a nic z toho. Tak urcite je dobre sa snazit mu pomoct - mozno nejaky sukromny ucitel raz do tyzdna, ktory hravou formou sa ho snazi zaktivovat v anglictine - fakt praktickou formou aby rozumel a vedel sa dohovorit viac ako vediet spelling a 100% spravnu gramatiku v skolskych ucebniciach. A ak dostane zlu znamku skor sa nad to preniest, myslim si, ze tvoj syn je uz dostatocne zatazeny studium pri svojich dys..

evkaaadamko12345
autor
23. sep 2023

@prasiatko30 od prvého ročníka mame boj s učením,ja som zodpovedná chcem aby všetko co sa učia vedel,ale asi to nepôjde..musím sa s tým zmieriť,lebo sa obidvaja zo školy zbláznime,niekedy sa teším nato nech už je dospelý,aby sme sa toľko netrápili

loliki
23. sep 2023

@evkaaadamko12345 Najťažšie je to asi na 1-4, tam sa bazíruje na čítaní, písaní, začnú s AJ. Na 5-9 už každý škrabe ako chce, učitelia dajú väčšinou testy, na ústne skúšanie je málo času. Ak je Tvoj syn integrovaní, prečítaj si pozorne aké odporúčania dáva CPP a na tom trvaj, aj keď Ti povedia, že to je len odporúčanie.

cessy01
23. sep 2023

@poopsie my mame presne ten istý problém nedala som ju do školy pre nadané deti ale do "obyčajnej" a teda tie integrované deti ich brzdia statočne. Učím ju pochopenia že sú aj také deti, ona im pomáha len všetko ide na úkor napredovania 20detí ktoré školský systém zvládajú. Zachádza to tak ďaleko že tiež nové učivo preberáme doma lebo sa riešil problém jedného nezvládnuteho decka ktorého mama využila systém a ma asistentku a nič nemusí len vyrušovať..

prasiatko30
23. sep 2023

@evkaaadamko12345 nemozes ho tak tlacit a musis sa uspokojit s tym, zesame jednotky mat nebude. A skor sa uspokijit s tym, ze sa snazi a pochopi aspon nieco. V angline by som sa fakt skor sustredila na to aby porozumel co mu hovoria a dokazal odpovedat a skor by som nasla nejakeho externeho ucitela, ktory bude mat iny, tvorivy pristup ako by som nad nim stala ja sama ako matka. Mozno ten cudzi ucitel ho dokaze motivovat tak ako ty nie, mozno ma taky pristup, ktory by teba ako matku nenapadol a mozno tak ako sa hovori v spanielcine -“la confianza da asco” - nieco v tom zmysle, ze ak ste si prilis blizko tak dieta/clovek si dovoli voci tebe viac ako k cudziemu - vo vztahu ucitel/ziak - je to asi v tom zmysle, ze to co mu ty vysvetlujes ako matka(vela krat uz vyhorena) moze byt presne to iste co mu hovori niekto cudzi ale prijme to lepsie od toho cudzieho

evkaaadamko12345
autor
23. sep 2023

@prasiatko30 máte pravdu,určite bude pre neho lepšie niekto cudzí,kto sa tomu viac rozumie ako ja

pavlikova
28. sep 2023

@evkaaadamko12345 Dobrý deň. Určite si pozrite odporúčania z vyšetrenia od psychológa, malo by tam byť čo robiť...ako postupovať. Učím deti ANJ už 19 rokov a ja teda na to dosť prihliadam. Napr.skúšam viac ústne, uznám mu ak to napíše foneticky správne, používam veľa obrázkov, prezentácie, farebne členené jednotlivé členy vo vete....alebo im dovolím písať len tlačenými písmenami....a mám s tým veľmi dobré skúsenosti. Prípadne skúste doučovanie, kľudne aj online, pretože aj zmena učiteľa niekedy vie pomôcť...Ukáže mu to inak, vysvetlí možno spôsobom že to lepšie pochopí, použije metódy ktoré mu pomôžu....Rozhodne to stojí za skúšku, ak by ho to malo stresovať a mal by byť nešťastný.

vulka
28. sep 2023

@cessy01 My sme tento problém vyriešili na druhom stupni prechodom na osemročné gymnázium, kde neberú integrované deti. Syn to na prvom stupni neznášal. Nič nerobil, nič sa nenaučil, pretože vôbec nenapredovali. Radili mi integráciu pre vysoké nadanie. Neurobili sme to. To by sa už tá pani učiteľka zbláznila. A pritom bola skvelááá.
Nezávidím učiteľom prácu psychológa, logopéda, špeciálneho... s deťmi s rôznymi diagnózami. Ani na ŽS ani na strednej škole.

evkaaadamko12345
autor
28. sep 2023

@pavlikova ďakujem za odpoveď, poradili ste mi🤗

sandri
28. sep 2023

@vulka ahoj, zaujalo ma, ze pises, ze na 8 rocne gymnazium neberu integrovane deti. Pls radia sa sem aj poruchy autistickeho spektra (asperger)? Lebo mna vystrašila kamoska, ze 8 rocne gymnazia su plne vysoko inteligentnych aspergerov, ktori skolu zvladaju ale spravanie je u nich velky problem. Syn ma momentalne takeho spoluziaka, ktory je integrovany a jeho spravanie je katastrofa (vulgarne nadavky, nonstop vyrusovanie, fyzicke napadnutie spoluziaka - uz ma konecne asistentku). Chcel by z triedy odist niekam, kde takychto spoluziakov mat nebude. Snazila som sa ho motivovať 8 rocnym gymplom a tato kamoska ma uplne vydesila, ze ak ma mat takychto spoluziakov viacero, tak to nech radsej zostane na klasickej ZS.

cessy01
28. sep 2023

@vulka
@sandri baby neblaznite ja tiež dcéru motivujem aby išla na 8r gymnázium no ja ju chcem dať na španielske v NR tam ak sa dostane a hlavne ak bude chcieť ísť (lebo začala vymýšlať že jej najlepšia kamarátka nejde)verím že už túto skupinu detí stretať nebude.

vulka
28. sep 2023

@sandri Nie. U nás je jeden konkrétny gympel, ktorý proste nemá žiadnych integrovaných. Do druhého chodia aj integrovaní.