Trest za známky

4. nov 2021

Dávate deťom tresty za horšie známky? Nemyslím bitku🙃dcérka začala nosiť trojky v 3 ročníku . neviem ako to riešiť učíme sa jasne

klip0
4. nov 2021

A z čoho sú zlé známky ? Odpoveď ? Písomka ? Projekt ?
Doma ju skusas a učivo vie a v škole dostane aj tak zlú známku ? Alebo sa učí sama ?

autor
4. nov 2021

@klip0 odpoveď...ja alebo muž pravda že som trošku polavila nechala som na ňu zodpovednosť ale učíme sa s ňou...vlastiveda napr dnes,diktát minule a to bola skoro najlepšia.

martinkatinka
4. nov 2021

Trest nie, viac skusat a pytat sa na dovody a co nevedela.
Trest ma len za poznamky, ked zabudne.

anjelicek26
4. nov 2021

Tak trojka nie je taka zla znamka. Deti sa musia ucit zodpovednosti a aj chapat nasledky svojho spravania, ale malo by to byt skor o motivacii a odmenach ako o tom, ze dostane nejaky trest. Ja to detom opakujem stale - kazda jedna znamka vas vedie k maturite, maturita k studiu, studium k dobrej praci... kazdy jeden odflaknuty projekt, odflaknuta pisomka, odflaknuta skupinova praca, vsetko to na konci uvidia na vyplatnej paske. Na syna toto jedine poriadne zabera 😂 Dcera je samomotivovana a s najmladsimi sa ucim este hlavne ja... nie je to o znamkach, je to proste o snazeni...ked mi dcera donesie 3 s francustiny, tak som stastna, pretoze viem, ako prvy rok strasne zaostavala a ako maka to dohnat, po veceroch trenuje cez appky vyslovnost a extra slovicka navyse a potobne...ked mi donesie dvojku s anglitiny tak krivo pozriem, co robila, kedze ju ma uplne dokonalu a ked nieco pokaslala, tak lebo nieco odflakla...chapeme sa... zisti, kde je problem, preco sa v skole nesustredi poriadne... ja netrestam vobec, resp. pricina - nasledok, najblizsiu pisomku ci test si dosliapnem na to ich preskusat poriadne, prejst to s nimi nanovo co nepochopili, proste doucit sa to...

tosomja
4. nov 2021

Nedávam tresty, ani nebijem, ani nezakazujem nič. Niekedy sa podarí trojka, inokedy aj tri jednotky za deň. Záleží či tomu chápe, alebo nie. Ak nechápem ani ja, tak jej poviem, aby povedala učiteľke, nech jej vysvetlí. Vždy sa snaží si opraviť horšiu známku. Ale musí sama chcieť.

klip0
4. nov 2021

Tak nedávala by som trest, to len keby zámerne zatají úlohu a dostane zato zlú známku. Začala by som ju viac skúšať. Každý deň, z každého predmetu čo akurát berú, nech sa nestane, že z nejakého predmetu bude nepripravená

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
banderaska29
4. nov 2021

pamätám si spolužiačku zo základnej školy, ktorá sa triasla, keď dostala dvojku lebo vraj jej mama zasa obúcha hlavu o stôl. bolo mi jej strašne ľúto. ďalšia spolužiačka mala starších rodičov právnikov a detto na nu tlačili, zvracala po každej dvojke - keď mala trojku tak kolabovala.
nikdy by som svoje dieťa za známky netrestala. hodnotenie učiteliek je niekedy veľmi prísne. môj syn mal 5 chýb v diktáte a dostal trojku, pritom ten diktát bol na celú stranu a boli to malicherné chyby ktoré sme si potom spolu doma dotiahli a precvičili. všetko spolu prechádzame keď príde domov dvojka alebo trojka. nerobím z toho drámu. na známky sa ich nikdy nikto pýtať nebude. aby sa ma môj syn nebál a dôveroval mi a tešil sa do školy je dôležitejšie ako nejake číslo v žiackej. 🙂

deti95060810
4. nov 2021

u nás dobre funguje zobratie mobilu - to je hotový strašiak pre jednu dcéru.
Niekedy je dobre dieťa aj motivovať. Asi pre 3 rokmi dcéra veľmi chcela ísť do tábora - stál cca 350 e/týždeň. Keďže máme viac detí, je to pre nás dosť peňazí. A tak sme jej sľúbili, že ak budú výborné výsledky v škole tak pôjde... Otvárali sme oči s manželom ako pracovala, ako si chránila sama dobré známky. A učiteľka sa jej opýtala že čo sa vlastne robí že sa tak poriadne zlepšila.... do tábora išla, nechceli sme porušiť sľub. Doteraz na tábor krááásne spomína.

panipanka
4. nov 2021

vyvolat v dietatu ten pocit, ze ak donesie domov horsiu znamku ako 2 dostane trest. to je strasne. ja si myslim, ze netrestat, treba sa s nou viac ucit, venovat jej pozornost.

mikadooo
4. nov 2021

Nie, nedávam tresty. Učí sa pre seba, nie pre mňa. Akurát sa pri zlých známkach porozprávame, prečo. Napríklad minulý rok dostala po sebe dve päťky z vlastivedy. Raz ju učiteľ vyvolal a nevedela, a hneď na ďalšiu hodinu ju vyvolal znovu, ale ona sa zas neučila, lebo si myslela, že už ju predsa vyvolal minule. A on zas ten druhý krát chcel aby si opravila známku, namiesto toho skončila s druhou päťkou. Tak som sa jej pýtala, či jej to za to stálo, či by nebolo jednoduchšie sa to naučiť, keď učiteľ povie, že sa majú naučiť. Viac som to neriešila, akurát keď som videla že zas budú mať vlastivedu, tak som sa jej opýtala, či ju nemám vyskúšať. Väčšinou to využila a síce potom už boli len 1 a 2, aj tak už to svietilo na vysvedčení 🤷. Myslím že ju to mrzelo viac ako mňa a tak to aj má byť - učí sa pre seba.

salome123
4. nov 2021

u nas to funguje tak, ze ak dostala zlu znamku za to, ze zabudla na to, ze je pisomka, alebo sa riadne nenaucila lebo je lajdak tak dostane trest: zakaz mobilu. Ak dostane zlu znamku za to, ze ucivu neporozumela, ale len zazmatkovala tak trest nedostane, ale musi sa to doucit

bimbambim
4. nov 2021

Tresty za známky nedávam ale deti vedia ,že nie je trojka ako trojka.Ked mi donesie trojku z angliny starší syn tak som ticho lebo viem , že ju nevie dobre ale.popri tom sa snaží .Vie z nej dostať aj jednotku.Ale zas viem spraviť humbuk keď mi doniesol trojku z písomky z dejepisu.Aj keď viem ,že pisomky dovrze dostane stres .Tiež podľa lajdackosti idú známky.Bavime sa normálne o všetkých známkach vie ,že ma to mrzí keď dostane zlú známku ale zas vie ,že sa veľmi hnevať nebudem ,ale vie že si ju musí ako tak opraviť.Vie ,že mi neprekáža keď bude mať na vysvedčení aj samé dvojky ,ale trojku keď dostane z angliny tak nejak to preglgnem.Sice sa nám ešte nestalo ,že by mal trojku na vysvedcku ale očakávam ,že bude aj to je už 7 dmak

sense
4. nov 2021

Mam tretiacku à nie nedávam tresty najhoršiu mala prvú z francúzštiny 4,5...inak ma medzi 5 à 6 znamky
A čo jej nejde trénujeme viac, inak sa učí sama okrem francuzstiny, len dohliadnem ci ma správne ulohy

annadan
4. nov 2021

stať sa môže, netreba zabúdať, že aj my sme boli žiaci a tiež to nie zakaždým vyšlo, že sme doniesli domov jednotku alebo dvojku. stane sa, a známka sa opraví, nemyslím, že je ok trestať.

adrbat
4. nov 2021

Osobne by som nedávala tresty za známky. Niektoré deti na to nemajú a nemôžu za to. Iba by sa zbytočne stresovali. Ale ak viete, že dcéra sa poctivo učí a kontrolujete ju, tak niečo jej môže ísť lepšie a niečo horšie. Napríklad moja sestra sa učila na 1 sem tam 2 na prvom stupni. Ale teraz začala chodiť do 5. ročníka a zhoršila sa - nebolo to prechodom na druhý stupeň ale jej lajdackost a zbrklost - nevie si riadne prečítať otázku alebo začne iba prvú časť a potom si to nepočíta a odpovie zle alebo sa na pisomku sústredí iba prvých 10 minút a potom už sa začne obzerať a nestihne. Skôr by som sa zamerala na domáce prečvicovanie a každý deň si niečo zopakovala. Poprípade sa opýtala triednej učiteľky či si môžete pozrieť písomky a opýtať sa jej ako sa správa na hodinách - či sa dokáže sústrediť a či u nej nepostrehla nejaké zmeny.

bagre
4. nov 2021

nie nedávam, ak to tak urobím, tak to nie je kvôli známke ale preto, že niečo cielene fláka. Ale stalo sa to ojedinele. Skôr je to o nepozornosti, že neprečíta poriadne, že si neskontroluje po sebe - a tam je trest zbytočný

kittykat22
4. nov 2021

tak trest lepsiu znamku neprinesie. Ked potrestas dieta tak nebude ipad, kamaratky alebo sladkosti. Ale trojka zostane trojkou. Skus dcere povedat, ze si musi vylepsit znamky. Z toho co si napisala, podla mna nevie ako sa ma spravne ucit. Nastav s nou casovy rezim. Kedy sa ma ucit, ako dlho, kedy budes kontrolovat knihy a veci. Jedna tvojka, dve trojky - svet sa nezruti. Ide o priemer znamok a ich vahu.

simca06022011
4. nov 2021

No trest, to je take diskutabilne... kym mi donesie dieta sem tam 2-3, dobre.. cvicne sa podarila raz aj 4 v 3.rocniku tak som to ako tak neriesila, pozreli sme sa ci to vie/nevie. Vyskusala som. Ale teraz, ostala napr. moja strasna flakacka, podla mna aj covid a to ze by najradsej sedela doma (co je fakt zvlastne, lebo do skoly sa tesi, kvoli prestavkam, ale ak moze byt sama doma, je este lepsie...) a neucila sa. Pritom ked chce, nauci sa za chvilu, ked nechce, tak sa nebude: tak napr. vcera som skoro infarkt chytila, ked som 10minut cakala na vysledok 6x4. Cize ja sa inak staviam k 2, ked sa ucila a proste smola, nieco sa nepodarilo. Ako 4, ked viem, ze sa figu ucila a flaka to. A tresty mame za ine veci, hadzanie sa o zem, ked sa ma ist ucit, drámy okolo domacich uloh, papulovanie, niekedy uz rev ako pavian, krik. Ja nie som dobra v takych veciach ako nebudes pozerat telku mesiac, nepojdes von, vezmem ti mobil. nevymyslam teda taketo tresty, ktore neviem dodrzat. Mobil jej zabalil otec, lebo cely den prestukala, ked sa dalo (parental control nameral cez vikend aj 10-12h, no realne kludne 6-8h mohla byt s telefonom) a starsne mu zacala odvravat, co do teraz nikdy nebolo. A ja pouzivam tento sposob, nejde ti delenie, tak ideme sa to ucit, kym to nebudes vediet, telka sa nezapne... pripadne, kym ta nevyskusam z *****, tak nebudes pozerat oteckov, ziadny pc/mobil. Funguje to na nas (ale mojou fakt puberta plieska), uvidim ako dlho... ked som to zaviedla, tak sa prislo na to, ze ona nevie ako as to ma naucit, pretoze fakt je ze prvy stupen sa skoro nic neucili. Len to naozaj musi byt pripad, ze neuci sa. To, ze nahodou z nepozornosti dostane zlu znamku, taketo opatrenia nevyriesia.
U nas je zaujimave, ze raz vie nieco hned, inokedy 2hodiny a nie a nie sa pohnut. Odrecituje nam ucivo, zo skoly donesie 4, dalsi den 1.. z TOHO ISTEHO. Podla mna je vtedy uplne mimo a zaujata niecim inym, ale teda ja naozaj som z toho na psychiatriu, uz som rozmyslala ze nas objednam do CPPPaP, len neviem ci aj taketo veci riesia.

luccija
4. nov 2021

@simca06022011 riešia aj také veci.
Nedávam žiadne tresty za známky doucim sa s ňou..ja neuznávam tresty, zákazy spolužiak mojej dcéry dostane 2,3 a mama mu hneď volá na zastávku prečo dostal takú zlú znamku, lebo oni chcú, aby išiel na výberové gymnázium pritom podľa známok na to vôbec nema.Chlapec si musí každu horšie známku ako 1 opraviť a hneď ísť za učiteľom.

margaretka_
4. nov 2021

Netrestala by som. Pises, ze ste terz nechali viac zodpovednosti na nu, asi sa este sama neprisposobila situacii 🤔 ja si pamatam, ako som prestupila na 8 rocne gymko, tak toho na mna bolo zrazu dost a napr som schytala dost 5iek za cierne body z nemciny, lebo vzdy som nieco zabudla. Ale tam tolko toho trebalo 🙈 nikdy ma za to netrestali, ta samotna 5ka bola trest. Casom sa naucila 😊

simca06022011
4. nov 2021

@luccija no len su ucitelia, ktori ani nenechavaju opravovat takto, takze neviem co by tam rodicia robili 🙂
U nas sa stazovali na rodicovskom hned na konci septembra, ze ako to matiakarka mysli, ze deti zacali nosti 2ky a horsie znamky 🙂 to mi prislo este horsie ako poslat, deti nech si to opravia

autor
4. nov 2021

Ďakujem krásne za odpovede budeme teda viac sa učiť a nič ani nexakazem ale teda dám jej na javo že som smutna

sense
4. nov 2021

Inak mňa napadlo, keď ju chceš trestať za známky, má aj odmeny za známky? Alebo he to štýlom jed je dobra známka tak ôk, ale keď je zla znamka tak už je zle...

kacena4
4. nov 2021

no hold vsetky deti nemozu mat same 1, treba obcas prijat aj horsiu znamku hoci 3 je "dobra" znamka a motivovat dieta k praci inak ju len zdeptas

20erika07
4. nov 2021

U nas to fungovalo pri synovi tak ze predmety ktore netreba chapat ale sa len naucit nejaku latku ako vlastiveda dejepis a podobne, tam som mu zdoraznovala ze z tychto predmetov horšia znamka znamena jeho neuplne ucenie sa a tam bol zakaz mobilu. Avsak ale ked som videla ze to doma vie a naucil sa ale nezvladol test tak samozrejme som to brala s polutovanim . Zaklad bol vzdy sa naucit povenovat aj ked sa mu nechcelo, ja som sa s nim vela vela do neskorych vecerov ucievala. Od 6 triedy uz nemam na jeho ulohami toľkú kontrolu, je zodpovedny sam za seba a svoju buducnost co sa vedomosti tyka. Uci sa velmi rychlo a hlavne velmi malo doma, je osmak a nosi v 90%tach jednotky. Matiku ale ma vydretu niektore tazsie ucivá , to riesim ucim doteraz ked treba.
Dcera je druhacka, a ona ma velky stres z toho az dostane zlu znamku , neviem preco lebo naozaj doma nevyvadzam a odkedy ona chodi do skoly ani so synom som ziadny zakaz neriesila, ani nebudem, nech vidi aj ona, ze svet sa pre par horsich znamok nezruti, ucime sa preto aby sme nieco vedeli a nie kvoli znamkam, toto jej hovorim casto . Ked "narieka" ze sa jej nechce ucit, nepoviem jej ze dostane zlu znamku, ale poviem jej ze to vazne ti staci vediet iba to co uz vies milacik? Nechcela by si vediet a poznat viac? 😊