Zdravím, trénerka vytkla dcérke, že pribrala a je tučná. A že je to len medzi nimi s nemá to povedať doma. A pritom má 10 rokov 39 kg a 156 cm. Mne sa zdá v norme, sama kosť. Neviem, či to mám riešiť.🤔
Ja nechcem byť zlá,ale najprv si over,či naozaj nieco také povedala.Lebo deti si občas vymýšľajú a občas veci nepodajú tak,ako boli.Alebo ich jemne prikrášlia
@22ewka72
no ja by som ju úplne preskočila a isla priamo za riaditeľom, ak je to zastrešené školou. Ak nie, tak priamo za ňou a taky bordel ešte nezažila! Poznala som 14 ricne dievca, ktoré sa v tom veku už 2 roky luecilo z bulimie!
Ja by som je asi aj prestala keby som na reakcií videla, že dcéra nekecala! Uplne vážne. Nie preto, že by som okolo duetata chodila po špičkách a robila helikopteru. Ake takéto kravy debilne dokážu spôsobiť decku vo vývoji vážne osychicke aj fyzické zdravotné problémy. Takže ta jedna cez drzku by bola ešte málo a snáď by už navždy držala hubu a nenicila ďalšie deti!
Mne sa podľa tvojich mier zdá uplne v pohode. Ako toto môže niekto povedať?? Ti ľudia už fakt uplne zdebilneli!
ja by som zas bordel nerobila. len sa jej opýtala medzi rečou či resp. ako to myslí s tým pribratím..
čo robí dcéra gymnastiku lebo aký šport keď sa tak striktne pozerá na váhu...
To si fakt najprv over, ci jej to povedala takto, alebo dcera do toho volaco interpretovala... lebo o tom dost pochybujem... okolo tych 10-11 rokov priberu vsetky deti, potom ich vytiahne pubertalny rast do vysky... patri to k tomu...
156cm a 39kg je uplne ok vaha
@svetlonos preco by si isla rovno za riaditelom? Nie je to trochu hystericke? Nech si najprv overi stav u ucitelky a nie hned hystercit u riaditela. Aj dospeli vedia prekrutit slova, nieto deti.
@stanulienkat to
@22ewka72 no, trénerka na tanečnej stále rieši hmotnosť, nedovolí im jesť keď sú súťažiach, len mrkvu...moja je nejedáčka, som rada , že vôbec niečo zje a je fakt, že cez prázdniny trošku nabrala, ale predtým bola sama kosť.
@svetlonos r
@anjelicek26 trénerka stále rieši hmotnosť, len doteraz sa nás netýkalo, keďže bola moja nejedáčka, teraz začala viac jesť, ale ona stále je menej ako deti v jej veku. V živote nejedla salámu, klobásu, neľúbi párky, len tenučký plátok šunky... Mám s ňou problém v jedení.
@stanulienkat
nie nezdá sa mi to príliš. Mam s tým svoje skúsenosti. Mali sme hroznú kravu telocvikarku bezdetnu zatrpknutu starú pannu. Poslala ma po telesnej upratat zinienky v 8 triede - povedala som ze nejdem, mala som ms, hrozne kŕče, ledva som docvicila. Vzdy som si to odvrátila. A ona neváhala celou silou ma slahla dlaňou po chrbáte! Otlacky som mala ďalšie 3 hodiny ešte! Nepovedala som jej to drzo, ledva som vládla rozprávať. Prišla som domov, ukazala otcovi. V zivote nas on neudrel. Išiel hneď za riaditeľom, krava si to odk9ktalq a priznala. Riešil to s nou riaditeľ, lebo to nebolo len u mňa ale aj iných. Ken sa nik neodvážil priamo ku nemu ist. On kde ru niečo začul, no keďže mu ziadny rodic nič nepovedal, nevedel riešiť. Videli to aj spolužiačky a dosvedcili.
Ďalší príklad- robila som v mekaci v Londýne, chodila som tam na kurz aj. Nadriadena ma oklamali o 59 hodín za dva mesiace! Mala som vytlačené a nou podpísané plány. Na začiatku som aj nevedela, len pár viet. Ani v ... ju nenapadlo, že za 3 mesiace budem hovoriť plynule i keď s chybami ale rozumela som veľmi dobre a ostatní kolegovia mi rozumeli uplne v pohode. Myslela si aj ze som blba a neviem počítať!
Jasne, nad ňou boli ešte ďalší 3 menezeri, s ktorými som to mala riešiť najskôr.
Všetkých som preskočila a isla do centrály k hlavnému najvyššiemu šéfovi jej, vlastne celej tej filiálky. Bol šokovaný, nasraný a sklamaný. Predo mnou jej telefonoval, hlasitý odposluch dal. Povedal jej ako ho neskutocne svojim chovanim savoci mne sklamala a nech to dá okamzite do poriadku všetko. Tiez okoktavela. Neratala s tým! Peniaze som mala hneď za 2 dní! On sa mi veľmi ospravedlnil. Jej ešte povedal, nech ráta s vážnymi následkami za podvod!
Keď mi té prvý menezer povedal ze som mala ísť najskôr za nim, usmiala som sa. A co by si robil? Vedel by si to tiež vyriešiť do dvoch dni ? Na moje otázky odpovedal pohadom do zeme a tichým Nie!
Tretí príklad- prvý krát v živote som problém s kolegyňami riesila so servisným šéfom a nie majiteľom hotela. Posedeli sme, on kolegyňami pivedal ze maju počúvať co im hovorím a urobiť to. Vsetky tisko pislusne odkyvali. O 2 tyzdne za majiteľom hotela isly všetky asxtazivali sa na MBA. Hádaj komu majiteľ uveril, I ked vtedy všetky priznali svoju chybu?
Ja som bola za najväčšiu mrchu! Samozrejme s výpoveďou, ani servisný šéf to nevedel už riešiť. To on ma odradil ist za majiteľom 😏.
Prepáč za dlhokansku esej 🙂
To moje životné skusenosti ma naučili riešiť problémy priamo s "hkavou" a nie "chvostom".
@stanulienkat
oprava: nie s hkavou ale hlavou.
No ak je ta trenerka takato stale, tak by som velmi zvazila, ci je to prinosne pre dieta tam vobec chodit a toto pocuvat... lebo toto znie uz ako sikana stravovanim, co tam ona robi... ze na sutaziach da detom, co rastu, len mrkvu, co jej hrabe...
@22ewka72 fu ja by som ju nenechala trenovat moju dceru s takymito vyjadreniami a najma s tym, ze to nema hovorit doma 🤦🏼♀️
To s nejedenim na sustredeniach snad nemyslis vazne!! Ty o takychto praktikach na dievcatach vies a este ju na ten kruzok a sustredenia dobrovolne nosis? Som zvedava kolko tych dievcat bude mat pocas dospievania PPP :/
Keďže trénerka večne rieši hmotnosť deti kvôli vzhľadu, ktorý je žiaľ pri niektorých športoch asi povinný, tak by som sa nečudovala že sa tak vyjadrila k dcére, ktorá po prázdninách pribrala.
Radšej by som ju nahlásila na šport, kde váha nie je prioritou.
Áno chápem, deti sú malé a vo vývine, ale pani učiteľka nevidí asi nič iné, len dobre alebo vynikajuce výsledky
Ak naozaj povedala slova ako tučná tak je to absolutne nepedagogicke a tym aj neprofesionálne. Dcera si to dobre zapamätá. Pekny základ do ženského komplikovaného sveta. Otrasne. Mohla jej to povedat aj inak, ale krava sprosta asi nema dostatočnú slovnú zásobu a nulové EQ. Nech je dcera akakolkvek postava. Existuje milion slov a ak tupelo nevedelo tak mame aj uja Googla a aj chat gpt. Krava jedna. Chudak dieta 🤨
@22ewka72 na 10r riadne vysoka je...k tej vyske je 39kg v pohode. Nie je tucna urcite...to by musela mat 60kg. Treba dcere vysvetlit, ze treneri to tak prehanaju lebo chcu mat dokonalych tanecnikov a ze to nie je dobre atd. ...aby taka trenerka kvoli blbym reciam nedohnala dceru k anorexii a pod.
Ahoj, napíšem ti ako podobná skúsenosť dopadla u nás. Dcéra bola tiež od malička nejedáčka, odmietala mäso, doslova som ho do jedál musela mlieť a schovávať, aby som ho do nej dostala keď bola malá. Ako sa dostala do puberty tak sa to zlepšilo, telo si pri raste začalo pýtať, tak sa rozjedla. Začala aj priberať ale snažila som sa to riešiť bez zbytočných pripomienok úpravou stravy, bola aj dosť rozcitlivená ako na ňu udreli hormóny. A zrazu v 13-tich bum, odmietla jesť úplne, jedlo potajomky vyhadzovala alebo sa ho snažila vyvrátiť, samozrejme takéto veci sa pred mamou utajiť nedajú. Vzala som ju nakoniec k psychiatričke a skončila na terapiách s PPP a bulimiou. Pátrala som po dôvode, dlho nechcela nič povedať, a nakoniec sa ukázalo že moja mama, jej vlastná babka jej pri každej návšteve vtĺkala do hlavy že by zo sebou mala niečo robiť, lebo začala byť "tlstá" (ani jej to nepovedala nijak jemnejšie, doslova takto) a že tlstne čím ďalej viac. Čiže nie spolužiačky, ani kamarátky, ale jej vlastná rodina. Dcéra sa už z toho pomaly dostáva a k babke doslova odmieta chodiť lebo ju neznáša, nenútim ju lebo sama som na ňu strašne nahnevaná za to, čo spôsobila.
Takže pozor na to, u týchto dospievajúcich dievčat dokážu podobné reči spôsobiť doslova katastrofu.
Tak jej povedz ze je to vec vkusu a ze keď sa trenerke páčia vychrtliny ma ona problém.Dnes už je aj tak trend vysportovanych tiel a nie vychrtin ako z pred 30 rokov.
@22ewka72 dcéra má za sebou tanečné konzervatórium v 13 rokoch sme riešili začínajúcu anorexiu(na podnet školy!,aj psychológ atď) trčali jej rebrá aj na chrbte,bolo to strašné,to bol september,v júni dostala prípis k postave,že pribrala🤣🤣,no tak si vyber. Našťastie to brala s humorom. A teraz je to baba doslova krv a mlieko. Pokiaľ je to bežný krúžok,by som neriešila a zasmiala a spýtala dcéry,či chce pokračovať. A naozaj prepáč,keď sa ti niečo nezdá,nepáči,alebo dcére,jedna sa o voľnočasovu aktivitu,tak akože haloooo.
Inak žiaľ,pokiaľ ide o niečo profesionálne,tak to chodí. Takže treba zvážiť.
@22ewka72 určite riešiť a okamžite. Dcére vysvetliť hneď, že zdravie je najdôležitejšie, hlavne to psychické, a čo jej môže spôsobiť, ak sa príliš zameria na chudnutie. Pretože stopercentne to jej nejedenie súvisí s rečami trénerky. Ty ani nevieš, čo všetko im tá žena hovorí, čo má ostať medzi nimi.
A súhlasím s názorom, že riešiť hneď s nadriadeným. Ak je to ona sama, pošli za ňou muža, nech jej poriadne vynadá a pohrozí zverejnením. Presne tieto reči spôsobujú, že dievčatá v puberte znenávidia svoje telo a stanú sa závislé od chudnutia. Prefackala by som ju.
@janette2021 ono to nebolo povedané len jej, na prvom tréningu si ich postavila a hodnotila. Ty si schudla, ty pribrala , ty ok. Zaujímavé je , že tie väčšie boli ok.
Ono opakujem sa,ale pokiaľ sa jedná o niečo profesionálne,tak žiaľ,baculata baletka proste byť nemôže,rovnako ako prsnatá atď....takže v tomto prípade,treba vedieť ,či sa jedná o niečo profesionálne,alebo o súťažení v kluboch a matiek medzi sebou🙃🤪😉. V tom prvom prípade žiaľ,pokiaľ chce dieťa niečo dokázať,musí spĺňať štandard ,aj hokejisti, krasokorčuliari nemajú na ružiach ustlané. Tréneri,učitelia sú prisni a velakrat hrubi. Ale to je daň. ALE pokiaľ ide o miestny klub a premotivovanu trénerku,tak pardon,chybu robí aj matka,že to nechá tak. Jedná sa o voľno časovú aktivitu,ktorá má byť pre dieťa zábavná a kľudne ju môžu navštevovať aj bucliny.
mala by si to riesit-lebo takto vznika bulimia a anorexia a zhadzuje dietatu sebavedomie.. by som chcela vidiet tu kraslicu ako ona vyzera ... by som za nou nabehla a jasne jej vysvetlila,ze ziadne medzi nou a dcerou nieje a nebude a este raz tak to budes inak riesit .. a nech sa ani neopovazi si na dceru zasadnut a robit jej teraz naprieky ..ale poslala by som radsej chlapa nech sa zlakne viac .. lebo keby idem ja tak jej tam asi jednu struhnem hned