Dcéra má 11 rokov a neviem čo sa deje ,či už puberta ale má také stavy aj teraz napr ,že ju vraj bolí hlava a zle sa cíti a nechce ísť do školy lebo píšu písomku a ona nič nevie😭 plače tu ,vysvetľujem.jej pekne ,že poďme sa.spolunucit opakovať a iná len rev atď Ako by ste reagovali?
Nejde o niečo iné? Napr. šikana
Asi by som sa ju snazila povzbudit, ze ak jej to ucivo nejde, skusime to spolu a ze plac jej nepomoze... Lebo realne jej naozaj nepomoze. Podobnych situacii zazije este plno a musi sa naucit byt zodpovedna, ci sa jej to paci alebo nie. Ak je to teda naozaj len o tom ucive a nema v skole aj zavaznejsie problemy, v kolektive, s tou konkretnou pani ucitelkou... Mozno je dobre sledovat, ci je to len pred tazkou pisomkou, ci v tom nie je aj nieco ine.
Nie je to prvý problém? Už niečo bolo prv - aké? Kedy? O čom? Najprv ju treba upokojiť, pomojkať. Školská psychologička - ak jej veríte. Vtedy sa na ňu môžete obrátiť. Inak by som šla inam.
Nuz puberta, plieskaju s nimi hormony, nevedia to este spracovat, chvilu haha, chvilu rev, nervozne bez priciny, nevie pomenovat zdroj nervozity.... mam 19r a 12r, 19ka je za vodou, 12ke bucha riadne .
hormony idu na 100 perc. nevie ich ovladat. nerozumie tomu sama. nic len byt kludna
Ja by som ju zajtra nechala doma a ak by sa to znovu zopakovalo tak by som riešila psychológa. Pripadne zavolala by som učiteľke o čo ide. Neviem ci je to správne riešenie, ale určite to chce pochopenie od matky a nie mávnutím rukou že puberta.
Niečo sa deje co sa ti možno hanbí povedať, možno prvé lásky a možno fakt stres zo školy.
Neohryza si nechty?
však pozri na známky a budeš v obraze...
Oslovila by som školskú psychologickú