Dobrý večer u dcéry v škole sú traja pozitívny a triedu neposlali do karantény aspoň na tých 5 dní. Ako to riešiť? Poslať sťažnosť na hygienu? Tvária sa ako že nič sa nedeje. Neplatí už povinnosť v prípade pozitivity žiaka triedu poslať do karantény ? Ďakujem za info sú to siedmaci jednej dedinskej školy blízko Malacek. 1 očkovana a 2 neočko deti čo sú pozitivne
@deti95060810 A na zaklade coho potom boli doma?🤨
Tak ja si myslím že zatiaľ postačí, keď tie pozitívne deti budú doma. Zvyšok nemusí.
Minister školstva niečo také chystá, včera to vravel. Netuším ako to je, pretože aj sestra mala 3 pozit v triede a chodili normálne lebo ze majú vysokú zaockovanost, u bratranca zasa zavreli triedu a u nás v dedine chodili do školy ocko, a neocko boli doma. Takže asi ani kristus netuší
Zatiaľ je to tak, ak je v triede pozitívne dieťa, celá trieda ide do karantény. O tom, že by išlo len pozitívne dieťa do karantény sa ešte len uvažuje, schválené to nie je
trieda ma byť po novom 5dní v karanténe,predtým bolo 10dní
@iwesska tak to som teda vôbec nepochopila... prvý týždeň napísali na stránku školy že v ročníkoch 6 a 7 sú pozitívny a zatvorili celý 2 stupeň a na ďalší týždeň zatvoril hygienik celú školu...
od pondelka sa učí zas celá škola
Hmm tak asi záhoráci rozmýšľajú zase po svojom už ma to nebavi môže ísť o hromadné šírenie a salám parky vedenie to ma viete kde.
Tak u nás je pozitivne testované dieťa od stredy doma,ale akosi "zabudli" v škole povedať. Normálne som šokovaná z niektorých ľudí.
Na 8roc gym. To maju uz dlhsie tak, ze bezne ked maju v triede aj 7pozit. ziakov doma ostavaju len neockovani.
Boli tí traja pozitívni posledné dva dni v škole ?
Ak áno mala by ísť trieda do karantény, otázne je koľko majú očkovaných a prekonaných, tí majú výnimku z karantény.
@missdiva moja dcéra je tiež nezaockovana tam ide o to že trieda funguje ďalej akoby nič. Pozitívny sú traja od včera dnes sa učili a zajtra tiež bez info o karanténe akoby nič nebolo.
@patka06 áno boli v škole
Môžeš sa informovať na RUVZ, či škola nahlásila pozitívnych a prečo nenariadili karanténu
@patka06 ďakujem určite tak urobím
@patka06 ďakujem takže škola porušila semafor. Zase.
@missdiva to ma aký zmysel ? Však aj očkovany môžu prenášať vírus a mať aj rôzny priebeh
U nás idú deti hned do karantény aj keď je len jeden +
Nemajú výnimku z karanteny? U nás, okrem 3 tried, funguju všetky. Ale, do školy môžu chodiť iba OP. Ostatni sú doma. Na synovu triedu to vychádza 20 v škole, 9 doma. U nás bola zatvorená škola na 3 týždne (nariadenie urvz, aj keď nie každá trieda mala pozitívneho ale stále pribúdali) Prehrmel sa ňou covid ako tornádo. Asi 70% deti ochorelo, takže tie tri týždne sa to odovzdávalo zo súrodenca na súrodenca. Teraz, zhruba tých ,70% deti má výnimku ako P.
preboha nerob paniku a bud rada, ze sa normalne ucia, doma uz boli dost nemyslis
A ešte, ono záleží, kedy bol tým deťom vykonany test. Stále platia tie 2 dni. Ak dieťa bolo už preventívne doma pred testovaním....
@hipuska včera bola pozitívna jedna ťa v škole bola pondelok utorok a dnes ráno ďalší dvaja a ty boli včera normálne v škole
@hipuska a nemajú veľa prekonanych ani ockovanych sú to siedmaci niektorý ešte nemusia mať ani 12 r
Tak siedmaci bude polka ockovana a zvysok by sa mal testovat aspon par dni...ale skolu neni dovod zavriet.
@anjelicek26 školu nie ale triedu ?
no vidíš... a moja dcéra zas bola doma 2 týždne a pritom v triede nemali nikoho pozit.
tiež niekedy tomu nerozumiem... 8 tr.