Telesná výchova od septembra

31. júl 2023

Ahojte, zaujíma ma,ako budu vyzerať hodiny tv od septembra,keď pridali jednu hodinu navyše. Myslíte,že školy,ktoré majú telocvične to zvládnu a dá sa tam prestriedat toľko tried? Akú hodinu im tým pádom uberu? Alebo budú chodiť von? Myslím,že tým pádom budú mať malo telocvikarov. Alebo ak by to nevychádzalo,nemusia mať tú hodinu tv,či je to striktne nakazane ako povinné? Máte nejaké info? Ďakujem

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzidr
31. júl 2023

asi je zbytočné sa tým trápiť, polemizovať a rozmýšlať nad tým....každá škola sa s tým vysporiada, snád nechceš rozmýšlať nad nejakou školou kde je 14detí, nemajú telocvičnňu tak je úplne jedno či tu hodinu navyše cvičia na chodbe, vonku alebo majú volnú hodinu...naopak veľké školy si s tým zase poradia inak, po svojom....

eliska13
31. júl 2023

Prečo by im mali hodinu ubrať? Skôr som šokovaná, že v 21 st sú školy, ktoré nemajú telocvičnu.Ale myslim, že tento návrh neprešiel čo je škoda deti sú tucne a lenive

tanyan
31. júl 2023

Zákon síce schválili, ale zmenu to neprinieslo...
https://www.minedu.sk/rezort-skolstva-pripravil...

deti95060810
31. júl 2023

@eliska13 tučné sú aj preto lebo papajú veľa a nesprávne ....

hylary
31. júl 2023

Ostávajú 2 hod týždenne ako pôvodne, takže nepanikárte.

zuzidr
31. júl 2023

za mojich čias nás bolo aj po 3-4 triedy na ročník, v telocvični sme boli aj 2 triedy naraz, v náraďovni, na chodbe, na dvore...a myslím, že to kvôli zle postavenému zákonu ani neprešlo

autor
31. júl 2023

Čože? Ja som mala info,že prezidentka to vrátila späť do parlamentu a oni to opätovne schvalili od septembra tri hodiny. A niekde som čítala,že to bude na úkor inej hodiny, ktorú musia ubrať. Takže to neplatí?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
31. júl 2023

Áno, nič sa nemení. A áno, ak by bol zákon napísaný správne, tak by sa uberala hodina. Počet hodín týždenne by sa deťom nemenil, krátilo by sa z iných predmetov.

autor
31. júl 2023

@zuzanockamt jemine😂😂😂 no napr keď v našej škole mali nešportové triedy 2 hodiny tyzdenne a športové triedy 4 hodiny týždenne,takže spĺňajú priemer 3 hodiny,správne to chápem?

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. júl 2023

@sella38 no ani, tak som to pôvodne čítala. Toto mi ušlo,že vlastne sa nič nemení.

@deti95060810 môj osobný názor je tiež taký,že na zaklade jednej hodiny tv navyše silnejšie deti neschudnu a nesportove typy nebudú zrazu športovci. Ako všetci vieme, na priberanie/chudnutí je dôležitá strava a to majú dohliadať rodičia,takisto aj na pohyb. .

autor
31. júl 2023

@zuzanockamt ježiši tak to už je fakt trapne toto....😂😂😂akoze taki "múdri a odborníci" sú tam vsetca takéto chyby robiť, neviem či sa smiať či plakať. Ale toto už ani nikde nehovorili,či áno? Lebo o schválení snáď tri dni v rádiu som počúvala a toto som ani nepostrehla.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. júl 2023

@zuzanockamt aha, no na FB nie som aktívna, ale ďakujem za info.

magdalenal
31. júl 2023

@eliska13 to ze je vzdy vyssie percento deti ktore su tucne a lenive je vysledok vychovy doma a nie skolskeho systemu. Je na nas rodicoch, aby sme deti viedli k pohybu a zdravej zivotosprave

guudy
31. júl 2023

Aj minister skolstva potvrdil, ze sa nic nemeni (uz je to nejaky ten tyzden). Poslanci schvalili strasnu blbost a ani im to nedoslo…

autor
31. júl 2023

@guudy ako fakt sú trápni v tej našej vláde🙈
@magdalenal tiež si myslím,že je to uloha rodičov a isto by žiadne dieťa z hodiny tv navyše neschudlo.

eliska13
31. júl 2023

@magdalenal
@deti95060810 to je pravda, ale pre 40% deti je hodina TV jediný pohyb, ktorý majú.To, že rodičia kupujú deťom na desiatu pagáč, šišku je realita.Kolko rodičov s deťmi športuje?

guudy
31. júl 2023

Nie vo vlade, ale v parlamente

magdalenal
31. júl 2023

@eliska13 suhlasim, je tragedia ze casto jediny pohyb maju deti v skole, ale skola nemoze nahradit rodinnu vychovu. Nemoze byt kompetenciou ucitela starat sa o zdravy vyvoj deti, to je uloha rodica, skola ma napomahat a neskazit. A ked dame my rodicia doma dobre zaklady, do tej skoly to decka prenesu same. Na hodine potiahnu 'lenivcov', cez prestavku a v druzine neobsedia na lavicke, zo skoly pojdu spolu von, ....