Taška pre malého prváčika

15. máj 2024

Dievčatá ktoré máte alebo ste mali veľmi malých drobcov ktorí sli do prvej triedy, podeľte sa o skúsenosti so školskou taškou prípadne poteší aj fotka na chrbte. Môj pidi mužík má len 105 CM, uvažujem či by mu nestačil do prvej triedy len nejaký batôžtek lebo tašku som zatiaľ nenašla ktorú by uniesol na chrbte....chodíme autom, ide mi o to aby si aspoň v škole bol schopný preniesť tašku zo šatne do triedy, družiny atď ...

katka16b
15. máj 2024

Frii of Norway majú ľahké školské batohy, skús pozrieť 😉

anjelicek26
15. máj 2024

Moji mali 107-109cm pri nástupe do prvej triedy. Mali normalne Belmil tašku. Uniesť nebol problem, sportuju, maju svaly a rozmerovo im pasovala. Ten batoztek ako nápad o ničom,ved tam nič nezmesti,bohužiaľ. Tie čítanky pracaky rozmer A4 a je ich veľa.. veľký peračník a dozadu na desiatu a fľaša vody... bude mat všade pozahynane rohy keď to tam bude prepchavat a blbo to vyzerá.

autor
15. máj 2024

Zvažujem aj niečo takéto,nemáte skúsenosti?

autor
15. máj 2024

@anjelicek26 ďakujem batôžtek som sa asi zle vyjadrila mala som na myslí skôr batoh takyto

zafir01
15. máj 2024

Syn má 118 CM a 17 kg .kúpili sme belmil . Súvtam skôr pre menšie deti . Je odľahčená , skúšal si ju a sadla mu najlepšie

zafir01
15. máj 2024

Napr toto .máme takúto len iný obrázok https://www.skolske-tasky.sk/skolska-taska-pre-...

zafir01
15. máj 2024

Toto je tá belmil na mojom drobnom budúcom prvákovi

yanni
15. máj 2024

nasi mali vsetci topgal, akurat, ze chalani neboli mai. Startsia dcera v 1. a 2. triede nepotrebovala aktovku, dostala, tiez topgal, az v tretej, uz z tych trosku väcsich. Namladsia bude ma 6 rokov az koncom decembra, v septembri ide do prvej a momentalne ma nieco cez 110 cm a 18 kg. Dufam, ze este do septembra nejaky ten centimetrik podrastie. My pojdeme skusat zase topgal, maju aj take mensie (ca. 37 cm) a lahke (pod 1 kg). Tiez ju budem vozit, v skole tasku nejak prenasat nemusi, par krokov od vchodu do triedy (mala skola).

annm81
15. máj 2024

My sme riešili podobný problém, všetky tašky mu boli veľké, široké a pri skúšaní mu viseli až kdesi na zadku. Krásne mu ale sadli Ergobag - aj rada Pack aj Cubo Light. Vzali sme Cubo Light. Má nastaviteľný chrbtový systém od 100 cm, je úzka a má bedrový popruh, takže na chrbte sedí presne tam, kde má.

snowflakenel
15. máj 2024

Minile som vazila tasku pre moji prvacku. Mame topgal. Nosi v nej len to najnutnejsie, cize:peracnik , desiatu, pitie,par zositov, pracovne zosity, citanku. Podla potreby prihodim angictinu raz za tyzden. ...no a vaha ukazala 5,2 kg.....
Prvouku si nechavaju v skole. ...

antonia15
16. máj 2024

Aj naša je drobná kúpili sme Ergobag

vmatuscinova
16. máj 2024

Mame tiez nizsieho utleho chlapceka takej vysky, vybrali sme oxybag a je top, perfektne sedi, kludne poslem foto, len sa mi pripomen cez ip

luckuz
16. máj 2024

Ja som kupovala herlitz ultra light. Taška má 780g. Je ľahká. Môj je tiež menší a chudý.

luckuz
16. máj 2024
luckuz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lussyita
17. máj 2024

Ahoj, ja som z tej stránky objednávala, neviem nájsť, ale je to presne tento https://allegro.sk/ponuka/skolsky-batoh-minecra...

Za mňa úplná spokojnosť, ľahký, priestranný, ja som mala podmienku aby bol farebný, nie na tú pracku a syn motív... Tento je "rastový" takže si vieš nastaviť aj výšku, keď podrastie.. a zas viem, že tento nebude mať nik, lebo väčšia časť pôjde do topgal, oxybag...

kuko55
17. máj 2024

Náš ma 113cm a 19,7 kg takže ss prídem do debaty...
Zatiaľ to neriešim ale mali sme vo výhľade topgal- že vraj sú topky.

snowflakenel
17. máj 2024

@kuko55 my mame topgal. No podla mna je tazka aj prazdna. Prvacka 133 cm cize vysoke dieta, sportovkyna.

yanni
17. máj 2024

@snowflakenel Zalezi od modelu. Najlahsia Topgal ma 880 g. Lahsie nemas. Ja som bola vcera s mojou buducou prvackou (110 cm) skusat. Vyber velky: derdiedas, Scout, Herlitz, Ergobag etc. Vsetky vychytene znacky. A vsetko na jedno kopyto. Pod 900 g nemas a ked, tak niekde poriadne nesedi. Nastavitelny chrbtovy system je o nicom, ten tu tasku nezmensi. Taska obrovska, ked sa popruhy prisposobia vyske, tak bud to trci mensim detom nad hlavu alebo pod rit. Cize tymto systemom clovek nic nevyhral.
Starsia ma z kolekcie 2019 (uz ju nevyrabaju), uz taku velku (26 l) tiez s tou hlinikovou vystuzou a da tu velkos a objem je lahka, 960 g. Skor tie mensie maju na moj vkus prilis vela prkotin, co robi tasku tazkou. My ideme teraz na Slovensko, tak pojdeme rad radom poskusat Topgal. Lebo toto, co vsetko mala vcera na chrbte, to bola jedna hroza. Zbytocne vselijake vychytavky co netreba naozaj tasku robia tazsou a hlavne aj drahsou.
Ja jednoducho nieco kupim, aj tak ju bude mat na chrbte mozno ak 5 minut denne.

snowflakenel
17. máj 2024

@yanni presne, moja rec.....ta nasa taska vzhladovo velka, priestranna..myslim ten topgal . No ked tam treeba dat to ,co dieta realne potrebuje, tak sa to tam ledva napcha. Do skoly ju vozim autom, tych 30 metrov ku vchodu a do triedy so ju odnesie.

tara
17. máj 2024

za nás tiež Topgal. súp perfektné a nezničiteľné. Mal ju prvý syn, keď bol prváčik a kúpili sme aj teraz druhému synovi.

tara
17. máj 2024

a Topgal má viac veľkostí, treba si to všímať pri popise. Náš syn meria 124 cm, ale sestrin napr. 116. tak mu kupovala menší typ.

annm81
17. máj 2024

@yanni No ono niekde to trčať musí, ak je dieťa malé a keď sa tam má niečo zmestiť. Najhoršie je, keď trčí na zadok, alebo ak je taška veľmi hrubá, pretože tak sa dostáva ťažisko príliš nízko alebo príliš ďaleko od chrbtice a chrbtica je tak neprimerane zaťažená. Trčiaca do šírky je z pohľadu ťažiska omnoho lepšia, ale nie je to práve pohodlné. Posuvný chrbtový systém zabezpečí, že nízkemu dieťaťu bude batoh trčať za hlavou - tak sa vyrábajú kvalitné turistické batohy a ako človek, čo s batohom čo to prešiel, môžem potvrdiť, že je to najlepšie riešenie.

ninah1486
21. máj 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

my sme kupili synovi skolsku tasku z BAAGL, ta mu sadla skvelo

yanni
21. máj 2024

Baby, tak to treba ist fakt vyskusat. Aj v DE a cez vikend sme boli na SK, tak tiez rad radom a jedna hroza. No neviem, co jej kupim.

maciatkolulu
21. máj 2024

Ergobag cubo light

beahavala
19. jún 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ahoj, urcite sa pozri na BAAGL, my sme odtial kupovali synovi do prvej triedy aktovku...tiez je maleho vzrastu, sadlu mu skvelo a navyse je dost lahka tak ju nemal problem nosit na chrbte