Talentované deti a konzervatórium

daniela412
14. dec 2012

Ahojte, mám 10r slečnu, ktorá má talent na tanec, zvažujeme 8r konzervatórium. Máte niekto skúsenosti s takouto školou?

kattrin5
14. dec 2012

Ahoj ja som studovala spwv a klavir len na zakladnej umeleckej skole, na 8 rocnu skolu ny som ju nedavala, pretoze je velmi tazke sa v hudobnom ci tanecnom svete presadit, moj brat ma konzervatorium a hudboi sa nezivi, sice ma kapelu a jral aj v orchestri na uzivenie rodiny to nestaci, takze musi mat aj inu pracu a s konzervatoriom samotnym je tazke ju najst.Nechaj dceru dokoncit zakladnu skolu, nech ide na nejaku strednu skolu ktora ma zameranie, a ak sa bude stale venovat tancu nech ide na vysoku skolu muzickych umeni aj ked tiez poznam ludi co ku ukoncili a vobec v hudobnej branzi nepracuju. Ak tvoja dcera bude mat aj ine vzdelanie, stredoskolske bude sa moct uplatnit aj v inej sfere. To je ako so sportovym gymnaziom, vyjdete z neho a co dalej? Ak nejdete na vysku je velmi tazke sa uplatnit. Nechajte samozrejme dceru nech sa tancu dalej venuje, a ked bude starsia rozhodne sa sama ako dalej.

syska90
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaja73
14. dec 2012

@daniela412 neviem ci by bola na intraku,alebo doma-aj to vela zavazi-jednej znamej dcerka-bola od 10 rokov na intraku-studovala konzervu-tanec- vysledok-8 rokov bez rodiny-len v nedele rano chodila domov a vecer uz naspat,lebo v soboty mali vystupenia.
Skolu neukoncila ani polovica deciek-mnohi vypadli aj po rokoch studia-zo zdravotnych dovodov-klby nestihali 😖
Babenka mala ozaj telent,ale co z toho ked sa zalubila,vydala a nechcela z nasho prdi mesta odist robit karieru-dnes je ucitelka na LSU.
Nemala detstvo,nema karieru-ono je sice spokojna,ale za tu namahu to podla mna nestalo.

daniela412
autor
15. dec 2012

No teda teraz Ste ma naozaj nastrašili, máme prísť na skúšky sme z Martina takže by musela byť na internáte. Mala ísť na balet do Bratislavy.

roxi
16. dec 2012

@daniela412 myslím, že ak dcérka naozaj má k baletu vzťah a chce na tú školu ísť, nemala by si jej brániť. Ale určite by si jej mala vysvetliť, čo všetko to obnáša.
My sme to práve s manželom asi pred 2 týždňami troška rozoberali, lebo naša už dlho nehovorí o ničom inom ako o tom,že chce byť baletkou. Jasné, že má ešte len 5,5 roka, takže času je ešte dosť, ale fakt ju to nejak chytilo, na balet do ZUŠ chodí už druhý rok (nebol to zámer, ale zbožuje tanec a keĎže má vpadnutý hrudník, tak balet sa mi zdal kvôli tomu vhodný - ako cvičenie), veľmi ju to baví, chodí 2x do týždňa a chcela by častejšie, dokonca sama hocikedy cvičí aj doma, niekedy jej musím pustiť na PC nejaké baletné predstavenie, dokonca sme už boli aj v SND pozreiť si večerné predstavenie a nevie sa dočkať, kedy pôjdeme znova. Teda pre mňa nič moc, viem si predstaviť tráviť svoj čas aj lepšie, ale Lea z toho nevedela spustiť oči, mňa ako dieťa by to nenormálne nudilo, fakt neviem ako ju to môže baviť.

No, ale úprimne, nechcem, aby išla v budúcnosti bola baletkou a dúfam, že toto obdobie ju prejde.
Dôvody: - nemusia vydržať klby, môže roky drieť, byť fakt dobrá a stane sa nejaký úraz s baletom skončí a nebude vedieť vlastne nič robiť,
- nemôžeme vedieť, ako sa jej v puberte zmení postava - napr. bude mať veľké prsia - nuž nevhodná postava na balet (i keď toto u nás asi nehrozí, keďže v našej rodine sme skôr ploché 😅 ), ale tak človek nikdy nevie,
- no a platovo, teda umelci (pokiaľ nie je naozaj výnimočný talet, ktorý sa uplatní mimo SK) tak teda nič moc,
- a ďalšia vec, ja mávam počas menštruácie veľmi veľké bolesti, ak to bude mať ako ja, neviem si predstaviť, žeby mala v takom stave podať 100% výkon, lebo ja mám problém v tom čase vôbec vykonávať bežné činnosti,
Ale zas ak to Lea aj po rokoch bude chcieť a bude ju to držať, nebudem jej v tom brániť, ale nadšená tým asi nebudem.

valentina.west
16. dec 2012

Ja som studovala konzervu, rovnako ako moj drahy, obaja sa zivime tym co sme vystudovali a sme spokojni.Ak ma dcerka talent, je cielavedoma a bavi ju to, podpor ju. Ak bude mat zazemie,bude stastna, ze sa venuje tomu, po com tuzi. Moze tancovat vo svete a neskor ucit. cestu si najde. Ak by mna nutili do chemie alebo matiky, nic by z toho nebolo - studovala som umenie a ak moje dieta bude chciet to iste, nebudem mu branit. V dnesnej dobe to v ziadnej profesii nie je lahke, sikovni a schopni ludia si vzdy cestu najdu a prerazia. Nech robia cokolvek. 🙂

riverparkdanceschool
25. jan 2013

Ak je Vaše dieťa talentované a prejavuje pohybové zručnosti v tanci, ak sa chce dobre pripraviť na skúšky do tanečného konzervatória, vyskúšajte s ním náš kurz JAZZ pre deti vo veku od 10 - 12 rokov. Tento kurz je skvelou alternatívou, ako pripraviť pohybovo, tanečne a technicky dieťa na tanečné konzervatórium. Už 31.1.2013 otvárame tento kurz JAZZ deti, neváhajte a prihláste svoje talentované dieťa aj Vy!