Takto píše prváčka na konci roka. V čom je problém?

1321987
3. jún 2022

Človek sa snaží a dieťa nosí 5
Chodíme do Nosko centrum tam keď ditkovali všetko vedela takže žiadna porucha! V čom je problém potom
Bude opakovať ročník ale isto zas prepadne

katkaseiner
3. jún 2022

uf, no tiez mam prvaka a obcas urobi hlupu chybu alebo mu vypadne pismenko... ale toto je celkom dost... Ako pisala diktaty doteraz? Lebo my teda aj doma musime tyzdenne napisat 3 diktaty... Nie je mozne ze by si si vsimla tento problem v juni.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1321987
autor
3. jún 2022

@ewwe všetko vedela

1321987
autor
3. jún 2022

@katkaseiner od začiatku takto píše a žiadna porucha jej nevyšla 😭

patus_2
3. jún 2022

@1321987 takže problém s písaním nastal až teraz? Doteraz bolo všetko dobré? Skús prelistovat zošit a zistiť kde ten problém začal, ak tvrdia, že doteraz pisala dobre. Nezmenilo sa niečo? Napr. V rodine, v škole, doma?

zuzubb007
3. jún 2022

Fuha tak niekde bude problem, urcite by do druheho nemala ist, mozno je nevyzreta na skolu alebo porucha dala by som ju vysetrit aj inde

katkaseiner
3. jún 2022

@1321987 zmen miesto kde ti ju testovali na tie dys... fakt ona uplne vynechava pismena. To neexistuje ze by bola taka nepozorna.

bimbambom
3. jún 2022

@1321987 2x si napísala , že všetko vedela . Čo vedela ?
Nerozumiem , keď takto píše od začiatku ....

saraxyz
3. jún 2022

@1321987 "... isto zas prepadne...". Už raz prepadla?

tosomja
3. jún 2022

Od začiatku takto píše a až teraz to riešiš, že prepadá?
Či až teraz takto píše a doteraz všetko vedela?
Doma ako píše diktáty, keď precvičujete? Koľko doma píše? Kedy ste boli na vyšetrení?

pokemonkaa
3. jún 2022

Kedy bola robena diagnostika?

1321987
autor
3. jún 2022

@tosomja od začiatku nevedelq presný tvar čiarok
Riešime to od decembra

1321987
autor
3. jún 2022

@tosomja stále zle píše chýba hej čiarka bodka proste všetko zle

1321987
autor
3. jún 2022

@pokemonkaa veď 16 mája sme boli
Tam nej dali ľahké slová a asi preto vedela neviem

vroni
3. jún 2022

@1321987, je absolútne vylúčené, aby "všetko vedela" Alebo je vôbec netestovali alebo jej po písmenkách diktovali. Vynecháva písmená, slabiky, doplňuje nesprávne, tam je sakramentsky problém.

anjelicek26
3. jún 2022

Sluch ma v poriadku? Lebo ine je pisat v hlucnej triede a ine 1/1 v testovacom centre... by si sa cudovala, kolkym detom vyjde 20/40% sluch... triedu zopakovat, cez leto sa jej intenzivne povenovat. Ked nepomohlo jedno centrum - skusit ine, plus ten usny urcite aj ked mas pocit, ze tam problem nie je - podla toho co a ako pise - moze kludne byt.

pokemonkaa
3. jún 2022

Odporucam im zaniest ukazat zosit, nech si to pozru. Moze to byt porucha sluchoveho vnimania. Centrum dokaze po diagnostike dat dietatu "ulavu" pri pisani diktatov, bude mat doplnovacky.
Pri pisani vlastnych viet (pisomiek) vo vyssich rocnikoch sa to bude stazovat. Deti s touto poruchou by mali byt skusane len ustnou formou, lebo oni sa napr. vedia naucit ucivo, ale nevedia to dat na papier.

lentak1223
3. jún 2022

@1321987 Tak u prvákov na začiatku sa ťažko testuje dysgrafia aj dyslexia, keďže len začínajú a tá chybovosť sa dá pripísať iba začiatkom...Kedy naposledy ti ju diagnostikovali? Zamerali sa aj na poruchy pozornosti? Sluch? Takto na konci roka keď píše, tak to žiaľ bude na opakovanie. Druhý ročník by mala náročný, aj keby po rediagnostike niečo zistili a začalo sa na to prihliadať. Skúsiť cez leto rediagnostiku alebo na začiatku roka, určite tam niečo bude.

heidy222
3. jún 2022

Neviem v com je Problem, Ale na povzbudenie: ja som tak Ako dieta pisala, doteraz neviem napisat jednu vetu bez chyby, Diktat Bol vzdy za 5 a teraz mam Doktorat, vzdy som Si nasla niekoho, kto Mi opravil v textoch gramatiku, prestahovala som sa do zahranicia, aby som sa mohla vyhovorit na to, ze je to cudzi jazyk, doteraz vsetko co napisem ide cez sekretarku alebo cez manzela

zuzkaa1991
3. jún 2022

@1321987 zmenit psychologa ;) a spravit testy podla mňa ja som s tym mala problém je pravda ze sa to riešilo niekedy v 3r 4r a odvtedy mam dygrafiu aj dyslexiu dg. A vela vela venovat sa a ved ucitelka by mala s vami komunikovať mala by brat ohľad a riesit to s vami

lentak1223
3. jún 2022

@1321987 Poruchu pozornosti vylúčili? Ja som mala takých žiačikov, čo som s nimi po škole písala diktáty, keď bola prazdná trieda a tak im to išlo oveľa lepšie.

1321987
autor
3. jún 2022

@zuzkaa1991 áno všetko sa rieši je veľmi milá chce malej pomoct

1321987
autor
3. jún 2022

@lentak1223 áno porucha pozornosti ma to môže preto tak písať?

sense
3. jún 2022

Nechaj ju otestovať v inom centre, plus nechaj vyšetriť sluch. Prepáč ale ak dieťa píše tak stále aj po roku tak zrejme ozaj nebude všetko v poriadku.
Kamartkin syn tiež opakoval prvú triedu, nič hrozné na tom nie je a jemu zistili nasledne niekoľko dysfunkcia.

lentak1223
3. jún 2022

@1321987 porucha pozornosti znamená, že sa nevie sústrediť. Ak rieši žiakov okolo seba, nesústredí sa, nestíha reagovať na to, čo učiteľka diktuje. A keď nestíha, tak už píše halabala. Skúšala s ňou písať osamote. Ja teda so žiakmi s výraznou poruchou pozornosti testy a diktáty píšem po škole...pri 25 deťoch v triede im to ide výrazne horšie.

anjelicek26
3. jún 2022

Syn ma poruchu pozornosti a pise aj v triede bez chyb - ak su chyby, tak ze chyba cele slovo, alebo slovo na konci vety, lebo to nestihol - lebo kecal, pozeral inde, sa zamyslel 😅 Toto veru co sa tyka typu chyb nepozornost nebude, skor ten sluch.

jasminka548
3. jún 2022

@1321987 pred nástupom do školy bola testovaná? Nebol navrhovaný odklad školskej dochádzky? To vyzerá,že nebola ešte pripravená na školu.Odklad je dobrý aj v tom,že dieta získá rok času,v poradni s ním individuálne pracujú alebo sú prípravné ročníky.Na opakovanie ročníka by som sa moc nespoliehali.Najdite si dětské centrum,bude potrebna spolupráca so špeciálnym pedagógom a veľa trpezlivosti.Budete precvičovať ,to čo jej robí problémy a verím že to dáte.Ja som si tým prešla so synom a dnes je už po maturite.

lentak1223
3. jún 2022

@anjelicek26 ono aj tie poruchy pozornosti majú rozličné spektrá a u žiakov sa prejavujú inak. Niektorých žerú mrle, iní sedia ako päť peňazí. Niektorí majú testy v norme, iní sa nevedia sústrediť na otázku a podliehajú panike. Tu to vidím okrem tej poruchy ešte aj na niečo iné...vyšetriť sluch, ísť k neurológovi a rediagnostikovať poruchy učenia.

anjelicek26
3. jún 2022

@lentak1223 ano problem bude inde, hlavne, ked v centre pisala bez chyb...

1321987
autor
3. jún 2022

@saraxyz nezvládla by druhý ročník