Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

bombonka
2. dec 2013

@zuzka421 ak nie si spokojná tak odíď od nej...nato naozaj nepotrebuješ odvahu...kartu Ti aj tak nevydá. Nájdi si inú lekárku a ona si vyžiada karty.

alicia14
2. dec 2013

Presne ako pise bombonka. Proste si nájdi inú a odíd. Ja som tiež nebola spokojná tak som menila a teraz je to ok 🙂

limoncino
2. dec 2013

@zuzka421 písala som sem dlhú reakciu a niekde po ceste sa stratila, vďaka teda... 😖
ako píše
@bombonka stačí zájsť za novým pediatrom, spísať s ním dohodu o starostlivosti a on si už vyžiada karty Tvojich detí, ty nie si povinná jej nič vysvetľovať, prečo, načo... je to Tvoje rozhodnutie v prospech Tvojich detí...

rozpravka774
2. dec 2013

Skus inu dr,my mame skvelu i sestricku. Na alergu nam dopichali cele rucky,desivy plac,ze ho to boli,nakoniec nas s ampulkami poslali k nasej dr,krv mu zobrali bez problemov,ziaden plac,zahrali to tak krasne,ze sa drobec smial. 🙂 S nasou dr i sestrickou vedie dlhe debaty,nosi im plysakov,ma ich rad a nemame ziaden problem. Nemenila by. 🙂

dankamg
2. dec 2013

tak ja neviem, ale pozri sa na to aj z druhej strany. Ako by si reagovala keby Ti cudzie decko takmer vypichlo oko? Milá by si určite nebola, to mi ver...

meiwe
2. dec 2013

Zobrat kartu a ist, takto by sa nemala spravat ziaden clovek ktory pracuje s detmi a tvoj syn ma mat strach pokazde ked tam pojdete? Poviem ti to takto, ja mam panicky strach zo zubarov spravam sa neprimerane impulzivne a museli mi vytrhnut zub a predstav si ze aj ja by som si vysluzila za to moje spravanie u neho zopar faciek ale sestricka doktor aj asistentka so mnou vedeli tak komunikovat hladit ma a rozpravat ze som to prekonala a to som dospela.... Dalsi priklad kedy by som si ja dospela zasluzila zopar faciek a nestalo sa vyvrtnuta noha o 90stupnov a tak som vrieskala ze dvaja mali co robit so mnou a predsa nestratili nervy a som to prezila a to doktor ktory ma drzal ma tie moje nechty v dlani zaryte doteraz. Prec od nej a asi aj podat staznost.

nice202
2. dec 2013

ja neviem, a co ho mala pochvalit? sa nevie spravat 9 rocny u doktorky? ona sa ospravedlnila, ocividne ju to mrzi a tvoj syn sa ospravedlnil? Zmen lekarku, ale asi nebudes so ziadnou spokojna, ked sa tvoj syn nevie spravat

jahodka8
2. dec 2013

Tak aby deväťročné dieťa takto vyvádzalo pri odbere krvi, tiež nie je normálne. Keby tebe niekto skoro pichol injekciu do oka, tak by si ho za to pochválila? Ty si zodpovedná za správanie dieťaťa, mala si mu to vysvetliť. To mu ešte nikdy nebrali krv? alebo má zlé skúsenosti s lekármi? No tie ich zákroky tiež sú niekedy drastické. ako detská lekárka musí byť na takéto reakcie pripravená a aj komunikovať s dieťaťom o tom čo ide robiť, lebo niektorí naši lekári neradi oznamujú pacientovi čo idú robiť, ale mali by, lebo je to zásah do tela. Facka je teda dosť sila, ale niekedy to pomôže, keď sa človek dostane do nejakého šoku a amoku, ale asi to nie je zákonný postup..

limoncino
2. dec 2013

@dankamg ale tak keď pracuje s deťmi, musí rátať s hysterickými reakciami, sú to deti a tie sa injekcií boja.. určite sa zľakla, ale jej reakcia bola neprimeraná, neprofesionálna.

hradnapani
2. dec 2013

@zuzka421 ja nechapem, preco rodicia sa boja zobrat kartu od lekara. Co vas za to zbije alebo co?
k tomu incidentu: syn sa branil, branila sa aj doktorka. Nejake velke uzavery by som z toho nerobila, lebo to bola vynimocna situacia. Neviem, ako by ste reagovali, keby jej do toho oka naozaj pichol 😒 Zrejme by z toho vysla len ako neschopna doktorka, co si nevie urobit poriadky.
Ja ju nezastavam. Ak s nou mate dlhodoby problem, tak ste mali byt uz davno prec.

livka_
2. dec 2013

ja sa zastanem lekarky. mnoho mamiciek uz uplatnuje metodu ze vsetko riesia len zvysenym hlasom /lebo ich dietky su dokonale,uzasne najmudrejsie/ ale poriadne tie detiska nedostanu na zadok nikdy. a tak ako su vychovane z domu pristupuju aj k autoritam, ktorou by ta lekarka mala byt. ak nerespektuju uz ani lekarku tak co je to za dieta? ze takto utocne zareaguje? ihlou do oka? kriste pane.. niesla by som bonbonieru tej lekarke! ze vobec mu dala na rit vychovnu! ktoru si zasluzil, ze sa nic nestalo a este by ten maly aj odomna doma schytal..! nech sa boji ako chce ale oko vypichnut toto co je za mores? este raz to zhrniem, vase dieta chcelo sa nie mykat,ale vypichnut lekarke oko! a vy urazena chcete od nej vyberat kartu za to, ze sa branila a dala mu po zadku? 😕 nestrasi vam vo vezi?

limoncino
2. dec 2013

@nice202 napsíať, že sa dieťa nevie správať, je tiež trochu prehnané.. tak sa chlapec bojí, z môjho pohľadu bola chyba tak trochu aj na strane matky, keĎ vieš Zuzka, že sa Tvoj syn bojí, mala si ho na to pripraviť... Môj syn má 11 a tiež mu vo veku 9 rokov brali krv, teda nariekal, prosím nie, vyberte mi to, nechajte ma, až sme sa museli smiať, ae jednoducho o tom vedel, nebránil sa, nevyvádzal. Veľa rodičov robí chybu, keď sa nespolušnému dieťaťu vyhrážajú, že pôjdu k lekárke a dostanú injekciu a podobne, to sa potom niet čo čudovať, že tie decká revú len pri phľade na dvere 😝

fiffinkaa
2. dec 2013

moj malý /7r/bol na odbere dnes ráno, včera pol dňa preplakal a ráno to bol teda masaker, držali sme ho všetci a len rev...ale nakoniec to zvládol, čo mu iné ostávalo...Tvoje dieťa podľa mňa jednalo inštinktívne, "idú mi robiť zle, tak sa bránim"..určite neplánoval vraziť ihlu rovno doktorke do oka, deti sú rôzné ale stále su to len deti..a ona zase jednala v impulze nepremyslene...aj sa ospravedlnila...no ale čo už teraz stalo sa..asi by som odišla od nej ako Ti baby radia, lebo to napätie tam už bude stále a aj syn sa jej bude báť ešte viac..nepríjemná situácia, ale stať sa to môže každému..

nice202
2. dec 2013

@limoncino neviem, mne pride divne, ak 9 rocny vytrhava lekarke injekcie z ruky a skoro ju pichne do oka...toto nie je v poriadku

limoncino
2. dec 2013

@livka_ myslíš, že ten chlapec išiel po tom oku zámerne??? Ja si myslím, že to bola náhoda.. ja nedržím stranu ani matke, ani lekárke, pretože pravda je vždy uprostred.

limoncino
2. dec 2013

@nice202 tak čudné to je 😅 ale najlepšie svoje dieťa pozná matka, ak vedela, že má doma "hysterku" mala ho pripraviť, neviem, ťažko sa to posudzuje, keďže dotyčná mamička ešte svoju reakciu nepridala... Inak by ma veľmi zaujímalo, čo by robila, keby jej ten malý tú ihlu do oka vrazil 😲 (myslím matku dieťaťa)

nice202
2. dec 2013

@limoncino no ved, keby ju tam dopichal? tak by sme to tiez asi zvalovali na to, ze sa predsa boji...ved to bola prirodzena reakcia a chudera lekarka s dopichanym okom, by bola zas v nevyhode.

hameeda
2. dec 2013

@zuzka421 : no asi som to nepochopila 😖 , tvoj syn 9 ročný jej vytrhol striekačku z ruky, no ak je to tak tak ja byť matka tak mu strelím druhú, no to že sa bojí to chápem ale vytrhnúť striekačku z ruky a ešte ju chcieť pichnúť, si uvedomuješ že to mohlo skončiť oveľa horšie ako fackou, no snaš sa nepokakal z jednej za ucho, zrejme doma nedostane nikdy lebo inak by vedel sa správať,,,,bez urážky,,možno som to zle pochopila

matozazzo
2. dec 2013

Podla mna bola reakcia lekarky normalna, ak by sa mne take nieco stalo asi by som reagovala rovnako... je to obranna reakcia ved si nenecham vypichnut oko! Vtedy nerozmyslas nad tym,co je spravne,ale branis sa! Nebudem obhajovat syna,lebo v 9 rokoch si to nemoze! dovolit! Musi vediet,kde su hranice... to uz nie je male dieta,ktore musi drzat aj rodic an sestricka... jeho reakcia bola neprimerana a vobec sa doktorke necudujem. Chodim prqvidelne s 6 r. Dcerou na alergologiu,injekcie,boji sa,place,ale vie,ze nesmie buchnut alebo trhnut rukou,aby sa nezranila ani ona ani pani doktorka... toto kebyze minurobi,tak ja ako matka jej vylepim.

limoncino
2. dec 2013

@nice202 ale tak na druhú stranu, 9 ročné dieťa by sa už malo vedieť ovládať, ale ťažko to "súdiť" keĎ nevieme, ako k tomu všetkému došlo. Ja mám dve deti, tiež im brali krv, ale vždy o tom vedeli, syn ako som spomínala nariekal, dcérka, vtedy 5 ročná potichúčky fňukala, ale vedela, že je to potrebné, aby sme vedeli, čo jej je a aké lieky jej má pani doktorka predpísať, očkovanie to isté. vedeli, vysvetlila som im, načo je to potrebné (neočkovacie, zdržte sa komentárov Ďakujem)

maja2039
2. dec 2013

Mozno s zdam divna no bola to reakcia zo strachu o zrak aj to olutovala ospravedlnila sa ja osobne by som ju zato nesudila,no 9 r. chlapec nie je babatko tak by sa tiez mohol inak spravat, hlavne jeho spravanie by si mala riesit zmena lekarky to nevyriesi dalsej mozno vykopne zuby budes ich menit ......

mummy01
2. dec 2013

myslim ze tie maminy ktore nemaju doma dieta co sa panicky boji lekarov nikdy nepochopia ze aj 9rocne dieta sa moze bat a z toho strachu prepadnut hysterii.Ja neviem,asi take dieta treba pred odberom nadrogovat,zbit alebo zviazat aby sa ani nepohlo a prelepit mu usta lebo dieta nieje clovek s pravom sa bat. Lekarka je od toho PEDIATER ze musi odhadnit situaciu a primerane reagovat kedze k nej chodia deti a nie naprogramovane roboty.
Moja dcera ma 7,pri odbere reve ako o zivot a drzime ju vzdy dve aby jej doktorka krv zobrala a bit ju za to rozhodne nemienim,ani nieje nevychovana,len sa proste boji a strach je ludsky.

denkaajejdeti
2. dec 2013

@zuzka421 Ahoj,
nech je lekárka rada, že iba zoberieš karty a nikdy viac ju už neuvidíte. Toto by bolo aj na podnet pre Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou....ale chápem, že sa zľakla, naviac sa ospravedlnila...no aj tak syn má 9 rokov a ona je dospelá osoba. Jednoznačne základom je dôvera pacienta k lekárovi a tu už o nejakej dôvere nemôžeme hovoriť, navyše píšeš, že si s ňou dlhodobo nespokojná. Ja by som brala karty preč a povedala by som jej od srdca, čo si myslím.
A tvoj syn je v norme - čudovala by si sa, koľko aj dospelých ľudí sa bojí striekačiek. Lekárka by mala byť zvyknutá na rôzne reakcie, veď chodia k nej rôzni ľudia s rôznymi problémami (skús sa spýtať napr. na pohotovosti čo všeličo tam zažívajú počas služieb a napriek tomu som ešte nepočula, aby niekoho fackovali - možno ak nejakého agresívneho narkomana, keď vyčíňa ...ale 9 ročné dieťa????).
Denisa

ewca
2. dec 2013

no podla mna, ze jej vytrhol injekciu z ruk asi bola naozaj instinktivna reakcia, to s tym okom je otazne, ci jej ho takmer trafil nahodou alebo umyselne... a reakci doktorky bola pdla mna tie instinktivna, o com podla mna svedci aj to, ze sa potom ospravedlnila...ak s nou nie si spokojna odid, bude to lepsie, ale ja by som asi len kvoli tomuto jednemu incidentu nedchadzala ak by som v inom bola spokojna...ak je toho viace, nevahaj a urob ako ti baby radia, najdi inu lekarku ona si kartu vyziada...
co sa tyka pripravy dietata na injekcie...kazde dieta je ine, urcite ho netreba strasit injekciami ako nejakou formou trestu ked nieco spravi, lebo sa naoaj bude bat... tiez podla mojho nazoru nie je spravne tvrdit dietatu ked idete k lekarovi, ze ho nebudu pychat, ked dopredu viete, ze budu, uz vam nebude verit a ude sa bat stale... niektorym detom je lepsie vopred vysvetlit, ze idu k dr., kde ho asi budu pichat, ale ze sa nema bat lebo je to len chvilka atd, alebo nieco podobne...ale urcte by som ja osobne svojej dcere nehovorila den vopred, ze pojde k dr., kde ju budu pychat aby mala z toho cely den stres...ale kazde dieta je ine

perinkamoja
2. dec 2013

Ja nwm ale Ja osobne by som jej strelila facku keby som videla ako mi udrela syna.Ona si to nemá čo dovoliť,mapa sa ho opýtať či sa boji a ak jej odpovedal že áno mala si zavolať sestricku a mali to urobiť obidve !m! Inak byť tebou určite sa sťažuje

zuzka421
autor
2. dec 2013

Milé mamičky,moj syn určite nechcel doktorke ublížit...bál sa a určite som ho aj predtým pripravila nato že mu doktorka bude brat krv a tiež som nečakala ako bude reagovat nakolko mu naposledy brali krv ked mal 3roky.Som rada že doktorke nebola sposobena ujma na zdraví bolo mi to luto a jemu tiež a slubil mi že sa to už opakovat nebude v čo dufám.

zuzikovasandra
2. dec 2013

@rozpravka774 odkial ste....gde to mate tu vynikajucu doktorku?

zuzkaanicka
2. dec 2013

Tie, co tu pisete o tej neadekvatnej reakcii lekarky-keby Vam niekto isiel (hoci aj omylom) vypichnut oko, tak by ste pockali, kym to vykona? 😖

sasa227
2. dec 2013

ja mam 3rocneho a mal velky strach ist k doktorke co ten dorabal ale nasa doky je v pohode vzdy sa s nim pekne rozpravala a ani raz nezdvihla ani len hlas na neho je to predsa detska doktorka a je jedno kolko ma dieta rokov ona ma mat primerany pristup......... raz sme boli na pohotovosti a spravanie doktorky ktora tam bola no nieco hrozne ziapala po nom a ze nech prestane lebo mu da injekciu a mne zacala ze si ho mam doma ukludnit az potom chodit k doktorkam pritom on dostane zachvat az ked doky vidi..... ale raz sa rozhodne pracovat s detmi ma sa podla toho aj spravat a ja by som jednoznacne taku doky zmenila.....

maja2039
2. dec 2013

@denkaajejdeti nenazvala by som to fackovanim urcite to bola skratova reakcia zo straty zraku ☹