Syn bol včera obvinení, že škrtil iného spolužiaka

13. nov 2024

Syn bol včera obvinení v správe od pani učiteľky, že škrtil iného spolužiaka, výpovede sa líšia.
Nemôžem ani spať, tak píšem sem, z čista jasna mi prišla včera správa na edupage, večer o siedmej, že môj syn škrtil v pondelok spolužiaka a dnes mu iný žiak dal facku, tomu istému žiakovi, a že to už riešil aj otec žiaka, že písal pani učiteľke a máme im dohovoriť.
Zavolala som si syna, jednoducho sme sa ho pýtali až kým spať nešiel, s manželom, aj plakal, stále tvrdí, že nič neurobil, že áno niekto pani učiteľke povedal, že niečo spravil, ale že to je klamstvo. Stále mi to nejde do hlavy, hlavne preto, že nik ma neinformoval počas dňa, nedostal syn poznámku, ak to naozaj urobil, prečo ju nedostal?
Syn je druhák, nikdy nedostal totiž poznámku, pokarhanie už vôbec nie, stále sa pýtam na správanie syna, či je rodičovské, alebo keď sa niečo v škole rieši, nikdy si syna nebránim. Je pravda, že posledné týždne spomína konkrétneho bitkára v triede, že sa s ním začal kamarátiť náš syn. Mám podozrenie, že to na syna hodil, resp že v tom má prsty a konkrétne ten bitkár šikanuje toho chlapčeka už dlhšie.
Slušne som napísala aj otcovi žiaka, preposlal len to čo poslalsprávu,,

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viera
13. nov 2024

Ver synovi.A stoj si za synom.Syna predsa poznas najlepsie ty. Zrejme je pod vplyvom toho bitkara...Viditelne bitkar s tvojim synom manipuluje...A mozno aj on sa prida bud zo strachu z neho alebo aby bol cool alebo... Azvacsa chalani sa klbcia, aj pobiju a pod. ale zas su zadobre...Ale toto skor vyzera, ze je pod vplyvom toho bitkara...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
btus
13. nov 2024

zatiaľ ver synovi, ale mu dohovor, aby sa tomu chlapcovi vyhýbal ( tomu bitkárovi) a že skôr bude cool 🙂 ak sa zastane toho, ktorého šikanujú. Keď sa viacerí postavia bitkárovi, tak ten tiež machra dlho strúhať nebude. A nech sa nenechá zaťahovať do takýchto vecí a už vôbec nie do šikany. Treba mu vysvetliť, že to, čo sa im zdá ako machrovina a super ubližuje druhým a že jemu by sa tiež nepáčilo, keby bol na mieste toho šikanovaného chlapca. Tu len vysvetľovať, vysvetľovať. A povedať aj to, aké to púotom môže mať dôsledky na jeho ďalšie štúdium a život. Ak máte príklad v okolí, tak uviesť ( niekto išiel sedieť, niekto si zobral život ....)

lenka.25
13. nov 2024

Tiež by som verila synovi , ale ...viac vecí sa mi nepáči čo píšeš v príspevku . Napríklad,že syn chce predávať v škole náramky, ty mu to zakážeš , ale on silou mocou chce, tak sa zbavíš zodpovednosti a hodíš to nepriamo na učiteľku , nech teda rozhodne ona ?! To akože kde sme ? Ja keď raz dieťaťu poviem nie, tak to znamená nie . A tu kartu by som strážila tiež ako oko v hlave. Dôveruje, ale preveruj .

gab1sol
13. nov 2024

Ja neviem, kamaráti sa s bitkárom, tak asi si sú v niečom blízki, nepôjde proti kamarátovi, ale drží s ním. To, že kedysi to tak nebolo, nevadí, situácie sa menia. Ide predávať v škole, dnes sú to náramky, o pár rokov to bude čo? A ešte nerešpektuje, ak rodič povie NIE. Že nedostal poznámku? Ako píšeš, stalo sa to prvýkrát a tak ťa učiteľka vyzvala na dohovor. Dohovor nepomôže, bude sa to opakovať, začnú pribúdať poznámky.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ksenia16
13. nov 2024

@viera nemám slov.
Jeden drží, druhý kamarát bije. A maminka stojí za synčekom

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ksenia16
13. nov 2024

Vy písať neviete poriadne, čo to je za dieťa?
Skamaratil z ďalším a šikanujú chlapca, vám nie je ho ľúto?

lenka.25
13. nov 2024

no ja ti neviem , keď učiteľka povie, že sa bude tváriť , že to nevidí , tak kde tam ty vidíš , že to dovolila ? Ide ale o to , že ty mu to zakážeš a vlastne ťa nerešpektuje . Blikala by mi kontrolka a na synáčika by som veru dohliadala

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka.25
13. nov 2024

A vyhovárať sa na dobu , tiež mám dieťa v podobnom veku ako tvoj syn a jednu už dospelú a jednoducho, vždy som rodič len a len ja. Prešli sme si aj pokemon kartami , aj vyrábaním náramkov a slizov , následným predajom v škole atď ...takže mne toto naozaj nemusíš vysvetľovať

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ksenia16
13. nov 2024

Jasné,aká mama taký syn. Ešte aj klame

lenka.25
13. nov 2024

jasné že predával , aj moja dcéra chcela, zatrhla som to hneď a bolo

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
13. nov 2024

Nevieš čo je správne a čo nie? Asistovať dobrovoľne tomu kto sikanuje iného a sam sa toho aktívne zúčastňovať, správne rozhodne nie je.
Obhajovať syna, že je pod zlým vplyvom za mňa tiež nesprávne.
Kartu zobrať, náramky sa nemá čo ísť dieťa pýtať učiteľky. Ty si máš prečítať školský poriadok a ty sa máš informovať v škole. Určite by nesúhlasili. Ak ich robí pre radosť, nech ich kľudne daruje.
Prečo potreba predávať?
Ma rešpektovať tvoje nie.
Byt rodičom sikanovaneho a druha strana mi povie, že ten jej neskrtil, len pomáhal a asistoval. By mi pekne dvihlo tlak.
Ak píšeš, že sikanuju vlastne pôvodného kamoša tvojho syna o to horšie.
So synom sadnúť za dňa, vypočuť, trvať na tom, že s bitkarom nebude nič podnikať a učiť, že sikanovaneho sa ma zastať.
Zistiť prečo náhla potreba peňazí. Co stoji za zmenou správania syna, ale rozhodne by som to neospravedlnovala, ale naopak objasnila aké dôsledky nastanú ak šikana neprestane. Z mojej strany a zo strany školy.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ksenia16
13. nov 2024

A prečo nemáte blízky vzťahy z malým chlapcom? Čo bude keď bude mať 12r?

bosorkabb
13. nov 2024

Ono sa niečo stalo a evidentne v tom má prsty aj tvoj syn. Držal ruky niekomu komu robili zle. To slušné dieťa nerobí. Tiež mám dcéru v 2 ročníku ZŠ a viem že doma môže byť iná ako v škole.
Treba synovi dôrazne povedať že sa to nesmie. Že to má svoje dôsledky. Pomáhať niekomu kto šikanuje iných znamená že to robí tiež. Je tiež zodpovedný.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
13. nov 2024

Bez vetra sa ani lístok nepohne a toto sú vážne veci. Ty vieš ako si ho vychovala. Som na strane učiteľky.