Dobrý deň, viete mi prosím povedať niečo ohľadom tohto gymnázia? Viem, že koluje veľa rečí, ale možno by vedel niekto niečo z vlastných skúseností. Ďakujem za každú odpoveď. J.
@juniper čiže na bilingv gympki je 1 rok posilnená angličtina a ostatné predmety sa neucia alebo len okrajovo. A v ďalších ročníkoch sa normálne učia predmety ako bio, chem, dej, geo, fyz ale všetko v angline. A nie je bilingv gymnázium o zameraní sa na jazyk a ostatné predmety idú bokom alebo sa mýlim? Lebo ak sa tam berie americká a angli literatúra +reálie to je skoro akoby tie deti študovali vyslovene anglicky jazyk. A chcem sa opýtať aká je tam úroveň predmetov bio a chem, nakoľko dcéra má záujem študovať medicínu. A keď pôjde teraz z 8 triedy nebude jej chýbať 9tka, lebo ten 1 rok to bude väčšinou o anhlibe. Ďakujem za odpoveď
@janka2424 Dobrý deň, Janka, na SBG RK som chodila, kým bolo v Dolnom Kubíne a pár mesiacov, kým sa presťahovalo do RK. Za seba môžem povedať,že mi dalo dobré základy na vysokú školu, učenie bolo tak isto náročné ako na iných školách. Vo všeobecnosti mám dobré spomienky na predmety, vyučujúcich a prípravu na maturity. Študujem žurnalistiku v Nitre, prijímačky som dala na prvý pokus, myslím, že škola mi poskytla všetko, čo mohla nato, aby som zvládla štúdium na výške a odbor,ktorý študujem. Záleží len od tvojej dcéry/príbuznej, ktorá sa chystá na bilingválne gymnázium, chuti učiť sa cudzí jazyk a rozvíjať svoje schopnosti počas školy. Prajem jej veľa síl v štúdiu. Kde je vôľa, tam je cesta 😉