Ahojte, chcem sa opýtať mamičiek zo ZA, ktorých detičky chodia na súkromnú bilingválnu ZŠ na Oravskej ceste, aké majú s touto školou skúsenosti, ako sa tam páči ich deťom a koľko je napríklad školné. Ďakujem!
Latvia, bilingválna škola, na ktorú sa pýtam, je anglická...
pardon, nevedela som, myslela som ze pomozem 😅
skolne je myslim 100eur na mesiac, ale malo by to byt na stranke skoly....kamoska tam ma dve deti jedno na prvom a druhe na druhom stupni ide dat deti prec....vyhoda je tam maly pocet deti v triede
Nevadí, Latvia, ďakujem za snahu 🙂
Silvia07, práveže sme to s MM hladali a na stránke sme nič nenašli. A ak sa môžem spýtať, tá kamoška je s tou školou nespokojná, alebo ide dať deti preč kvôli financiám?
@naomi23 kamoska je nespokojna.....hlavne s druhym stupnom a kolektivom arogantnych deti....vraj ani vyucba matiky nie je bohvieco....chcela dat dceru na osemrocne gymko a na prijimackach sa vobec nechytala z matiky.....z jjej triedy vraj az traja odchadzaju, tak neviem
ale mozno je niekto spokojny s tou skolou...nechcem byt negativistka 😉 ....nemam osobnu skusenos
Ďakujem silvia za postreh, aj negativne skusenosti su skusenosti. Robim si prehlad, tak chcem pocut rozne nazory.
riadne stara tema 😅
ahojte aj ja uvazujem o tekto skole pre dceru od septembra,chodi tam niekoho dietatko? budem rada za vsetky info.lebo aku ZS odporucate? 🙂
Milé mamičky,
ak by ste našli chvíľku času, poprosila by som Vás o vyplnenie dotazníka k mojej bakalárskej práce na tému Bilingválne vzdelávanie.
Veľmi pekne ďakujem! 🙂
https://docs.google.com/forms/d/14hl7MP-bz5Y0D3...
chcela by som obnovit tuto temu...su tu mamicky, ktore maju alebo mali deti na tejto zakladnej skole? boli alebo ste spokojni?
viem akurat o gymnaziu, je to na tej istej ulici a neviem, ci k sebe patria, 🙂 tam uroven klesla, niektore "rozdrapene" deti diktuju ucitelom, co robit a co nie, ako hodnotit, nedostanu zle znamky, lebo si za skolu platia, tak potom ako hovorit o urovni skoly, slo to tam dolu vodou, kamoska tam chcela dat dceru, ale uz ju tam neda - i ked to kedysi byvala dobra skola 🙂
Mám kamaráta, ktorý na jednej zo súkromných škôl vyučuje. Nesmú dávať zlé známky. Predsi rodičia nebudú svojim deťom kupovať trojky... 😀 Súkromné školy všetkých stupňov sú na Slovensku neni o vedomostiach, sú len a len o peniazoch. Bohužiaľ.
@sisiska nakolko rodicia su rozni a maju aj rozne predstavy o vyucbe,najddes spokojnych a aj nespokojnych. ja tam idem dat dieta v septembri a uz sa velmi tesi 🙂
@wetka az taka pravda to nie je. znamky dostavaju take,ake si zasluzia. ved by ich to jedneho dna dobehlo.
@denisic myslim,ze cadca ma lepsie ohlasy teraz. a v ziline je obchodna bilingvalna.
@bobulko Zatiaľ nehrozí a v bízkej dobe ani hroziť nebude, že by ich to malo dobehnúť. Veď im rodičia vzdelanie kúpia. V dnešnej dobe boja o každého žiaka je na učiteľov vyvíjaný tlak na zlepšenie známok takmer na všetkých školách, súkromné nevynímajúc, pretože práve ich majitelia, prostredníctvom riaditeľov-figúrok, robia na učiteľov najväčší nátlak. A keby som to mala zhrnúť - do súkromných základných škôl dávajú rodičia deti kvôli prestiži a že na vysoké súkromné školy nechodia ľudia kvôli nadobudnutiu vedomostí, ale len kvôli kúpeniu si titulu, je vec verejne známa.
@wetka negeneralizuj.. nie vsetky sukromne skoly na SK to tak robia a vies preco, pretoze vo vacsine sukromnych skol sa plati viac menej symbolicky mesacny prispevok.. Jedine vacsie mesta, ako BA, KE, mozno ta ZA vyberaju poplatky, ktore sa dotknu penazenky.. V nasom meste su 3 sukromne skoly a poplatok na mesiac je viac-menej symbolicky.. A kupovanie znamok tam tiez nehrozi, pretoze na vacsine z tych skol sa neznamkuje 😀
@wetka pisem, ze sa NEZNAMKUJE, nie, ze sa nehodnoti.. V tom systeme hodnotenia to kupovanie akosi nie je mozne, pretoze by to bolo okamzite vidiet, ze niekto si nieco kupil..Kazdy vie, za co dostava body a kolko. Je dopredu jasne, ze tato cinnost je za tolko bodov, henta je za tolko.. Nevravim, ze sa to neda "oklamat", vsetko sa da, ale je to urcite transparentnejsie, ako znamkovanie 5 stupnami znamok.. A dalsia vec, deti su vedene k tomu, ze to hodnotenie nie je to podstatne.. U nas sa to dokonca prezentuje ako nutne zlo a skola robi vsetko pre to, aby nehodnotila vobec..
@wetka skolne vychadza asi dvojnasobok mesacnych vydavkov na skolku,vratane stravy. A taktiez ziaci sa dostavaju na dobre stredne skoly,napr sucany a tam sa miesto neda kupit.
Ale viem,ze su ludia a tie ich predsudky. Ked je sukromna skola,znamky si vyberam. Zial,mnohe skoly sa tymto neriadia a naozaj maju iny dovod preco su sukromne.
@akvi Som prekvapená, že vediete žiakov k neopodstatneniu hodnotenia, pretože na školách, a to i vo vyspelých európskych krajinách, sa hodnoteniu venuje veľká pozornosť, nakoľko sa ním sleduje viac cieľov a plní viac funkcií. Neexistuje na svete škola, na ktorej by sa nehodnotilo , či už "jabĺčkami alebo hruštičkami." My sa detí nikdy nepýtame, akú známku zo školy priniesli, vždy sme zvedaví a porozprávajú nám, čo sa dnes v škole naučili, čo nové sa dozvedeli... V deťoch by sme mali pestovať túžbu po vedomostiach, nie po známkach, bodoch... tituloch.
@wetka vo svete nastastie existuje dost skol, kde nie je ziadne hodnotenie.. A prave to hodnotenie v detoch zabija tuzbu po vedomostiach.. Ale to uz je mimo tuto temu.. Celkom dost sa v tejto oblasti orientujem, takze kym neico napsies, tak si nastuduj. A ak ta to zaujima, tak si nieco precitaj o slobodnych skolach..
@akvi Slobodné školy boli keď sme ešte my neboli, nemusím čítať - žiadna novinka, a hodnotí sa v nich, i keď v niektorých len raz za rok, ale hodnotí. Dokonca v Chebskej slobodnej, ktorú navštevuje kamarátkin syn, prebiehala i klasifikácia. Túžbu po vedomostiach zabíja len hodnotenie necitlivé, neprofesionálne, ktoré dieťa ponižuje, deptá a pre takého učiteľa by miesto v škole byť nemalo. Naopak hodnotenie plné empatie, ktoré dieťa povzbudí, motivuje, ukáže mu na čo má talent, schopnosti, zručnosti... také hodnotenie je a vždy bude pre dieťa prínosom.
@wetka ja mam na mysli skoly typu Sudbury .. V Cechach a ani na SK ziadna taka skola zatial neexistuje. Skola, ktoru spominas, nemoze byt slobodna, z coho by sa v nej akoze klasifikovalo ? V slobodnej skole je sloboda ako zakladny princip, cize ziadne povinne osnovy v nej nie su.. To by uz nebola potom slobodna skola.. Tym padom v nej nemoze prebiehat klasifikacia, ci hodnotenie.. Hodnotenie si deti sice mozu vyziadat, ale bude to ich vola a slobodne rozhodnutie, nie povinnost. S tym, ze hodnotenie moze povzbudit suhlasim, ale musi to byt vyziadane hodnotenie a nie take, ktore sa deje v nasich skolach..
Dobrý deň, konkrétne informácie o úrovni školy a skúsenosťami sú tu z roku 2010, z roku 2015 skôr len všeobecné teórie. Vedel by niekto poskytnúť najnovšie info z overenej skúsenosti u úrovni školy? Rozmýšľame nad preradím dcéry z inej štátnej školy. Chceme aby vedela anglicky, nechceme to riešiť jazykovými školami po vyučovaní, aby mala čas na šport, hobby. Čítaním predošlých skúseností však máme strach o kvalitu vzdelania iných predmetov. Škola sa prezentuje, že deti sú úspešné na prijímačkách na 8 ročné bilingválne gymple apod., preto je málo žiakov na druhom stupni. Je to pravda? Dakujem dakujem dakujem.
tiez by ma zaujimali referencie a cennik. ja mam cas, zhanam zatial info pre kamosku. dakujem
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/bilingvalna-zakladna-skola-v-ziline/