Súkromná bilingválna ZŠ v Žiline. Máte skúsenosti?

naomi23
21. jún 2010

Ahojte, chcem sa opýtať mamičiek zo ZA, ktorých detičky chodia na súkromnú bilingválnu ZŠ na Oravskej ceste, aké majú s touto školou skúsenosti, ako sa tam páči ich deťom a koľko je napríklad školné. Ďakujem!

naomi23
autor
21. jún 2010

Latvia, bilingválna škola, na ktorú sa pýtam, je anglická...

latvia
21. jún 2010

pardon, nevedela som, myslela som ze pomozem 😅

silvia07
21. jún 2010

skolne je myslim 100eur na mesiac, ale malo by to byt na stranke skoly....kamoska tam ma dve deti jedno na prvom a druhe na druhom stupni ide dat deti prec....vyhoda je tam maly pocet deti v triede

naomi23
autor
21. jún 2010

Nevadí, Latvia, ďakujem za snahu 🙂
Silvia07, práveže sme to s MM hladali a na stránke sme nič nenašli. A ak sa môžem spýtať, tá kamoška je s tou školou nespokojná, alebo ide dať deti preč kvôli financiám?

silvia07
22. jún 2010

@naomi23 kamoska je nespokojna.....hlavne s druhym stupnom a kolektivom arogantnych deti....vraj ani vyucba matiky nie je bohvieco....chcela dat dceru na osemrocne gymko a na prijimackach sa vobec nechytala z matiky.....z jjej triedy vraj az traja odchadzaju, tak neviem
ale mozno je niekto spokojny s tou skolou...nechcem byt negativistka 😉 ....nemam osobnu skusenos

naomi23
autor
22. jún 2010

Ďakujem silvia za postreh, aj negativne skusenosti su skusenosti. Robim si prehlad, tak chcem pocut rozne nazory.

leatea
7. mar 2014

riadne stara tema 😅

brmbo
2. dec 2014

ahojte aj ja uvazujem o tekto skole pre dceru od septembra,chodi tam niekoho dietatko? budem rada za vsetky info.lebo aku ZS odporucate? 🙂

leatea
2. dec 2014

@brmbo kludne mi napis do spravy,co ta zaujima o skole.

scrimshaw
25. mar 2015

Milé mamičky,
ak by ste našli chvíľku času, poprosila by som Vás o vyplnenie dotazníka k mojej bakalárskej práce na tému Bilingválne vzdelávanie.
Veľmi pekne ďakujem! 🙂
https://docs.google.com/forms/d/14hl7MP-bz5Y0D3...

sisiska
27. okt 2015

chcela by som obnovit tuto temu...su tu mamicky, ktore maju alebo mali deti na tejto zakladnej skole? boli alebo ste spokojni?

denisic
27. okt 2015

viem akurat o gymnaziu, je to na tej istej ulici a neviem, ci k sebe patria, 🙂 tam uroven klesla, niektore "rozdrapene" deti diktuju ucitelom, co robit a co nie, ako hodnotit, nedostanu zle znamky, lebo si za skolu platia, tak potom ako hovorit o urovni skoly, slo to tam dolu vodou, kamoska tam chcela dat dceru, ale uz ju tam neda - i ked to kedysi byvala dobra skola 🙂

wetka
29. okt 2015

Mám kamaráta, ktorý na jednej zo súkromných škôl vyučuje. Nesmú dávať zlé známky. Predsi rodičia nebudú svojim deťom kupovať trojky... 😀 Súkromné školy všetkých stupňov sú na Slovensku neni o vedomostiach, sú len a len o peniazoch. Bohužiaľ.

bobulko
29. okt 2015

@sisiska nakolko rodicia su rozni a maju aj rozne predstavy o vyucbe,najddes spokojnych a aj nespokojnych. ja tam idem dat dieta v septembri a uz sa velmi tesi 🙂
@wetka az taka pravda to nie je. znamky dostavaju take,ake si zasluzia. ved by ich to jedneho dna dobehlo.
@denisic myslim,ze cadca ma lepsie ohlasy teraz. a v ziline je obchodna bilingvalna.

wetka
29. okt 2015

@bobulko Zatiaľ nehrozí a v bízkej dobe ani hroziť nebude, že by ich to malo dobehnúť. Veď im rodičia vzdelanie kúpia. V dnešnej dobe boja o každého žiaka je na učiteľov vyvíjaný tlak na zlepšenie známok takmer na všetkých školách, súkromné nevynímajúc, pretože práve ich majitelia, prostredníctvom riaditeľov-figúrok, robia na učiteľov najväčší nátlak. A keby som to mala zhrnúť - do súkromných základných škôl dávajú rodičia deti kvôli prestiži a že na vysoké súkromné školy nechodia ľudia kvôli nadobudnutiu vedomostí, ale len kvôli kúpeniu si titulu, je vec verejne známa.

bobulko
30. okt 2015

@wetka to ze je to niekde takto neznamena ze kazda sukromna skola to robi. Viem svoje o tejto skole a naozaj su tam zasluzene znamky.
Svoje dieta tam tiez davam pre urcity dovod a prestiz to nie je 😎

akvi
30. okt 2015

@wetka negeneralizuj.. nie vsetky sukromne skoly na SK to tak robia a vies preco, pretoze vo vacsine sukromnych skol sa plati viac menej symbolicky mesacny prispevok.. Jedine vacsie mesta, ako BA, KE, mozno ta ZA vyberaju poplatky, ktore sa dotknu penazenky.. V nasom meste su 3 sukromne skoly a poplatok na mesiac je viac-menej symbolicky.. A kupovanie znamok tam tiez nehrozi, pretoze na vacsine z tych skol sa neznamkuje 😀

wetka
30. okt 2015

@akvi Poplatok je o ponuke a dopyte. 😀 A to, že na súkromných školách sa vedomosti nehodnotia, je blud, ak sa ovšem nejedná o školu materskú. U nás žiadna súkromná zatiaľ nie je, ale v susednej dedine už majú. 😀

wetka
30. okt 2015

@bobulko Nech sa tam dcérke páči a darí. 🙂

akvi
30. okt 2015

@wetka pisem, ze sa NEZNAMKUJE, nie, ze sa nehodnoti.. V tom systeme hodnotenia to kupovanie akosi nie je mozne, pretoze by to bolo okamzite vidiet, ze niekto si nieco kupil..Kazdy vie, za co dostava body a kolko. Je dopredu jasne, ze tato cinnost je za tolko bodov, henta je za tolko.. Nevravim, ze sa to neda "oklamat", vsetko sa da, ale je to urcite transparentnejsie, ako znamkovanie 5 stupnami znamok.. A dalsia vec, deti su vedene k tomu, ze to hodnotenie nie je to podstatne.. U nas sa to dokonca prezentuje ako nutne zlo a skola robi vsetko pre to, aby nehodnotila vobec..

bobulko
30. okt 2015

@wetka skolne vychadza asi dvojnasobok mesacnych vydavkov na skolku,vratane stravy. A taktiez ziaci sa dostavaju na dobre stredne skoly,napr sucany a tam sa miesto neda kupit.
Ale viem,ze su ludia a tie ich predsudky. Ked je sukromna skola,znamky si vyberam. Zial,mnohe skoly sa tymto neriadia a naozaj maju iny dovod preco su sukromne.

bobulko
30. okt 2015

@sisiska ak chces napis mi spravu 🙂

wetka
30. okt 2015

@akvi Som prekvapená, že vediete žiakov k neopodstatneniu hodnotenia, pretože na školách, a to i vo vyspelých európskych krajinách, sa hodnoteniu venuje veľká pozornosť, nakoľko sa ním sleduje viac cieľov a plní viac funkcií. Neexistuje na svete škola, na ktorej by sa nehodnotilo , či už "jabĺčkami alebo hruštičkami." My sa detí nikdy nepýtame, akú známku zo školy priniesli, vždy sme zvedaví a porozprávajú nám, čo sa dnes v škole naučili, čo nové sa dozvedeli... V deťoch by sme mali pestovať túžbu po vedomostiach, nie po známkach, bodoch... tituloch.

akvi
30. okt 2015

@wetka vo svete nastastie existuje dost skol, kde nie je ziadne hodnotenie.. A prave to hodnotenie v detoch zabija tuzbu po vedomostiach.. Ale to uz je mimo tuto temu.. Celkom dost sa v tejto oblasti orientujem, takze kym neico napsies, tak si nastuduj. A ak ta to zaujima, tak si nieco precitaj o slobodnych skolach..

wetka
31. okt 2015

@akvi Slobodné školy boli keď sme ešte my neboli, nemusím čítať - žiadna novinka, a hodnotí sa v nich, i keď v niektorých len raz za rok, ale hodnotí. Dokonca v Chebskej slobodnej, ktorú navštevuje kamarátkin syn, prebiehala i klasifikácia. Túžbu po vedomostiach zabíja len hodnotenie necitlivé, neprofesionálne, ktoré dieťa ponižuje, deptá a pre takého učiteľa by miesto v škole byť nemalo. Naopak hodnotenie plné empatie, ktoré dieťa povzbudí, motivuje, ukáže mu na čo má talent, schopnosti, zručnosti... také hodnotenie je a vždy bude pre dieťa prínosom.

akvi
31. okt 2015

@wetka ja mam na mysli skoly typu Sudbury .. V Cechach a ani na SK ziadna taka skola zatial neexistuje. Skola, ktoru spominas, nemoze byt slobodna, z coho by sa v nej akoze klasifikovalo ? V slobodnej skole je sloboda ako zakladny princip, cize ziadne povinne osnovy v nej nie su.. To by uz nebola potom slobodna skola.. Tym padom v nej nemoze prebiehat klasifikacia, ci hodnotenie.. Hodnotenie si deti sice mozu vyziadat, ale bude to ich vola a slobodne rozhodnutie, nie povinnost. S tym, ze hodnotenie moze povzbudit suhlasim, ale musi to byt vyziadane hodnotenie a nie take, ktore sa deje v nasich skolach..

monikamit
2. nov 2016

Dobrý deň, konkrétne informácie o úrovni školy a skúsenosťami sú tu z roku 2010, z roku 2015 skôr len všeobecné teórie. Vedel by niekto poskytnúť najnovšie info z overenej skúsenosti u úrovni školy? Rozmýšľame nad preradím dcéry z inej štátnej školy. Chceme aby vedela anglicky, nechceme to riešiť jazykovými školami po vyučovaní, aby mala čas na šport, hobby. Čítaním predošlých skúseností však máme strach o kvalitu vzdelania iných predmetov. Škola sa prezentuje, že deti sú úspešné na prijímačkách na 8 ročné bilingválne gymple apod., preto je málo žiakov na druhom stupni. Je to pravda? Dakujem dakujem dakujem.

noname26
7. nov 2016

tiez by ma zaujimali referencie a cennik. ja mam cas, zhanam zatial info pre kamosku. dakujem