Dobrý deti chcem sa spýtať ako sú vaše deti samostatné myslím v učení a úlohách hlavne staršie deti
Prízvukovala som mu od mala aby na hodinách dával pozor ak nerozumie nech sa prihlási opýta tam je nato učiteľ aby vysvetlil.... Ze to nie je hanba sa opýtať keď niecomu nerozumie.... Aby doma potom nemal problém ze nevie co s danou úlohou.... Takže ja klop klop zatiaľ s nim nemám problém samé jednotky nosí tak som rada.
Obe deti si od prvej triedy robili ulohy same, ja som len kontrolovala, ak nieco nevedeli, tak som vysvetlila a dalej pokracovali same. Na prvom stupni sme zo zaciatku veci do aktovky davali spolu, potom som uz len kontrolovala (tajne, aby nevedeli), ci tam dali vsetko. Casom som pochopila, ze to zvladaju a prestala som kontrolovat.
Syn-teraz ôsmak, viac menej ani neviem, že chodí do školy. Občas preskúšam, keď chce. Dcéra-druháčka vyžaduje moju prítomnosť pri úlohách. Každé dieťa je iné.
2. a 4 rocnik, ucia sa sami, aj sa pripravuju, ked je velka pisomka, tak preskusam, inak nic, takto to bolo s oboma aj v 1. triede, maju same 1
Obe dcéry od 1 ročníka si robili sane úlohy,pripravovali sa do školy a ja som skontrolovala,vysvetlila ak nieco nevedeli.. postupne ak sa nič nepýtali, uz som ani nekontrolovala ...je to ich zodpovednosť...
Zatiaľ je všetko ôk a to uz mam dcéry v 6 a 8rocniku..
@evkakavecka ulohy som robila len s prvackou, od 2.triedy si robila a robi ulohy sama, najprv v druzine a teraz na druhom stupni uz doma, je piatacka a vpodstate ani neviem co sa ucia, kontrolujem len znamky a sledujem na edupage spravy od uciteliek. Zatial vsetko ok. Príde ked potrebuje poradit, ale vacsinou si radia s kamaratkami online medzi sebou.
@evkakavecka syn druhák, všetko robí sám, syn piatak nerobí nič sám, kontrolujeme úplne všetko
@evkakavecka šiestačka - áno, druháčka - nie.
Syn od 3 ročníka sam sa učí sam si robí úlohy, sam sa do školy pobalí, zo začiatku bolo ze poznámka za zabudnuté pravítko atď, ale naučil sa na vlastných poznámkach.... len ho preskúšam ak treba, básničku alebo slovíčka.... Učivo ak chce. Teraz je siestak už má 11 rokov sam si stále robí všetko, ak chce preskúšam.