Môj syn je druhacik a hrozne nemá rád svoju učiteľku. Je to taká vyhorena staršia učiteľka, ktorá iba vrieska a nič ich poriadne nenaučí. Zadá domáce úlohy a rodičia učte sa s nimi. Ja naozaj jej nemám chuť nič kupovať. Je na tom ešte niekto tak ako ja?
nie si povinna nikomu nic kupovat, moj syn a aj ini jeho spoluziaci napr. nic nedali vychovavatelke, lebo to bola otrasna osoba, ktoru vsetci neznasali
Spýtala by som sa dieťaťa či jej chce dať kvietok alebo čokoládu na konci roka a podľa toho kúpila. To, že ty nechceš neznamená, že syn jej tiež nič nechce dať. Aby sa potom necítil zle keď všetci budú mať kvietok a on nič
chut nechut zo slusnosti aspon jeden karafiat za 2 eura by som kupila.... ak bude syna ucit aj v dalsom rocniku, aby mu to nedala pocitit ze na konci roka jej nic nedal.... a ak je to ozaj vyhoreta starsia pani tak to je celokom aj mozne ze by to tak bolo.... aj syn sa mozno nebude citit.prijemne ak cela trieda pride s kvietkom alebo cokoladou a on nic
Kľudne nekúp , načo,ja osobne na stretavkach svoju bývalú triednu ani nepozdravim a ani jej nepodam ruku a do očí som jej povedala,že s takým človekom nechcem mať nič,nech ma ignoruje.Niektire učiteľky sú otrasné
Riesila by som spravanie ucitelky.
nie nekupujjem .. teda dali sme 2x ale to mala dcera naozaj rada a bola to len drobnost .. nastastie kazdy rok maju inych ucitelov takze sa netrapi s jednou zlou cely cas ..ale ak by mal neaku zmyju co nenvidi tak skor ako darcek riesim prestup do inej triedy
Nie nekupujeme nič. Ja som proti tomu. Ale ako tu už bolo spomenuté vždy sa spýtam dieťaťa či chce niečo dať alebo nie. Zatiaľ nechcel. Ak by áno kúpim bonboniéru
Stredoškolák nedáva a 8 mačka tiež nedáva aj keď sa pýtam či kúpiť,nechce nemá potrebu,sama vie,že ich triedna ich má na salame celý rok 🫣
keďže pracujem v skolstve (nie som ucitel) moj názor je ziadne kvety - predstavte si 25 deti donesie kvietok, co s tym ucitelka spravi asi?.... ak nieco niekto chce dat , vacsiu radost spravi akakolvek prakticka drobnosť hoci aj caj, kava, poukazka na knihu.... hoco co vyuzije ale nie je to povinnost len radost dieťaťa
mám tri deti, pýtala som sa ich aj som im vysvetlila prečo , nie že lebo sa patrí alebo ja mám pocit že treba, z troch synov nesú dvaja ale stalo sa že nechcel dat ani jeden, ja som bola za, ked to nie je od srdca ani u rodiča ani u dietata proste sme nič neniesli
v tomto viac nenosíme ako nosime aj to max kvet alebo niečo malé čo vyrobia , že aj ked to skonči v koši nič sa nedeje
@monnci2226 no neviem niektoré deti to vedia tak nazvyme to niečo medzi šlahnutim hodením a plesnutim podarovat že to urobí viac škody ako osoh , oni proste ešte nevedia uhrat TO patrí sa 😉
ak pomôže príklad aj z našej škôlky, tak asi piati nosíme 😁 ku koncu šk.roku očakávam že sa možno niekto ešte pridá ale teda určite polovica rodičov neprinesie 🤷 čiže deje sa to bežne
@vreckovka2 trefny postreh.
Nedat kvet nikoho nic nenauci. Ani syna k ucte - voci starsim ani voci sebe. Ani ucitelku k privetivejsiemu chovaniu. Ani sebe neulavis.
Ten kvet kup.
A ak mas silu a zomknete sa viaceri rodicia, mozno docielite zmenu.
Ale to sa lahko radi... Realita je v tomto jednoznacna.. aj ja som nestastna zo synovej vychovavatelky.
@sara07 u nas min rok dala jedna trieda ucitelke kazdy jednu ruzu, vsetky rovnakej farby, bolo to super, pekne to spolu vyzeralo. Je to lepsie dostat takto ako niekolko roznych kvetin ,kytic, nemam to kam dat.
Potom som to ukazala sesternici, kt sa vydavala cez prazdniny a ked to uvidela , tak tiez chcela od kazdeho ruzu a nie rozne kytice
Ja som kúpila kvet na začiatku roka, keď bol prvák, aj na konci roka, dostala darček aj ku Dňu učiteľov, ale teraz proste nie.
Ja to pisem do kazdej diskusii o darcekoch, ze preco nekupuje trieda ako celok? Kazdy da po 1€ a ucitel dostane 1kyticu a bonbonieru. Rodicia si nemusia lamat hlavu. U nas to tak byvalo v triede.
Ja som kvety nikdy nekupovala. Dcér (už sú skoro dospelé) som sa vždy opytala, či niečo chcú učitelke zobrať na konci roka. A oni mali super učiteľky. Raz to bola čokoláda, raz čaj alebo med. Také praktické veci. Ale moje deti sa rozhodli. Mladšia tiež zhodnotila, že je to zbytočné. Alebo sa v triede spolužiaci dohodli s triednou a išli do pizzérie.
@cimage no u nas to tak malo byt a už sú hadky - koľko prispiet, kto co zariadi, kupi, zozenie,napise prianie atd... Zatial sa prosim pekne vacsina zhodla na 20€(!) za rodinu, že kupia nejaký strom, ktory si ma ona zasadit (?), za všetky ostatné peniaze poukazky a ešte že každý ma doniest jeden hocijaky kvet, aby mala pestru kyticu. To bude teda vyzerat. Ešte malo byt, ze budeme zbierat odtlacky prstov kazdeho dieťaťa na pohladnicu a podpis, ale tie odtlacky sme nastastie prehlasovali, len niekto vytvori pohladnicu a ešte stále nie je jasne, kto bude zbierat podpisy od všetkých a kedy. A fakt neviem, ci sa jej chce babrat s nejakým stromom a načo potrebuje 200-300€ v poukazkach. Tu, ktorá rozumne chcela len poriadnu peknu kyticu a pohladnicu, vystvali z WhatsApp skupiny...
Nie nikdy nekupujem nič. Max nejaký kvet. Keď je to pán učiteľ tak čokoládu.
Tento zvyk by sa už mal prehodnotiť. Učiteľky dostávajú hromadu darov a kvetov, ktoré potom rozdávajú kade tade známym a rodine. Málokedy si zapamätajú, kto im čo dal. Naozaj by sa to malo zrusit. Veď nech obdaruju učiteľku na narodeniny, keď by veľmi chceli. Lenže bohužiaľ učiteľky si na to zvykli a očakávajú to. A toto píšem ako pedagog. Môj syn keď bol na zakladke mali nepríjemnú triednu. Ale napriek tomu som jej prichystala balíček na koniec roka. Môj syn ho nezobral,.lebo že si nezaslúži 🙄😁
Ja síce ešte nemám školopovinné dieťa ale celkom som nepochopila tento trend kupovania darčekov učiteľkám. Môj keď bude chodiť do škôlky pekne kvet na konci roka ako sme.my nosili a dovidenia.