Štvrták odmieta šport

13. sep 2022

Ahojte. Potrebujem radu ci povzbudenie. Moj syn uz od prveho rocnika odmieta chodit na sportove kruzky. Jeden rok nechodil na vobec ziadny kruzok. Trapi ma to, lebo je potom nesustredeny neposedny a potrebuje pohyb ako sol. No jeho nic nebavi. Chodil na futbal, vzdal to ze trener krici. Potom tenis, odisiel lebo tam uz nechodil nikto z kamosov. Neskor basketbal, a tam ze je to tazke, dnes tam neboli ziadni jeho kamosi a uz tam teda len sedel na lavicke, vdaka comu ho trener asi nezoberie. Plavanie vraj neznasa (pritom ked je niekde len s nami rodicmi tak to miluje), a nic ine uz v okoli nie je. A aj tak by dalej nechodil, lebo tam nikoho nepozna a on v cudzom kolektive ani dvere neotvori. Ma este niekto taketo dieta, alebo som sama a teda som urobila nejaku chybu? Je skor introvert.

pukina
13. sep 2022

a musi silou mocou chodit na sport, ked vidis, ze ho to nebavi a nema k tomu vztah?

kacena4
13. sep 2022

moj nechodil na ziadny kruzok tiez ich po chvili vzdal. dcere sme nasli priamo na skole a chodi na pingpong, orientacny beh a zatial ju to bavi. ak nechce sport hladaj iny kruzok ktory by ho zaujal.

pribinak
13. sep 2022

No nič, tak cez víkend to musíte dohnať vy rodičia - bicykel, korčule, futbalka, túra, plavanie, …. MOznosti je dosť

Otázka je či by chodil napr na vyť ranu ak by tam nechodil žiadny spolužiak
Lebo problém môže byt aj niekde inde ako v tom, že ho nebavi šport

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angelous1991
13. sep 2022

Môj syn je taký istý .. teraz si vybral parkour tak ideme bojovať 😵 dúfam že ho to chytí .

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mooonika1975
13. sep 2022

treba chlapcovi šport, aj keď je introvert. Je dobré ho viesť k športu. Čo tak začať športovať s nim? napriklad badmington, môžete chodiť dvakrát za týždeň, ak odmieta skupinové športy ,tak treba individuálne. Horolezecký, ten badmington, tenis. Deti sú rôzne, niektoré neznášajú ten tlak , čo prináša tlak spoluhráčov, a druhi to majú radi a ich to povzbudzuje.

kittykat22
13. sep 2022

Na toto je velmi dobre najst kamarata s ktorym by na ten sport chodil. Ked su dvaja, tak to je uz dobra partia a to sa deti aj tesia. Nema nejakeho kamarata niekde, ze by si syna pridala? Nebud z toho smutna ani frustrovana. Toto riesi vela mamiciek, ze deti chcu prvy, druhy, desiaty kruzok a nikde nevydrzia. A hlavne take, ktore su super zive, tak ich to bavi chvilu. Niesi v tom sama 🙂

lenkakravcova
13. sep 2022

Ani ja a ani manžel sme nechodili na športové krúžky.
Mňa športy nebavili, a ani manžel k tomu neinklinuje. Na ZŠ neskôr začal chodiť na modelárstvo, ja na spev.
Opýtaj sa syna, na aký krúžok chodiť chce.
To by malo byt to, podľa čoho vyberáte. Nie tvoj názor, že by niekam chodiť mal.

luccija
13. sep 2022

Preco by si mala spravit chybu?moju dceru tiez nic nebavilo rok chodila na gymnastiku, potom basketbal.Potom sme to vzdali a chcela chodit na anglictinu pri tom vydrzala 3 roky.Nie kazdy chalan musi mat sportovy kruzok a vobec nejaky kruzok nema k tomu vztah.

jana_eyre_2
13. sep 2022

A vy rodičia s ním ako trávite čas? Bicykel, chodíte plávať?

Moje decká majú jeden športový krúžok, chcela som im pridať ešte jeden - plávanie.. keďže ale každý z nich ma nejaký iný krúžok (flauta, výtvarná plus teda jeden športovy), každý má iný vek tak by to vyšlo tak, že budem každý deň rozvážať minimálne na dva krúžky a potom nebudeme spolu tráviť žiaden čas, ja len v aute budem sedieť.. napriek tomu chcem aby pravidelne plávali, lebo to milujú a ja tiež.. tak sme sa s mužom rozhodli, ze si kúpime pre celú rodinu permanentky na plaváreň a budeme tam chodiť pravidelne raz do týždňa večer všetci spolu.. doteraz sme cvicievali len smsystem na záhrade, ale okrem toho veľa chodievame pešo, bicyklujeme, aktívne vyletujeme..

Takže moja rada znie ak nechce chodiť na krúžok, vyhraďte si jeden večer po práci na to aby ste ten čas strávili spoločným športom.. keď budú decká staršie, tak potom si to už budú menezovat samé..

autor
13. sep 2022

@pukina ja neviem. mam len jedno dieta a ma ADD (nie hyperaktivitu), ale koli postave by sa mu zisiel sport. Pritom pohyb ma rad, miluje bicyklovanie, lyzovanie, plavat sa naucil sam, turistiku dava prevysenia cez 1000m s nami dospelymi. Z ihriska pride morky ako mys co beha. Ale kruzky...to je problem. Zrazu ho akoze nic nebavi. Nechapem. Potom sa ma v CPPP pytaju...robi nejaky sport? :( nerobi hm.

autor
13. sep 2022

@pukina ja som myslela ze vsetci chalani potrebuju chodit na nejaky pohybovy kruzok, ci? netusim...

autor
13. sep 2022

@kacena4 waaau tak ping pong moj syn zboznuje. aj bedminton, vybijanu...ale ked hra s nami. Ale mozno keby som nasla niekde ping pongovy kruzok....skusim pozriet dobry napad. Problem je ze na nasej skole nie je jeden jediny pohybovy kruzok pre jeho vekovu/triedovu kategoriu :( a pritom sportovisk okolo skoly do aleluja...

autor
13. sep 2022

@pribinak ano, trefa. skor sa obavam ze bude problem zaradit sa do kolektivu, kde je vela novych deti. pritom na ihrisku (kedze je jedinacik) nemal nikdy problem oslovit deti a uz sa aj hrali. ale ked je to uz kolektiv....to nehrozi. ano, my to s nim dohaname, ale vies ako....to sa mi zda malo len cez vikendy dobiehat. chcelo by to este cez tyzden trosku pohybu nech mu to aj mysli v skole.

autor
13. sep 2022

@angelous1991 na parkour chodil jeden rok na denny tabor, vsetko super, perfis tam je....a dalsi rok uz tam nechcel ist ani za svet. tak to my mame...

autor
13. sep 2022

@mooonika1975 mas pravdu. nam by sa tiez zislo vypnut zo 2x za tyzden. kedysi ked sme boli sami, sme chodili s muzom 2x tyzdenne na bedminton, alebo aj na ping pong. Mame to tu blizko, fitko oproti domu. Syn prosika nech s nim chodime do fitka (ale neviem ci 9 rocny tam bude mat ako cvicit).

autor
13. sep 2022

@kittykat22 presne, zazivam to s nim uz od babatka, v materskom centre som s nim chodila na rozne kruzky a vzdy ho to bavilo len chvilu...uz vtedy. akonahle sa to opakovalo uz nezaujem.plus teraz sa tam pridal este ten problem introverta. Ano ma dvoch spoluziakov koli ktorym chcel ist na basket, tak sme ukecali trenera nech ho vezme a ze vezme ale bude musiet makat. No a obaja kamosi dnes neboli a on tam bol prvy krat, uz doma protest a plac ze nejde, povzbudila som ho nech sa neboji, tak siel a vratil sa po hodine ze tam iba sedel a nudil sa. Prislo mu to tazke a deti nepoznal. Viac ho tam nikto nedostane. Viem, lahko sa vzdava. Ale za vlasy ho tam tahat nebudem.

autor
13. sep 2022

@lenkakravcova on chce chodit na anglictinu, vlani chodil na pocitacovy kruzok

kittykat22
13. sep 2022

moj syn chodi s kamaratom na kruzok, a ked tam syn nejde tak ten kamarat tiez nie. Je taka povaha. Nikto mu to za zle nema. Ved z toho raz vyrastie. Daj ho na to, co ho bavi. Koniec koncov kruzok je pre potesenie a zabavu. V momente ked to dieta nebavi tak to nema zmysel. Ale je super, ze ma zaujem skusat nove veci. To sa mu v zivote bude hodit 🙂 A ty sa netrap. Na sport moze zacat chodit ked bude mat 12, 14, 16 🙂

autor
13. sep 2022

@jana_eyre_2 jeej aj ja cvicim sm system. Ano, je to velmi dobry napad, asi taky vecer zaradime. Vdacne. A on by bol stastny ze nemusi byt v cudzom kolektive. A nam sa to tiez zide. Lebo ved sme s nim cez tyzden len ked ho skusame do skoly alebo sa s nim ucime. Potom sa uz ide spat. Cez volne dni potom dohaname bicykel, turistiku, atd. Den by mohol mat viac hodin 🙂))

autor
13. sep 2022

Dakujem zienky za povzbudenie. Velmi ste mi pomohli, aj dali cenne rady. Nieco urcite zaradime. Niekedy trochu tapem vo vychove a potrebujem pocut ako to maju ini, aby som sa uistila ze mi nesibe.

lenkakravcova
13. sep 2022

Ja by som ho na vašom mieste zapísala tam, kam chodiť chce. Kľudne na tu angličtinu alebo programovanie. K športu nech si buduje prístup individuálne. 🙂

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
13. sep 2022

Presne mne sa tiež niekedy zdajú dní krátke, najmä tie víkendy.. minule som videla ako nejaká mamina spomínala na FB že so svojou dcérou chodievajú na tanec.. tak sa mi to zapáčilo, že je to super nápad taký spoločne strávený cas.. ešte pred koronou sme tak chodievali s deťmi na striedačku na plaváreň že muž s najstarším a ja s mladšou dcérou, že aby sme trávili čas osamote s každým dieťaťom keď sa narodil najmladší.. ale potom došli choroby, neskôr korona a bolo.. deti aj tak občas spomenú ako sa im to páčilo.. tak snáď to vyjde nám aj vám 🙂

simca06022011
13. sep 2022

netreba aby chodil kamkolvek, tak sportujte spolu, chodte sa prejst, zaplavat si chodte spolu, bicykel atd. V zime mame v kancelarii pingpong a sem tam chodi na lyze a bezky, prilezitost ak je na korcule. Tie sportove kruzky, su prave cim dalej, tym viac zatazujucejsie na cas celej rodiny (vidim ako sa tu nahanaju rodiny okolo nas, okrem rozvozov, co je este ok, su to vikendove programy, sutaze, treningy... ).
Kruzky mu najdi ine ak treba aby bol medzi detmi, skuste aj tie v skole... u nas je lego kruzok, zopar sportovych, ale aj zaujmove (ine skoly maju napr. sportov viac). Moja napr. na sport uz nechodi, nema k tomu vztah, a chodi do Zusky a tento rok mala aj na anglictinu, ale proste nevydalo (rozvrhovo, kedze jej skupinu otvorili iba jednu triedu, ani sa neda s tym spekulovat). Zbytocne by som ju zatazovala tym co nechce robit vo VOLNOM CASE, dost ze v skole robi aj co nechce :D von vie ist a bavit sa na vzduchu aj inak. Nemusi silou mocou chodit na kolektivne sporty, nie kazdy ma na to bunky.
Moju este bavia zvierata, ale teda zvieatkovske tabory a kruzky ju uz nebavia, tak sa venuje tym doma :D
Ja som napr. chcela dceru na jogu prihlasit, detsku, ze by som aj ja chodila :D ale teda nestretlo sa to s ohlasom, hlavne pre nasho ocka je to priam sekta alebo co :DDDD

luccija
13. sep 2022

@simca06022011 ocko by mal chodit na jogu bol by kludnejsi🤣
Autorka ved syna bavi rozny sport tak to nesil este kruzkom.Mozno bude dobry v jazykoch, programovani...my tiez chodime plavat na drahu a v dedine je stol a chodime na pingpong plus cez vikend bicykle, turistika.Ja si myslim, ze nemusia mat deti nalinajkovany den od rana do vecera.

luccija
13. sep 2022

A moja je taka ista co je organizovane v dany cas uz sa jej nepaci.Raz prisny trener, ktory im nadava, potom prilis neskoro a nevedela vecer zaspat z basketbalu chodila taka nabudena, ze mala problem vecer zaspat plus v nedelu zapasy a to jej uz vadilo.Su aj take deti...rok chodila na keramiku, kreslili na sklo rozne aktivity vekom.bolo vsetko trapne a prisla pandemia, puberta a vsetko lahlo popolom.

anickaaa6aaa
13. sep 2022

No ja napr syna nenútim. Na ziadny krúžok. Nechce? Ok. Tak nechce. To co by v škole chcel nie je a my zas nestíhame časovo ho niekam voziť. Aj tak ho baví nieco nové chvíľku. Ale nemá problém so športom alebo začlenením do kolektívu.

asocial
13. sep 2022

Ja mam 4aka, chodil na plavanie v druhej a tretej triede, tento rok nevieme. Nema vztah k sportu - nevidim dovod ho nutit. Radsej ideme v sobotu na turistiku, na bicykel po dedine atd. A nema ani iny kruzok. Naco ho nutit, ked nema vztah k spevu, umeniu atd? Nasilu? Lebo sa treba chvalit, kolko kruzkov ma? Nie. Nenut ho.