Ahojte, chcem sa spýtať, je možné vo Vašich školách brať jedlo domov z jedálne, ak dieťa proste naň nemá chuť? Proste aby neprepadlo len tak, keď je zaplatené? 😕
@danielahamar rodič má právo prísť dieťaťu pre obed, ak ho nestihol odhlásiť a ono napr. ochorelo. Musí prísť v čase obeda, lebo varené jedlo môže byť podávané len určitú dobu po jeho dokončení (neviem presne, myslím, že dve hodiny). Ako si predstavuješ situáciu, že dieťa nemá na obed chuť a ty si poň prídeš? Ak je dieťa prítomné, obed mu naložia, z taniera ti ho už nikto nikam dávať nebude. To, že nemá na to jedlo chuť, je bohužiaľ jeho problém. Každý z nás niektoré jedlá nemá rád, ak je to dva, tri krát do mesiaca, nemyslím, že je treba riešiť, čo s prepadnutým obedom, veď z neho hádam niečo zje, či? Aspoň polievku, alebo len zemiaky. Ak nemá chuť na väčšinu obedov, tak treba hľadať chybu v stravovacích návykoch, ktoré ste mu vytvorili a jeho obedy riešiť jedlom z domu do termosky.
@timea7 žiadny tanier nevynesie von, proste si donesie svoj obedár, keď to môžu robiť učiteľky, prečo by nemohli aj deti a návyky? Nato som sa nepýtala, nehovorím o 6dieťati, kt. si nevie zvyknúť.
ja si myslim ze v jedalni sa da dohodnut. ak su kocharky normalne tak nevidim problem. nase su skvele a da sa dohodnut na vsetkom
U nás asi nie. stalo sa že som zabudla odhlásiť tak obed prepadol. osobne by som tam s obedárom nešla.
@mirkakab neskúšala si, či by Ti nedali,
ja viem, že prepadnutie 1-2 obedov nie je veľa, ale stať sa môže, že toho je viac ako by sme chceli
@danielahamar pokiaľ viem, s výnimkou náhleho ochorenia dieťaťa, nie je dovolené brať obed do obedára domov. Z našej jedálne si učiteľky neodnášajú obed ani do triedy, v obedári domov už vôbec nie. Skús sa poinformovať nejakom portály o školskom stravovaní.
@timea7 takže každá škola má svoje pravidlá, nie je to všade rovnaké, preto sa nato pýtať a osobne si myslím, že asi nie je nato zákon štátu, ale "zákon" školy.
@danielahamar nemyslím si to, skôr sa zákony obchádzajú 😒 😒 😒 , skús sa obrátiť s otázkou na p.Nádaskú na Jedálne.sk - informačný portál hromadného stravovania.
@danielahamar neskúšala som, zatial som nemala dôvod.
U nás to je možné, doniesť obedár a naložia.
U nas je to mozne. Ale moj syn vobec neje v jedalni, lebo nechodi ani do druziny, tak mu berieme domov a doma zje. Ale nasa jedalen je v meste jedina bezlepkova, a preto ma velky odber jedal do obedarov pre ludi, co sa stravuju bezlepkovo. Takze u nas sa to povazuje za samozrejmost. Ale v skolke u druheho syna mozme do obedara zobrat len v prvy den choroby, potom sa uz musi odhlasit dieta. Viac mi domov nedaju.
U nás len prví den ked je dieta chore (nestihnem odhlasit) potom uz nie vraj maju normi ci co,minule sa pustili do dcery ci sa nemoze tam najest ,ked jej nechuti nech sa odhlasy atd....nechapem preco si to nemoze v obedari zobrat domov (papa pomali takze nestiha zjest všetko,preto mi je lepsie ked si vezme domov) Ked si mozu ucitelky,kucharky brat domov preco si nemozu v.obedari deti???? Dakedy mam pocit,ze v jedalni im daju kolko chcu kucharky jedla a ked idu domov musia dat presne. Asi sa boja kucharky ,ze domov im menej ostane si zobrat!!!!
@katka033 tiež som mala s týmto problém, dva krát bral do obedára, lebo mu nebolo dobre a veruže mu to nechceli dať, lebo strava sa deťom domov nedáva, a presne ako píšeš, ostatní brať môžu
@danielahamar hneva ma to niekedy maju aj kolace dcera zje jeden dva a viac nevladze potrebuje oddych,neskor by si dala len bohuzial zobrat si nemôže 😞 ( pocula som aj to,ze robia napr.maju dat 4kolace a povedia ty nezjes veľa a daju len 2a dva si nechaju) podla mňa to neni fer maju im dat svoju porciu za co platime a nie si oni domov odkladaju!
@katka033 u nás deti koláče berú, majú nachystané obaly, aby si mohli zobrať, s tým u nás problém nie je, ale ostatné nemôžu
@danielahamar tak u nas sa neda ani odhlasit ani sa peniaze nevratia ani do obedara sa nedava🙂 keby tam vsetky deti nabehli s obedarmi tak by to bola parada tak pre kucharky ako aj druzinarky🙂 v kazdom pripade u bas kolace na obed nie su, desiat a olovrantov je vela - toho si decka mozu zobrat kolko chcu...
@danielahamar u nas je to bezne, ak pride s obedarom dieta, alebo rodic a ma ho na cipe zaplateny, tak ho daju bez problemov. Aj ked zabudnem odhlasit pri chorobe a odhlasujem v dany den, sama veduca mi povie, nech si pridem pre ten neodhlaseny obed, aby zbytocne neprepadol 🙂
U nas ano, mame zle nastavene odhlasovanie z obedov,tak vymysleli ako kompenzaciu,ze rodic si moze vyzdvihnut jedlo do obedara,ale stalo sa ze dcere vychovavatelka zabalila do desiatoveho boxu zbytok obeda