Strava skoro 8 ročnej dcérky

mirka414
3. máj 2014

Potrebujem poradit,stala sa nam taka vec,že dcerku som musela ale hlavne aj som chcela prihlásiť do šk.jedalne na obedy 2 x do tyzdna.Najprv bolo všetko ok až do času,ked jedna staršia pani ktora tam pomáha nedonutila dcéru zjesť uvarenú mrkvu a brokolicu aj napriektomu,ze dcerka povedala,ze jej po mrkve býva zle.ta pani jej povedala,ze ju zjesť musī a odvtedy mam doma teror :( leonie zvracala den pred tym ako mala ist na obed,začala sa všetkého báť ale hlavne dost často zvracala stačilo aby som spomenula školskú jedáleň :(. Vyriešila som to tym ze som našla iný spôsob kam chodi na obedy a vyzera to,ze je to trosku lepsie..Ale ten strach tam je stale :(
Teraz sa mi zdá,ze mala menej zje ako kedysi na raňajky jej stačí polovica toust.chlebika s maslom a salamom k tomu vypije mliečko na desiatu si berie nejake to ovocie ako jablčko,hrozno Mango .To je strava do obeda.obed máva doma alebo v utorok a štvrtok u kamošky.na obed zje myslim celkom normálnu porciu zemiaky,mäsko,ryžu .zeleninu varenu jedava rada špenát ale najviac ľúbi mrkvu ale surovú varenu ju nezje.potom o 16 mame buď ovocie alebo zeleninu nakrajam jablčko,hrušky pomaranče skratka vsetko co sa nájde a to dam detom.potom vecera zasa nejaky chlieb s maslom a marmeladou alebo šunkou a lubi syry,jogurty. Stačí to alebo by mala jesť este viac?

luvika
3. máj 2014

@mirka414 Podla mna uplne staci...moja bude mat o chvilu 7 a zje skoro rovnako. Ranajky vacsinou musli ci cerealie, na desiatu skor nejaku buchtu, toastovy oblozeny chlebik, prip.ovocie, obed v skole klasika, co maju, aj to podla toho ci jej chuti, olovrant cokolvek, jogurt, alebo niekedy aj keksik si len da, a vecera niekedy fakt len mrkvu ostruhanu, alebo jablko, niekedy zas krupicu, palacinky, kedy ako..takze myslim, ze jedia kolko potrebuju, vzdy lepsie menej, nez sa prejedat.

cairka
3. máj 2014

@mirka414 , tiež si myslím, že stačí 😉 Ináč mne malá asi pred mesiacom začla jesť tak, že mám pocit, že zje aj mňa a sestru. Takže ak si malá nepýta, tak stačí, ona si vypýta, keď bude mať málo 😉

k_a_j_k_a
3. máj 2014

@mirka414 neviem kolko by malo jest take dieta, mam este male deti. Ale to, co si pisala jedia plus minus aj moje deti, a aj ja. Detom davame, ak jeme chlebik pol krajca, ak zemlu, tak kludne 1/4. K tomu maju kopec zeleniny. Ak mame parky alebo vajicko, tak nezjedia viac ako 1/4 krajca. Ja dokonca mam problem zjest celu zemlu na jedenkrat. Dokonca MM zje malokedy viac ako jednu zemlu na jedenkrat.
Myslim si, ze keby bola hladna, tak sa ozve.

mirka414
autor
3. máj 2014

@k_a_j_k_a tiez myslim,ze zje dost .chutia jej vajíčka,párky,zemiaková kaša,ryža..,len tá vareá zelenina mi robí trošku vrásky na čele aj ked ako vravím surovej zeleniny zje vela a ovocia a šaláty jej tiez chutia.

wena
3. máj 2014

Ja si myslím, že to úplne stačí, ja som dospelá a jem podobne, možno ešte menej. Keď je človek zvyknutý na pravidelnú stravu 5x denne, keď toho nemusí zjesť tony aby bol sýty.

k_a_j_k_a
3. máj 2014

@mirka414 ta varena zelenina by mna osobne netrapila. Ja som sa ju naucila tiez az niekolko rokov dozadu. A teraz sa neviem dojest napr. varenych rajcin. A okrem toho, v surovej zelenine je viac vitaninov 🙂

luvika
3. máj 2014

@mirka414 inak mi teraz napadlo, ze mozno je to tym, ze mame dievcatka...lebo mam 8 mes. synceka a ten mi minule dva krajce chlebika s maslom a domacim dzemom zjedol, no ja som len cumela, ci mu zle nebude...nebolo 😀 dcerka zjedla polku krajca mozno v 2 rokoch prvy krat 😀

monicm
3. máj 2014

@mirka414 stravovanie je úžasné a ukážkové.ak začala menej jesť,je to v poriadku,deti mávajú fázy,kedy jedia menej a potom jedia viac,vtedy nastane fáza rastového špurtu.a že neje varenú zeleninu?tá nie je k životu potrebná,bud rada,že je čerstvú zeleninu a ovocie.to je hlavné.

yukki
3. máj 2014

Stačí, páni, keby moja takto jedla čo by som za to dala...

mirka414
autor
15. máj 2014

Prave v pondelok nam prisli testy dcerka ma niečo v stolici 3 dni musí brat antibiotiká a že by potom nemala ani vracať v aute a malo by byt vsetko okej 🙂 tak uvidim.

tenerifka
16. máj 2014

@mirka414 co sa tyka mnozstva stravy, zalezi aj na tom, o kolkej ma tvoja dcerka napr.obed. Ak je to o 12,00, na desiatu len ovocie je OK, ale ak je to neskor, pridala by som k ovociu bud jogurt, alebo nejake susene ovocie, prip.maly chlebik so syrom....detto olovrant. Vychadzam z toho, co som davala mojej v tom veku, a velakrat prisla zo skoly strasne hladna, ale u nas je casovy rozvrh -ranajky 7,30 h., desiata 11,30 h., obed 14,00 h., olovrant 17,30 h., vecera 19,30 h. - 20,00 h. Samozrejme, ze kazde dieta je ine, ale tvoja dcera je v obdobi rastu, a ak by zjedla viacej, kludne by som jej k tomu ovociu pridala. Moja ma 11 a pojedla by aj klince a je ako spagatik, a takisto miluje vsetko surove, varenu mrkvu obchadza oblukom 😀

stanislavao
16. máj 2014

@mirka414 tak to mate ukazkove dieta a mozete byt spokojna, kolko vam je. teste sa. moj syn neje. ovocie a zeleninu vobec nezje a so vsetkym ostatnym mame velky problem. fakt sa nemusite obavat, ze by to dietatu nestacilo, co ste popisali. a ze nene varenu zeleninu? no a co? nechuti to kazdemu. ani ja ju nezjem. u nas na SK sa ani nevie dobre pripravit. v zahranici je len akoby mierne uparena, krasne chrumkava a chutna. ale u nas - fuj.