Ahojte, môj syn si zabudol v skole bundu na poslednej hodine, druhý deň rano uz tam nebola. Pýtal sa upratovačiek. Hľadal v stratoch a nálezoch. Dnes mu pedagóg sľúbil ze pozrie kamerové záznamy. Kamery sú na chodbách. Vie presne v ktorej triede si ju zabudol.
Mal ju mesiac. U nás dosť prši. Bola kupovaná zámerne z materiálu ktorý neprepusti vlhkosť a dažd. Ja aj druhý syn máme bundu z rovnakého materiálu. Chcem len objasniť ze vetrovka nemala najmensiu cenu, bola kupovaná z dôvodu aby splnila účel.
Myslím ze poistenie u nás na škole nie.
Raz sa mi toto stalo pred x rokmi, malý bol este v skolke, boli na vychádzke, vratili sa, ucitelky im vyzliekli oteplovacky, oteplovacky prevesili cez skrinky a keď sa islo domov, nase oteplovacky sa stratili. Malý išiel domov v náhradných teplákoch. Školka sa zamykala, cez to všetko sa to nevyjasnilo.
@aurinia žiaľ, co by si s tým chcela robiť. Syn zabudol, bud sa poučí alebo nekupuj také drahé a nedávaj do školy.
Ak je kamerový záznam tak by som žiadala nech to pozru, to je to najmenej
@hortenziaj vsetky vetrovky sú drahé... Niekedy príde busom zo skoly a je celý mokrý. To ani dazdnik nepomôže ako leje. Tá bunda nie je "vytrt" ale nutnosť. Topánky má specialne proti vode, nastastie oni sa v skole neprezuvaju, len na telesnú. Nebyvame na Slovensku, tu nemrzne, ale veľmi prši.
Trvaj na kamerových záznamoch, dnes alebo zajtra hneď telefonuj do školy a vyžiadaj si ich. Bohužiaľ deti sú rôzne a kradnú si navzájom.
Veď keď je kamera, tak trvaj na tom, aby prezreli záznamy
@stanulienkat pedagóg je fajn, povedal ze to pozrie. Vždy keď sa niečo udeje medzi deťmi tak pozerajú záznamy. Prvý krát sa mu to stalo, ze by niečo zmizlo, teraz je osmak. Raz si vymenil so spoluziakom topánky, ale mali rovnaké z decathlonu, to sa druhý deň vyriesilo. Tie oteplovacky mal kauzu mensi syn v skolke.
Nech sa popyta spoluziakov a inych deti ci ju niekto nevzal omylom.
Bohuzial, inak sa to riesit neda.. v buducnosti mozno airtag vsit do bundy, ak je taka draha a syn ma ponaucenie, ze si ma veci viac strazit 🤷♀️ ak je rotrzity a polepetko tak mu daj zoznam veci ako malemu dietatu, co ma doniest domov a kym ich neodfajkne kym prejde branou skoly tak nemoze ist domov. 8mak je uz dost stary na to aby si to ustrazil.
A aj mne pride cudne, ze mu v tejto zime nechybala bunda. Ked je premenlive pocasie ok, ale v zime bez bundy ist domov?
A to mu tá bunda nechýbala hneď? Ci šiel domov v mikine? Alebo bolo teplo už vonku? 🤔Osmak, to už je asi15chalan, tak hádam by si mal dávať pozor na veci.
Možno ten kamerový záznam pozrieť sa dá..
Ale či to pomôže?
Keď sa to len stratila alebk dakto vzal ju omylom, možno sa bunda ešte nájde. Ak úmyselne ale niekto vzal, tak pochybujem, ze by niesol bundu v ruke po chodbe popod kamery.
nemate skupinovy chat s triedou? velakrat sa stane,ze deti si bundy pomenia medzi sebou a nosia domov co nieje ich .. spytala by som sa tam mamiciek ..
@syslik81 skúsim tam napísať, diky to ma nenapadlo.... Oni nemaju svoju triedu, chodia do ucebne matematiky, fyziky atď....mala som v hlave ze skôr druhé dieťa to vzalo....oni su kazdu hodinu v inej triede....ako migrujú, berú si vsetky veci, skrinky na osobné veci alebo vesiaky nemajú
@aurinia tak pozrú záznamy, ale obávam sa, že ak by ju niekto ukradol tak ju dal do tašky, aby náhodou sa nevrátil tvoj syn a nevidel ako ju niekto má v ruke. Respektíve je otázna aj kvalita kamerového záznamu, ak to bolo už poobede, bolo zamračené mohla kamera snímať aj čiernobielo a tam sú potom všetky bundy rovnaké... Ja by som synovi určite siahla na vreckové a nech sa nejakou časťou podiela na kúpe novej, 13 rokov je dosť aby si dával na veci pozor.
Novu by si mladeznik zasponzotoval sam z jeziskoveho a na hambu by som mu ju este aj podpisala..co ma v hlave otruby?ved prvacka mi nepride bez bundy..a tiez pendluju medzi budovami
Naši žiaci majú možnosť poistiť sa proti strate a krádeži na začiatku šk. roka za nejakých 80 centov. Škoda im môže byť nahradená iba v prípade, že majú od danej veci bloček. Ako to reálne funguje, neviem. Ešte sme to nikdy neriešili (nik si neuplatňoval náhradu straty).
@aurinia v skole mám dobré vzťahy. Ako by ste to riešili vy? Nechcem aby sa to zasa zamietlo pod koberec a ja budem kupovať po mesiaci novu bundu. Ze je syn motak viem, ale v práci som si aj ja hoci čo nechala, zabudla, bolo nás 1500 zamestnancov a nikto mi nic nikdy nevzal.