Ahojte teraz sa pýtam na rodičov nie na deti ale ako ste zvládli nástup deti do školy ?..brali ste to v pohode alebo panoval strach že ako to zvládnu ako sa tam k nim budú chovať či si nájdu kamarátov a podobne ?..moja ide teraz do prvej triedy ..ona sa teší ale ja som vydesená z toho
Syn ma 5 rokov a je este len v skolke, no zo skoly mam presne rovnaky pocit a asi sa budem toho bat ja ovela viac ako on. Hlavne ked pocuvam vsetky pribehy a sikanach a podobne :/
@zuz1177 na toto radsej nemyslim
Rozumiem ze máš strach o svoje dieťa, pretože ju čaká niečo nové, vstupuje do nového kolektívu, nevieš čo ju čaká. Ale uvidíš, bude to v pohode😉.
Aj ja som mala trošičku stres keď najstarší nastupoval do školy 🙃. Ale už po prvom dni ma to prešlo, prišiel domov a celý deň rozprával o tom, ako super tam je, že už si aj kamaráta našiel... Ďalšie deti som už potom zvládala psychicky lepšie.
Ono najdôležitejšie je, aby sa tam dieťa tešilo. Keď sa teší, tak potom ľahšie začína. Je zbytočné robiť si stresy takto hneď na začiatku, a ak sa bude zle cítiť, vždy môže prestúpiť na inú školu.
Držím jej palce, nech sa jej darí 🍀
Záleží ako to zoberiete vy. Keď vy budete v pohode bude v pohode aj vaše dieťa. Nech sa tam stretneme s akýmikoľvek prekážkami
Syn ma 14, teraz nastupuje na bilingval a ano - mam strach, ako to zvladne. Dochadzanie, cudzi jazyk 20 hodin do tyzdna... Do toho si zlomil nohu a teraz ma sadru - cize zaciatok roka uplne fantasticky 🤷🏼♀️
rovnako som mala zmiesane pocity u mladsieho ked nastupil na osemrocny gympel - ono takyto strach je prirodzeny podla mna
Nemala som strach ale iste obavy tom boli. Nastastie sme to zvladli aje ked nebudem tvrdit, ze bez problemov.
Úplne sa ukľudni bude to fajn. Takmer každý rodič má
z nových vecí rešpekt a strach z neznáma viac ako dieťa. Zatiaľ to vôbec nerieš a už vôbec nie pred dieťaťom. Zatiaľ užívajte leto a nestresuj sa rym čo nie je..Bude dobre určite 😊 Prídu síce nové povinnosti a nie vždy to hufe ľahké možno,ake deti sú deti oni všetko zvládnu niekedy lepšie ako my rodičia 😊
Syn 4 roky neznášal škôlku, má selektivny mutizmus, ale škola je preňho úplne super, v triede funguje bez problémov.
Teš sa s ňou a nevymýšlaj katastrofické scenáre dopredu. Problémy budete riešiť ak nastanú.
Pri prvom dieťati som mala obavy ako to zvládne, aká bude učiteľka. Podobné pocity ako keď dieťa nastupuje do škôlky. Pri ďalšom už nie.
Maly tiez ide do prvej , ale zatial to neriesim, len mam obavy, ze sa bude nudit, pretoze vie citat aj pisat. Po prestahovani to bude mat tazsie pretoze rozumie reci ale nerozprava … ale verim, ze to zvladne … tu mam obavy, ze bude trochu sam
Nebala som sa lebo isiel s detmi zo skolky. A len do vedlajsej budovy vedla skolky. V triede su styria. V celej skole 16 deti cize parada. Šikana tam nehrozi, to by si hned vsimli ucitelky. A ak ich velmi k tomu vedu aby nebola sikana.
vobec to nejak extra s nou neriesim. akoze vie ze ide skolacke potreby nakupene.
prvy tyzden maju lajtovy, tak snad si zvykne a zoznami s prostredim.
akoze my uz pomaly rok vravime ze skola a co tam, takze sme jej to davkovali postupne.
skor sa bojim ja asi viac nez ona