Ahojte holky..... mame takovy mensi problem syn ma 7r je v druhe tride a chodi na plavani.... odmalicka se bal vody. Kdyz jde do bazenu tak musi dosahnout na zem ale nikdo mu nesmi striknout vodu do tvare a hlavne ma strach ze se napije vody bude mu zle a ze se utopi... proste ma takovy blok... k tomu neumi plavat.... nenutim ho jenom doufam ze jak bude starsi tak s toho vyroste nebude se bat te vody.... problem je se ve skole ho nuti plavat I kdyz ma pomucky tak se furt boji... nejhorsi vec je ze on vi kdy ma plavani a Den pred se pocura trosku v noci coz si myslim ze to ma na to vplyv... novinka je taka ze ted uz 6x nebyl na plavani sedi tam bokem ale fyzicky tam na tom plavani je... ja sem vedela ze maly v ten den neplaval nebo nemel mokre veci... ucitelka mu prej nic na to nerekla ani se ho neptala proc neni prevleceny a neni v bazene... dneska napsala poznamku ze uz 6x nebyl plavat a je treba mit omluvenku od lekare.... nechci jak blbec chodit kazdy tyden k lekarce kvuli omluvence ohledne plavani a pochybuju ze mi da omluvenku na cely rok. Ucitelku sem upozornila hned na zacatku roka ze bude s nim problem co se tyka bazena nebo se boji ona rikala ze v poradku... a kazdy tyden jdeme na silu s placem do skoly... az mi ho je lito... vubec nevim co mam delat nebo jak to resit... muzou donutit dite chodit do bazena kdyz ma nejaky blok ci fobiu??? (Prosim blbe reci si nechejte pro sebe napr. Ze kdyz ma strach s matiky tak ho na matiku nedam atd.. to je uplne neco jine)...
@sany90 Si ma vrátila do detských čias. Tiež som mala obrovský strach z vody a plavecký bola moja nočná mora. Vymýšľala som si že ma boli hlava alebo ucho, len aby som nemusela do vody. Ja som z toho nevyrastla. Viem plávať, ale do dnes mi vadí keď mi frkaju vodu na tvár a necítim sa isto.
@sany90 ja som mala ospravedlnenku na cely rok od pediatra ale bolo to zo zdravotnych dovodov - to, ze sa boji je vsak tiez zdravotny dovod a mali by to uznat
Holky diky moc, byla jsem za ucitelkou a uplne v pohode dala mi nejake tlacivo a ze s tim mam jit k doktorce jenom at da razitko a vyresene 🙂 jsu rada
nooo tak to je fajn, nejde predsa aby sa dieta nutolo do niecoho z coho ma panicky strach a este aj v nepritomnosti rodicov, s ktorymi ma ako taku oporu
@sany90 lekárka ho kľudne môže ospravedlniť z plávania aj na celý rok. Nemusí špecifikovať príčinu, proste všeobecne zo zdravotných dôvodov.
Tiež by som ho nenútila, možno časom z toho vyrastie a možno nie, tak jednoducho nebude chodiť k vode. Ja tiež nelozím po horách a nerobím ďalšie veci, pri ktorých sa necítim dobre.
Keby mal dyslexiu / dysgrafiu, tak bude mať úlavy pri skúšaní napríklad. Toto je tiež niečo podobné, fóbia je seriózny problém, nedá sa to prekonať len tak. Časom môžete zvážiť odbornú terapiu, ale zatiaľ by som chlapca nechala len mimo bazén. Nech vidí a cíti vašu podporu, že s tým nemusí bojovať len preto, že sa to od neho očakáva.