Ste spokojné s hodnotením deti na vysvedčení?

30. jún 2020

Ahojte, ako ste spokojné s hodnotením deti na vysvedčení ? Ja mám deti na prvom stupni, a teda online vyučovanie prebiehalo 2x45 min do týždňa všetky predmety naraz - sjl, lit, mať,anj,vlasť, prir.
Syn nastúpil do školy 1.6. a teda to bola písomka na písomné.- kontrola ako sa učili doma. A 3/4 deťom dala z určitých predmetov o stupeň horšiu známku. Hlavne sj, mat a anj.

Ako ste spokojné vy, s hodnotením učiteľov? Prihliadali na "koronu?"

mogaa
30. jún 2020

tak korona bola od polovice marca....nie celý rok....rovnako učiteľ mal brať do úvahy ako dieťa pracovalo keď bolo doma, čiže si si robilo úlohy, či ich malo správne vypracované....pokiaľ rodič nesúhlasil so známkami, mal požiadať o preskúšanie...

lenja123
30. jún 2020

Som veľmi prekvapená, u nás sa práveže v júni už neskúšalo vôbec, v škole len vééľmi zvoľna opakovali to, čo preberali počas korony, prípadne im učiteľka vysvetlila, ak ešte niekto niečo nechápal. Vysvedčenie mali všetci traja také dobré ako už dávno nie. Mám deti na ZŠ, prvý aj druhý stupeň.

veronikaszabova
30. jún 2020

@lenja123 u nas sa tiez skusalo, pisali pisomky.
Aby si ucitelka preverila, ci sa ucili doma. Za mna super pristup. Aspon sa zistilo, kto makal a kto to odflakol

majamat
30. jún 2020

u nas v pohode, z anglicntiny mali cez karantenu 1x hodinu cez Zoom. zo slovenciny mali 2x za tyzden a ostane sme mali cez Edu Page. mali toho pomerne dost. stravili sme pri uceni denne neikolko hodin a to aj 3-5hod. je fakt, ze dcere vsetko odputava pozornost a zabava sa so vsetkym, inak by to zvladla aj ryhlejsie.
ked do skoly nastupili, tak ani neviem co presne robili,a le domace ulohy nemali, vsetko robili v skole, myslim, ze ani hodnotenie im velmi nepribudalo, tak asi pisomky moc neboli. pocas karanteny ich hodnitili % a dcera mala z prirodovedy tusim 2,1 pred karantenou a dostala na vysvedcku 1. pocas karanteny tam mala dobre urobeny test,a le na %.

eilatka
30. jún 2020

U nás len slovné hodnotenie - absolvoval, neabsolvoval, dcéra ôsmačka totálne sklamaná, poctivo cez koronou robila projekty, testy, učila sa a vysvedčenie celá trieda rovnaké. Dobrí žiaci rsp. tí, čo sa učili aj cez karanténu sklamaní , štvorkári a lenivci šťastní.

katulienkax
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulienkax
30. jún 2020

@veronikaszabova a co si mala co overovat, ja nie som POVINNA suplovat ucitelku, s dcerou som sa samoztejme ucila ale mam aj svoju pracu a skola nema co zistovat ci som ju ja naucila co ma naucit SKOLA !!!!!!!!

sandrika1986
30. jún 2020

U nas dcera prvacka - vysvedcenie z predmetov absolvovala, piatacka dcera - hodnotenie z predmetov - znamky, same jednotky 🙂

stela01
30. jún 2020

@katulienkax myslím si že tento stav aj pre učiteľov bol šok a nečakali ... tak že každý rodič sa musel učiť s deťmi doma mám na mysli 1 stupeň .
Škola ?! My sme mali on line 2 x za týždeň 1 hodinu , každú nedeľu email čo treba robiť cely týždeň . Škola bola naša jedáleň a učiteľkou som bola ja 🤷🏼‍♀️
Ale chvála bohu už je po . Vysvedčenie uvidím poobede .

h2
30. jún 2020

U nás sa oznámilo, že deti budú mať na konci roka také isté známky, ako na polroka, alebo lepšie. Vzhľadom k situácii nikto nedostal horšiu známku. (Ale čo mi hovoril syn, tak ani lepšiu, všetci mali to isté, čo na pol roka.) Známky z "výchov" nemali, len "absolvoval".

lenja123
30. jún 2020

@veronikaszabova ministerstvom školstva bolo odporúčané, aby sa už neskúšalo, deti sa mali v škole predovšetkým "socializovať". Je to základná škola, nie výška, kde sa chodí na konci semestra na preskúšanie. A ja nie som učiteľka, deti sa učili počas korony samé,vrátane druháka, výnimočne som im s niečím pomohla. Zo školy som mala samozrejme spätnú väzbu, jediný krát sa nestalo, žeby niečo nespravili, neodovzdali, odflákli. Je pravda, že niektorí ich spolužiaci sa na to vykašľali, robili úlohy veľmi opozdene, prípadne za celú dobu dištančného vzdelávania nespravili NIČ. Ale ako boli ohodnotení, neviem. Popravde, nikdy nechodili do školy tak radi ako v júni.

andrejka1974
30. jún 2020

Tak moja je stvrtacka integrovana a mala 4 dvojky na polroka mala 5 dvojek takze sa zlepsila oni mali onlivyucovanie denne 2 az 3 hodiny

snowflake07
30. jún 2020

Moja neter je na strednej.Z dvoch predmetov mala z chvalitebny na vyborny a z dvoch z chvalitebny na dostatocny.Ucila sa cely cas aj ked odborne predmety tazko niekto vysvetli.😕

nanulka24
30. jún 2020

Ja som veľmi spokojná. My sme doma makali, načas posielali všetky vypracované úlohy, atď. V júni ked nastúpili do školy sa už neskúšalo, žiadne písomky nepísali, len trochu poopakovali. Znížené známky mali len flakači, bez spätnej väzby. A tak je to fér. Čiže za mňa super.

eliska13
30. jún 2020

U nás sa prvý stupeň iba hodnotil slovne, druhý dostali známky.V škole iba opakovali, neskúšali ich... Syn 7 dmak mal vysvedčenie o jednu dvojku lepšiu ako polrok, ale ja tie známky vôbec neberiem ako smerodajné čakala som, že ich vôbec nebudú znamkovat robilo sa to hlavne kvôli deviatakom a osmakom kvoli bodom na prijímačky na SŠ.Sice sme robili všetky testy, projekty, ale podľa mňa sa nemalo znamkovat za domácu prípravu sme nedostávali známky a neviem z čoho vychádzali, ale je to jedno každý raz bude brať toto vysvedčenie s rezervou som rada, že je za nami domáce učenie😊

autor
30. jún 2020

Tak my sme denne strávili školou 5-6 hodin (3 deti). Na online hodinách nepreberali učivo, len doatavali pokyny a všetko sme preberali doma.
@mogaa a jasne, že som sa ozvala. Syn napisal test z mat. najlepšie z celej triedy, písomky po korone tiež výborne a aj tak povedlaa, že je to na 2. Tak bol na preskúšani a tam zas plný počet. Na pol roku mal 1. Nejde o tú známku mne, ale jemu na tom záležalo, lebo počas korony teda makal, nevynechal jedinú hodinu resp.zlleby dačo neposlal. A to som nevedela, až neskôr som sa rozprávala s ostatnými rodičmi, ktorým tiež pohoršila.
@katulienkax a presne toto. Deti ktoré ostali doma to mali formou edupage, v škole písomky. A jedna sa o zs, takze tam to je tak jedno či má na vysvedčení jednu dvojku.

Ja by som to ani neriešila, kebyže syn nie je z toho sklamaný. Myslim, že keď už bude na vyššom stupni, že mu to už bude jedno. Ale napr.ucitelka si neodpustila, ako jediný nedostal knihu na konci roka.

namornicka
30. jún 2020

@eliska13 ale tie body/známky na prijímačky podľa mňa na budúci rok platiť nebudú, pretože nie všetci ôsmaci budú mať známky a bude sa musieť zas vymyslieť nejaké spoločné kritérium. Slovné hodnotenia budú rôznorodé od absolvoval/neabsolvoval až po niekoľkoriadkové litánie a nikto to nebude preklápať do nejakého bodového systému.

kacena4
30. jún 2020

je smutne ked rodic (ale aj ucitel) stresuje este aj pocas a po korone deti znamkami a nepochvali ho ze ako samouk v domacom vzdelavani zvladol ucivo na 2 a nepovzbudi ho ze na buduci rok ked ho bude ucit pani ucitelka v skole bude z toho urcite 1! zeny sak si uvedomte ze tie deti sa neucia pre znamky ale vedomosti. je uplne jedno co maju napisane vo vysvedceni dolezite je aby deti mali dobry pocit z toho ze sa nieco naucili, nikto nikdy nebude pozerat na ich znamky ked budu dospeli. dolezite je co budu mat v hlave a ako to budu vediet pouzivat!

matkahelka
30. jún 2020

ja si myslim, ze ziaden ziak nemal byt znamkovany a vsetky skoly mali dat na odporucanie ministra a hodnotit slovne. znamka za tento polrok je absolutne neobjektivna. deti neboli skusane face to face ako v skole, nemali pisomky (lebo cez zoom to je vsetko len nie pisomka)... hodnotit projekty? v mnohych pripadoch urobene rodicmi. hodnotit vypracovane cvicenia? ked ich rodic predtym skonstroloval a chyby opravil. moja dcera je najsikovnejsia z triedy, cista jednotkarka, denne mali min.2 online hodiny, vypracovavali projekty, robili zadania a ano, som rada, ze ma na vysvedceni pri kazdom predmete absolvovala.

autor
30. jún 2020

@kacena4 a kde ja stresujem dieťa z 2 ky?

eliska13
30. jún 2020

@namornicka neviem ako to spravia kamarátka písala riaditeľke prečo sa rozhodli znamkovat a ona to argumentovala tými starsimi žiakmi, že by im to chýbalo a bolo by najlepšie teda znamkovat

namornicka
30. jún 2020

@eliska13 ktovie ako to vymyslia. Ale dat body za znamky kto ich ma, neviem, to by mali sancu len ti znamkovani sa dostat na dobre skoly. To pani dotycna riaditelka velmi v suvislostiach nerozmysla ked dala takuto odpoved. Ja odhadujem, ze sa toto korovove vysvecko brat na skoly nebude.

eliska13
30. jún 2020

@kacena4 úplne s tebou súhlasím neznášam honbu za znamkami, až niekedy neviem či by som teda nemala byť prísnejšia Synovmu spolužiakovi vychádzala 2 z dejepisu aj ju na pol roku mal a mama vypisovala učiteľke ešte ani deti nechodili do školy, že si ju chce opraviť, lebo chce ísť na gymnázium a potrebujú body.Nasilu, nabiflit tlak na učiteľa ešte mne dávala rady, že aj môjmu synovi by vyšli same jednotky, keby som tlačila na ďalšom preskusani.Je mi to nechutne a nikdy by som to nespravila.

namornicka
30. jún 2020

@kacena4 plne s tebou suhlasim, znamky nie su az taky objektivny dokaz o schopnostiach. Avsak tento rok mali deviataci, ktori mali len zopar 2 smolu. Na vychytene skoly sa dostali cisti jednotkari, pardon ciste jednotkarky (ano na par gymplov sa dostali same dievcata).

eliska13
30. jún 2020

@namornicka veď to...nedomyslene ja si tiež myslím, že každý bude toto vysvedčenie brať len tak s rezervou a možno budú zase o 2 r niektorí sklamani, lebo im bude chybat

gabrielkaa
30. jún 2020

u nas sem sa museli ucit denno-denne. Ulohy sme dostavali zo vsetkeho a musela ich dcera aj na cas on-line odovzdat + cez Teams mali online hodiny matematiky 4 hodiny tyzdenne. Po prichode do školy by sa akoze skusat nemalo, lebo v podstate tu bola skola dobrovolna, ale aj tak sa skusalo. Pre mna bola Corona narocne obdobie. Pre upresnenie dcera je 1. na gympli. Som rada, ze to uz mame za sebou

majamat
30. jún 2020

@gabrielkaa no veru aj pre man to bolo narocne, cele doobedie sme sa ucili, dcera je v 3: rocniku na ZS a teda nieco si robila aj sama a ja som teda popritom varila. poobede som s nou sla von,a spon sa poprechadzat, lebo som s hrozou zistila, ked nosila moj stary mobil s krokomerom, ze urobi denne 1000 krokov. jej kamaratka bola odcestovana celu karantenu a druha kamaratka moc nechodila von. preto sa dcera vonku nudila. chodili sme na 2 hod. prechadzky. okrem toho obchod, doma upratovanie. ja amvam celodenne sluzby a nepravidelne, cize dalsi den som vacsinou cely v robote.

autor
30. jún 2020

@majamat
@gabrielkaa presne. Pre mňa to bolo tiež náročné. Lebo tie online hodiny boli o ničom. Teda žiadne učivo nepreberali, len doatavali pokyny, čo a kedy odovzdať. Všetko nové učivo som vysvetľovala ja. Taktiež anj. to isté. Preto to skúšanie mi prišlo strašne nefér a tiež to znamkovanie. A ešte sa učiteľky posmešne vyjadrovali, že čo sme si vychovali, to máme. Lenže to nebola moja práca, mala som popritom svoju. Kebyže sa môžem iba učiť...a nič iné, a naoveduem sa v jedálni

sarinka2012
2. júl 2020

Ja som prekvapená že máte znamky, ja mám dceru tiež na prvom stupni a rovnako bratrancov ( všetko bratislavské školy) , každý na inej škole a všetci mali na vysvedčení z predmetov len "absolvoval" , je to práve kvôli korone takto nastavené, kedže sa polku polroka poriadne neučilo.

danielahamar
3. júl 2020

Moji všetko čo robili mali na percenta ZŠ a SŠ, nakoniec dostali známky, niektoré si polepšili, niektoré ostali, nezhorsili si nič.