ahojte, prosim vas, kto riesil pisomnu staznost na ucitela? ako by mala staznost vyzerat - zvyknu sa vsetky body staznosti nejakym sposobom podlozit alebo staci uviest, ze ziadam presetrit? staznost chcem smerovat na riaditela. pripadne prosim do IP par bodov z vasich ziadosti. za kazdu cennu radu budem vdacna🙂
Sťažnosť musíš adresovať školskej inšpekcii v krajskom meste pod ktoré spadá škola. Ale popravde veľmi si nepomôžeš, je to mafia.Prekrútia všetky argumenty a vyjdeš z toho "za blbca". Inšpektori sú s riaditeľmi jedna ruka a odnesie si to dieťa v škole. Všetci si na neho zásadnú
@wena
@anett9
chcem sa stazovat na ucitelku a v tomto kroku podat staznost "iba" k riaditelke. jedna sa o fyzicke tresty u prvaka a prekrucanie beznych detskych konfliktov v neprospech syna. riaditelka o situacii vie aj od inych ucitelov a rodicov, ale co mam info, zatial nikto pisomnu staznost nepodal. viete mi poradit, ako velmi vhodne je v staznosti sa rozpisat? tych bodov je viac, neviem, ci staci uviest heslovite?
@help0001 staznost nema konkretnu podobu. Napis vsetko co potrebujes riesit. Mozno by bolo dobre zajst si osobne. Hoci ti poviem, ze u nas chodila polovica rodicov ako na klavir do riaditelne a nepohlo sa nic. Stazovali sme sa u zriadovatela, bolo povedane ,ze tato pani je dlhorocny problem a nevedia pomoct. Ma dalsiu triedu, riesi sa to iste a nic sa nehybe. Je dochodkyna, odist nemieni a nikto s nou nepohne. Drzim palce, aby ste mali osvietenu riaditelku, ktora chce problem riesit.
@help0001 tak to myslím netreba písomne, stačí ústne. Postupovať bude rovnako, otázne je ako dobre spolu vychádzajú riaditeľka a učiteľka. Ak o tom vie riaditeľka a doteraz nič neurobila, tak jej drží stranu a neverím, že zmení postoj po prípadnej písomnej sťažnosti. Ale, že si učiteľka na chlapca zasadne je viac ako isté. Ak chceš napísať sťažnosť, tak klasika ako úradný list :hlavička - adresát, odosielateľ a "Podávam sťažnosť na... za toto a toto". A potom rozpísať do odstavcov konkrétne prípady. Na záver, že žiadaš prešetriť.
Tak dokázať sa dajú len fyzické tresty - pokiaľ ich potvrdia aj ostatné deti....Prekrúcanie bežných konfliktov v neprospech syna - pokiaľ to naozaj nie je niečo vážne tak to by som ani neriešila. Učiteľ nie je policajt a ak deti niečo vyparatia a je to prkotina tak učiteľ nemôže pol hodinu vyšetrovať ako to presne bolo - je tam na učenie....Spýta sa 2-3 detí ako to bolo a vychádza z toho čo mu tie deti povedia...U nás to napr.učiteľka na rodičovskom aj vysvetlovala - ak sa niečo zomelie a je to prkotina - dá račej poznámku všetkým zúčastneným ktorých sa to týka ako by to mala riešiť 10minut z vyučovacej hodiny....Ak sa pobijú 3chlapci - každý jeden z nich tvrdí doma že on si nezačal a je v tom nevinne. Každý je ukrivdený a mamička každého to berie že učiteľka sedí na jej synovi lebo on sa nebil. Ak by to chcela učiteľka objektívne riešiť musí sa popýtať aj ostatných detí a pol hodiny by riešila len kto si začal a prečo sa chlapci poharkali - učivo by stálo a chlapcom sa nič nestalo len sa poharkali.
@help0001 ja by som to s riaditelom riesila osobne..najprv by som si podala ucitelku a ak nezaberie rovno osobne za ridom..porozpravat sa..lebo takto ti zoci voci povie prvotnu reakciu..nebude 30 dni rozmyslat co ti ma napisat aby sa z toho vykrutil..a ak by to nezabralo tak by som riesila inspekciu..
Osobne mam skusenost, ze nic nevyriesis...je to jedna banda, ktora sa kryje...skonci to tym, ze tvoj syn bude mat len vacsie problemy...ja som tak urobila a teraz si to vzdy odsere aj nas syn...dokonca, ked som sa stazovala vyssie, tak riaditelka prekrucala fakty...vzdy boli ine...a samozrejme, zo mna spravili debila...nema to vyznam...na ucitelov mam vlastny nazor a teda pozitivny nie je, az na vynimky, ako povedala moja znama...su to slepice a v kurniku ja pracovat nebudem...hoci ma vystudovanu pedagogiku prveho stupna...podla mna im to udiera na mozog...nie nadarmo sa hovori, ze to je diagnoza...
@erikavesela presne moje slová, tiež mám veľmi zlú skúsenosť a pravdy sa človek nedovolá
@help0001 ako pise anett9 v druhej casti cisto ako uradny list. Hlavne fakty bez emocii. Ale urcite psiomne!!! Nech mate dokaz a poslat doporučene alebo si dat v skole potvrdit prevzatie.
Aj ked po nasich skusenostiach ti rovno napisem, asi ze to ziaden zmysel mat nebude, ale držím paste, nech to ma u vas iný výsledok.
My sme pre fyzické napadnutie podali ústnu a následne aj písomnú sťažnosť priamo riaditeľke, obe musela samozrejme zapísať a dala nám aj odpoveď, hoci prešetrovala to niekto iný. Lenže ona stála pri nás a vedela čo ta učiteľka urobila.
@help0001 Zdravim, dala by som tam vsetky nalezitosti ako adresu skoly, vasu na hlavicke...potom vec: Staznost a dole rozpisala ze co a ktoreho ziaka sa to tyka. Poslala by som to ale postou, nedavala osobne do ruky, lebo tym poslanim sa z toho stava oficialna vec a nikto nemoze tvrdit, ze to nevidel/stratil/nedostal a takto prijatu postu musi riesit. Ak vas je viac, bolo by lepsie napisat hromadnu staznost, tam je mensie riziko ze si zasadnu prave na vas a navyse vam nebudu moct povedat, ze okrem vas nikto taky problem nema. Ale najst rodicov s podobnou odvahou je niekedy tazke, ludia sa stale boja. Vasa staznost by tym ale mala vahu. A byt vami tak pri osobnom kontakte poviem, ze ak to nebudu riesit, posunies to vyssie - zriadovatelom skoly je obec/mesto prip asi nejaka skolska inspekcia.
v slovenskom statnom skolstve vladnu praktiky z cias marie -terezie, prakrizuju inkvizicie, oproti minulemu rezimu sa zmenilo iba to, ze ucitelke sa hovori pani, namiesto sudruzka,
ucitelky su v skolach pozatvarane , myslia si ze mozu vsetko, a im nikto nic...
velakrat su to psychologicky nekompetentni ludia, casto stare ohrdnute dievky, prip. stare panny, ci mlade panny, ktore uz teraz nikto nechce, a svoje komplexy si vybijaju a liecia prave na chlapcoch, cim mensich , tym lepsie, este sa nevedia poriadne branit...starsie akozepedagogicky su casto na tabletkach na nervy.....
tot moja skusenost...
nedosiahnes ziadnou staznostou nic,
zacnu sa ti po dietati vozit viac, az kym nezbalis svestky a nepojdes o dum dal...
ved ani riaditelka nepotrebuje problem v podobe psychologicky a pravne zdatneho cloveka, ten je predsa len na ostaru, priatel skoly si len v den, ked treba volaco poplatit,....hned na druhy den si nepriatel č. 1, ktory len obtazuje, co na tom ze mas pravdu....
@help0001 ahoj, prosim ta ako si dopadla s tou staznostou na ucitela? Vyriesilo sa nieco? Chcem podat tiez na ucitelku, zial ziadny rodic sa mi pod to nechce podpisat ,ich reakcia bojime sa ze sa nicnevyriesi a ucitelka sa bude odbavovat na detoch...ale ja do toho idem,aj kd sama, a aj sa boji m
milí rodičia nikdy sa nevzdávajte pokiaľ sa cítite v nepráve,už aj tak dosť snami systém zametá.A nebojte nikto si na vaše dieťa nesadne,lebo rodič vie čo očakávať od svojho dieťaťa a ako je na tom so zdelaním.Pochopme jednu vec,,škola je tu pre deti a nie deti pre školu"
Tak samozrejme, že musíš uviesť na čo sa sťažuješ, keď napíšeš iba, že žiadaš prešetriť tak ako majú vedieť čo chceš prešetriť?