Ahojte prosim Vas uz ste niekedy niekto riesili staznost na ucitelku? iba u riaditela skoly/skolky. Ak ano ako ste pochodili?
Moje dieta chodi do skolky , ma chronicky kasel ktory niekedy trva 2-3 dni nie cely den zakasle tak 5x za den a inokedy aj tyzden nekasle. Jedna ucitelka ju zacala vyclenivat s kolektivu a dava ju sadat na obed a ranajky mimo detí. Pride mi to chore , rok riesime lekarov a mam papier o tom ze nieje nic z toho infekcne a je zdrava a vsetky vyseldky ma v poriadku. Kasel ma dlhodobo , davali sa vyberat aj mandle koli tomu a stale je to o tom istom. Boli sme na vsetkych vysetrniach u roznych odbornikov. Nic nezistili. Vcera som sa rozhodla ze ten papier tej ucitelke zanesiem . Ona mi povedala ze to neberie pretoze som nebola u lekara s malou ale sama. Ja som jej vysvetlila ze tyzden dozadu jej robili na vyziadanie vsetky testy a vsetko mala negativne , a ze ten kasel nieje nijak nebezpecny a nezelam si aby ju vystrkovala s kolektivu. Zacala po mne hukat ze ona ten papier nevezme a proste pre nu je mala chora lebo ona vychovala 2 chlapcov a ona vie ako vyzera chory kasel. Nemam slov cely den len rozmyslam co robit je mi doplacu zaroven ju chcem prelozit inde ale nechcem aby si zas zvykala na novy kolektiv a som uz bezmocna chcem ist rano za riaditelkou s tym papierom a vysvetlit jej co je vo veci ale mam pocit ze si bude chranit ucitelku... Prosim Vas kto ste si to precitali az sem pomozte lebo ja som bezmocna
Odnes ten papier rovno riaditelke. My sme mali podobne, stacil papier od lekarky, ze je to alergicky kasel a bolo vybavene.
@nikol1288 choď za riaditeľkou a keď nepochodia, tak rovno zriaďovateľ ..
nám nepomohlo ani 10 papierov od lekara, pluciara alergologa, orl vytery...pri kazdom zakaslani oni vedia odlisit infekcny kasel od neinfekcneho....on ma urcite zapal pluc 🙈 Bohuzial su aj take ťapy v školstve...NA predchadzajucej skole nebol problem, stacilo len povedat ze je astmatik, alergik aže kasle celorocne ale v 7.r prestupil a odvtedy peklo
@pink_lady vieš, sú žiaľ aj také ťapy matky, ktoré si vybavia akýkoľvek papier a dávajú nonstop choré decko do škôlky. Mne mamička doniesla papier od alergologa, že celoročná alergia, to je dnes veľmi v móde, ale lekárka do zátvorky napísala bez iných prejavov choroby, ako žltý sekrét z nosa a pod. Lenže to je jedna z mála. A naozaj my nie sme lekárky aby sme nonstop sledovali co dieťaťu je.
@pininka1 ja chapem aj ucitelky ze sa snazia chranit aj ine deti a uplne to respektujem. Ale ja niesom taka krava aby som dala chore dieta do skolky. Moja mala ma vsetko v poriadku a napriek tomu sa k nej chovaju ako keby bola oziarena a vyclenuju ju z kolektivu a oka chudatko nechape dost ze sama nevie preco kasle preco to stale riesime a chodime po vysetreniach ma 3 roky a vcera sa ma opytala preco nemoze sediet z detickami pri stole ked papaju... rozrhalo mi to srdce
@viestta lebo nas stale, tak sucho kasle, ked mu chcem vysadit Spirabel, lebo mal brat, len cez sezonu a minuly rok mal hrozne zachvaty niekolko hodinove a preslo mu to az na jar ako zacal brat ten sirup a teraz sa bojim, ked mu to na dlhsie vysadim, ze sa zase bude dusit. Lebo len ked mu nedam dva dni, tak zacne pokaslievat, len ktovie ako by to bolo po viacerych dnoch. Tak ja len ci to moze byt alergickeho povodu alebo si namyslam. :D
@nikol1288 ja chápem, len som odpovedala pani na to co písala. Tieto veci treba isto riešiť ešte pred nástupom do mš, nám takto rodicia nosia papiere od odborných lekárov, aj kvôli strave. Píšeš ze na alergológii to bolo ok, máš teda papier z orl? Musí to byť aj pre ňu veľmi nepríjemné takto kašľať.
Ja by som to riešila ako šikanu od učiteľky, toto sa v škole stavať nesmie.
Tak v tom pripade by naša malá ochodila tak mesiac z celého roka..ona kašle aj 3 mesiace vkuse. Tiež beháme po vyšetreniach a zatial nič 🤷
@pininka1 ja chapem že mozu byť všeliake matky, sama som ucila, ale toto co zazivame na tejto skole je doslova sci fi...vo viacerych oblastiach...vychovavatelka doslova nahukala na muza že ona vie rozlisit infekcny kasel od neifekcneho...A to bol den po 2 tyzdnoch doma v skole s xx papiermi - vytery, CRP, ORL, RTG pluc ...Takymto stylom mal vymeskanych 394h za skolsky rok
Stretnutie s ucitelkou a riaditelkou naraz
@nikol1288 nečítala som vyssie, na gastre ste neboli? Aby sa vylucil reflux..aj ten môže dráždiť na kasel
Mám skúsenosť presne ako píše @andovka007. Moja kašlala v kuse, nikde jej nič nenašli. Na gastre ju poslali na sondu (priprav sa na 2-3dňovú hospitalizáciu) a vyšiel jej reflux ako repa. Po nasadení liečby prešiel aj kašeľ a už fungovala normálne.
@nikol1288 no co si vybavila, bola si za riaditeľkou?
Moj tiez casto kasle ale on je alergik, astmatik a k tomu mu este zistili reflux na lieceni.
Ešte počkaj ako bude reagovať pani riaditeľka.
Tvoj pocit, že si bude chrániť učiteľku nemusí byť správny.
V kľude vysvetliť situáciu a najlepšie bez prehnaných emócií.
Verím, že to padne na úrodnú podu