Stale tu pisete/piseme, ze ucitelky tie dary ani nechcu. Stalo sa vam, ze ucitelka dar odmietla? Co s nim potom urobit?
@januska12323 Ak sa sklada cela trieda na obraz, co s nim?
Su ucitelky, ktore tie dary chcu a este si porovnavaju ktora dostala lepsiu cokoladu 😀 a su ucitelky ako ja, ktore vsetko rozdaju, mozno par cokolad 2-3, ktore mozu moje deti jest, vezmem domov, dam jednu kyticu mamine, svokre, necham si doma jednu, ostatne rozdam pani upratovackam a netriednym ucitelkam, ci uz cokolady, kavy, alebo kvety. Nepotrebovala by som ziaden dar, nerada prijimam dary. Co potrebujem, si kupim.
@zuzana76 Odmietla si uz nejaky dar?
Akoze to uz kto by kupoval obraz p.ucitelke ??🙊🙊😂
neodmietla, ale islo len o kvety, sladkosti, kavu, obcas nejaka salka, v minulosti aj nejake vazy, kozmetika, ktorych sa chceli rodicia zbavit 😀. Salky som si nechala v skole na pitie, vaza sa mi uz rozbila (bola z krehkeho skla), kozmetiku posunula dalej, mam rosaceu a kupujem si len v lekarni.
@kukuk29 Citaj susednu temu, skladaju sa 400 eur a dar bude obraz.
A sladkosti som aj nechavala v skole a potom ich vyuzila, ked sme hrali nejake hry a to bola vyhra. Pripadne, ak to bol darcek ku dnu ucitelov, ze sme boli v skole, tak som sa podelila s detmi.
Tak ten obraz zavesia v skole a bude to sponzorsky dar pre skolu od triedy.
A mamickovske skupiny na FB, tolko tvoriliek sa zrazu objavilo a same gyce tam chcu predavat. Ale dobre, to nie je drahe, to ucitelka vyhodi. Ale co so 400 eurovymi darmi?
necha sa v skole, taky drahy dar, obraz sa da zavesit do zborovne, na chodbu, ak je to nieco hodnotne, tak ak maju, aj do umeleckej miestnosti.
@zuzana76 V skole by nemali byt didakticke obrazy a nastenky? Vela volnych stien v skole nebyva.
nemusia, v skole byvaju rozne obrazy, my sme amli aj obrazy darovane partnerskou skolou napriklad, normalne obrazy, prace ziakov, atd...
mame vela stien
Obraz sa dá zavesiť v škole alebo strčiť za skriňu do kabinetu a premotivované mamičky budú celé happy ako potešili učiteľku.
@januska12323 takze by si taky drahy dar prevzala a dala ho za skrinu?
Ak ho ucitelka prevezme s tym, ze rodicom sa podakuje, oboznami ich, ze taky drahy dar si nemoze nechat, ale necha si ho ako pamiatku v skole, dar sa zinventarizuje, teda bude majetkom skoly, asi by tam nemal byt ziaden pravny problem, preco by to tak nemohlo byt.
Dalsia vec je, ze ucitelka nemusi vediet ani v akej cenovej relacii sa pohybujeme. Da sa kupit obraz od amatera za 50-100 eur a aj za 1000 eur.
Ja som rada,že sme taká skupinka,čo sa zložila na pamätníček (ako sme my ako deti kreslili a napísali pár slov) a kvety pre p.ucitelku.
Rok dozadu sme dali obraz a každé dieťa dalo odtlačok prsta pod konár ,tam už bolo v rámčeku aj jeho konkrétne meno, na spodok obrazu jednou vetou poďakovanie školský rok. a pani učiteľka si ho zaramovala a majú ho vyveseny v triede a všetkým tak robí radosť.to sú také milé dary.
My sme sa zvykli skladat a bolo to super. Pri staršom synovi, keď koncil 4. ročník a lúčil sa s triedou, sme sa vyskladali na set z pandory, vedeli sme, že učiteľka po ňom túžila (vždy ho obdivovala jednej mamine) a ja som bola pri odovzdávaní a ona sa aj rozplakala a fakt ho potom aj dosť nosila.
Druhej učiteľke (mladšieho syna) a druzinarke sme dávali poukážky do auparku.
A každý rok sme sa skladali na drobnosť a každému dieťaťu do ruky jednu ružičku. To bolo milé.
Obraz by som sa bála, teda keby to nebol zrovna obraz, po ktorom viem, že túži.
A neviem si predstaviť učiteľku, ktorá by odmietla dar od detí
Ja som dostala obrazok od ziacky, ktorej ho malovala jej teta maliarka. Velmi pekny je. Mam ho doma. Trafila sa 🙂.
Otázkou je, prečo to rodičia robia? prečo majú potrebu dávať také drahé dary? čo by si s tým obrazom urobila ty? môj syn mal rozlúčku so škôlkou. Premotivované matky vybavili chatu v lese, kúpili 2 učiteľkám a riaditeľke pandoru, darčekové koše, kvety v kvetináčoch a ešte aj machové obrazy. Za mňa je to moc, jediná som bola proti 🤷🏻♀️ stálo ma to 50€ a nakoniec sme na rozlúčke ani neboli, lebo mal syn laryngitídu. Dcéra končila ZŠ a tiež kupovali triednej pandoru. Prečo?? ja tomu naozaj nerozumiem, a to som v školstve už 20 rokov. Poteším sa čokoládke, kvetinke, malému medíku, či sypanému čaju. Vrátim sa k tvojej otázke - píšem, že učiteľkám na rozlúčku predškolákov dali machové obrazy. Na strome nalepené srdiečka a fixou napísané mená detí. Za mňa naozaj otrasný gýč. Som estét, mám rada jemné farby a hlavne nech to ladí. Neviem čo by som urobila s takým obrazom, ale v byte by som ho nezavesila nikde. Rovnako ako by som si nikde nedala vankúš s fotkami detí, atď. Zborovňa je plná hrnčekov s fotkami detí.. porozmýšľajte samé, aký význam má takýto dar a čo by ste s ním robili vy..
@nikaeli to sú naozaj gyce.
Syn mal (v AT) rozlucku po prvom stupni ZS. Z organizacnych dovodov mali v poslednom rocniku novu triednu, mlada baba, mila, o tom pokoj.
Ale bola triednou iba jeden rok a dar, vymysleny premotivovanou matkou mal byt nasledovny:
-100 € poukazka do cinskej restiky, lebo p.ucitelka ju zboznuje.
-200 € poukazka do obchodov, nech si kupi co chce.
-zbierka receptov od deti, lebo p.ucitelka strasne rada vari, t.j.kazdy ziak mal napisat 1 recept na papier a premotivovana to dala zviazat, tvrdila, ze zviazanie 18 stran stalo 150€ 🤷🏼♀️.
-zlaty klinec daru - p.ucitelka planuje dovolenku do jej vysnivanej krajiny Thajska, dame jej na to 200 €
Ked som sa ozvala, ze to je uz vela a prehnane, bolo mi vytknute, ze p.ucitelke zavidim 😅. Na to sa strhla hadka, kde sa nasi muzi skoro pobili🤣 a na rozlucke sme ani neboli.
Dcéra keď odchádzala z druhého ročníka mali 2 roky jedného učiteľa, malovali obraz resp deti sa podieľali na tvorbe obrazu zložený z dvoch častí, dotyčná mamička ktora prišla s nápadom obraz otvorila... Rodicia sa poskladali len na platno, farby a plus niečo ako fotokniha kde boli fotky z toho ako to deti robili plus fotky za tie dva roky. Kde skončila fotokniha neviem. Ale obraz má doma. Minule mal zrovna na whatsup fotku kde bolo ten obraz vidieť v pozadi
Obraz. Len to nie. Preco mate potrwbu kupovat taku hovadinu, o ktoru mozno dotycna ani bicykel neoprie?
Vies uz dopredu,ze ho odmietne? A vlastne pacia sa jej obrazy,trafite sa jej do vkusu?
Čo len chceš.