Stalo sa vám, že učiteľka v škole odmietla dar?

22. jún 2024

Stale tu pisete/piseme, ze ucitelky tie dary ani nechcu. Stalo sa vam, ze ucitelka dar odmietla? Co s nim potom urobit?

januska12323
22. jún 2024

Čo len chceš.

autor
22. jún 2024

@januska12323 Ak sa sklada cela trieda na obraz, co s nim?

zuzana76
22. jún 2024

Su ucitelky, ktore tie dary chcu a este si porovnavaju ktora dostala lepsiu cokoladu 😀 a su ucitelky ako ja, ktore vsetko rozdaju, mozno par cokolad 2-3, ktore mozu moje deti jest, vezmem domov, dam jednu kyticu mamine, svokre, necham si doma jednu, ostatne rozdam pani upratovackam a netriednym ucitelkam, ci uz cokolady, kavy, alebo kvety. Nepotrebovala by som ziaden dar, nerada prijimam dary. Co potrebujem, si kupim.

autor
22. jún 2024

@zuzana76 Odmietla si uz nejaky dar?

kukuk29
22. jún 2024

Akoze to uz kto by kupoval obraz p.ucitelke ??🙊🙊😂

zuzana76
22. jún 2024

neodmietla, ale islo len o kvety, sladkosti, kavu, obcas nejaka salka, v minulosti aj nejake vazy, kozmetika, ktorych sa chceli rodicia zbavit 😀. Salky som si nechala v skole na pitie, vaza sa mi uz rozbila (bola z krehkeho skla), kozmetiku posunula dalej, mam rosaceu a kupujem si len v lekarni.

autor
22. jún 2024

@kukuk29 Citaj susednu temu, skladaju sa 400 eur a dar bude obraz.

zuzana76
22. jún 2024

A sladkosti som aj nechavala v skole a potom ich vyuzila, ked sme hrali nejake hry a to bola vyhra. Pripadne, ak to bol darcek ku dnu ucitelov, ze sme boli v skole, tak som sa podelila s detmi.

zuzana76
22. jún 2024

Tak ten obraz zavesia v skole a bude to sponzorsky dar pre skolu od triedy.

autor
22. jún 2024

A mamickovske skupiny na FB, tolko tvoriliek sa zrazu objavilo a same gyce tam chcu predavat. Ale dobre, to nie je drahe, to ucitelka vyhodi. Ale co so 400 eurovymi darmi?

zuzana76
22. jún 2024

necha sa v skole, taky drahy dar, obraz sa da zavesit do zborovne, na chodbu, ak je to nieco hodnotne, tak ak maju, aj do umeleckej miestnosti.

autor
22. jún 2024

@zuzana76 V skole by nemali byt didakticke obrazy a nastenky? Vela volnych stien v skole nebyva.

zuzana76
22. jún 2024

nemusia, v skole byvaju rozne obrazy, my sme amli aj obrazy darovane partnerskou skolou napriklad, normalne obrazy, prace ziakov, atd...

zuzana76
22. jún 2024

mame vela stien

januska12323
22. jún 2024

Obraz sa dá zavesiť v škole alebo strčiť za skriňu do kabinetu a premotivované mamičky budú celé happy ako potešili učiteľku.

autor
22. jún 2024

@januska12323 takze by si taky drahy dar prevzala a dala ho za skrinu?

zuzana76
22. jún 2024

Ak ho ucitelka prevezme s tym, ze rodicom sa podakuje, oboznami ich, ze taky drahy dar si nemoze nechat, ale necha si ho ako pamiatku v skole, dar sa zinventarizuje, teda bude majetkom skoly, asi by tam nemal byt ziaden pravny problem, preco by to tak nemohlo byt.

zuzana76
22. jún 2024

Dalsia vec je, ze ucitelka nemusi vediet ani v akej cenovej relacii sa pohybujeme. Da sa kupit obraz od amatera za 50-100 eur a aj za 1000 eur.

pe_mi
22. jún 2024

Ja som rada,že sme taká skupinka,čo sa zložila na pamätníček (ako sme my ako deti kreslili a napísali pár slov) a kvety pre p.ucitelku.
Rok dozadu sme dali obraz a každé dieťa dalo odtlačok prsta pod konár ,tam už bolo v rámčeku aj jeho konkrétne meno, na spodok obrazu jednou vetou poďakovanie školský rok. a pani učiteľka si ho zaramovala a majú ho vyveseny v triede a všetkým tak robí radosť.to sú také milé dary.

tilly
22. jún 2024

My sme sa zvykli skladat a bolo to super. Pri staršom synovi, keď koncil 4. ročník a lúčil sa s triedou, sme sa vyskladali na set z pandory, vedeli sme, že učiteľka po ňom túžila (vždy ho obdivovala jednej mamine) a ja som bola pri odovzdávaní a ona sa aj rozplakala a fakt ho potom aj dosť nosila.
Druhej učiteľke (mladšieho syna) a druzinarke sme dávali poukážky do auparku.
A každý rok sme sa skladali na drobnosť a každému dieťaťu do ruky jednu ružičku. To bolo milé.
Obraz by som sa bála, teda keby to nebol zrovna obraz, po ktorom viem, že túži.
A neviem si predstaviť učiteľku, ktorá by odmietla dar od detí

eff007
22. jún 2024

Ja som dostala obrazok od ziacky, ktorej ho malovala jej teta maliarka. Velmi pekny je. Mam ho doma. Trafila sa 🙂.

nikaeli
22. jún 2024

Otázkou je, prečo to rodičia robia? prečo majú potrebu dávať také drahé dary? čo by si s tým obrazom urobila ty? môj syn mal rozlúčku so škôlkou. Premotivované matky vybavili chatu v lese, kúpili 2 učiteľkám a riaditeľke pandoru, darčekové koše, kvety v kvetináčoch a ešte aj machové obrazy. Za mňa je to moc, jediná som bola proti 🤷🏻‍♀️ stálo ma to 50€ a nakoniec sme na rozlúčke ani neboli, lebo mal syn laryngitídu. Dcéra končila ZŠ a tiež kupovali triednej pandoru. Prečo?? ja tomu naozaj nerozumiem, a to som v školstve už 20 rokov. Poteším sa čokoládke, kvetinke, malému medíku, či sypanému čaju. Vrátim sa k tvojej otázke - píšem, že učiteľkám na rozlúčku predškolákov dali machové obrazy. Na strome nalepené srdiečka a fixou napísané mená detí. Za mňa naozaj otrasný gýč. Som estét, mám rada jemné farby a hlavne nech to ladí. Neviem čo by som urobila s takým obrazom, ale v byte by som ho nezavesila nikde. Rovnako ako by som si nikde nedala vankúš s fotkami detí, atď. Zborovňa je plná hrnčekov s fotkami detí.. porozmýšľajte samé, aký význam má takýto dar a čo by ste s ním robili vy..

ktochytavzite
22. jún 2024

@nikaeli to sú naozaj gyce.

watermelon
22. jún 2024

Syn mal (v AT) rozlucku po prvom stupni ZS. Z organizacnych dovodov mali v poslednom rocniku novu triednu, mlada baba, mila, o tom pokoj.
Ale bola triednou iba jeden rok a dar, vymysleny premotivovanou matkou mal byt nasledovny:
-100 € poukazka do cinskej restiky, lebo p.ucitelka ju zboznuje.
-200 € poukazka do obchodov, nech si kupi co chce.
-zbierka receptov od deti, lebo p.ucitelka strasne rada vari, t.j.kazdy ziak mal napisat 1 recept na papier a premotivovana to dala zviazat, tvrdila, ze zviazanie 18 stran stalo 150€ 🤷🏼‍♀️.
-zlaty klinec daru - p.ucitelka planuje dovolenku do jej vysnivanej krajiny Thajska, dame jej na to 200 €

Ked som sa ozvala, ze to je uz vela a prehnane, bolo mi vytknute, ze p.ucitelke zavidim 😅. Na to sa strhla hadka, kde sa nasi muzi skoro pobili🤣 a na rozlucke sme ani neboli.

sense
22. jún 2024

Dcéra keď odchádzala z druhého ročníka mali 2 roky jedného učiteľa, malovali obraz resp deti sa podieľali na tvorbe obrazu zložený z dvoch častí, dotyčná mamička ktora prišla s nápadom obraz otvorila... Rodicia sa poskladali len na platno, farby a plus niečo ako fotokniha kde boli fotky z toho ako to deti robili plus fotky za tie dva roky. Kde skončila fotokniha neviem. Ale obraz má doma. Minule mal zrovna na whatsup fotku kde bolo ten obraz vidieť v pozadi

jamidea
22. jún 2024

Obraz. Len to nie. Preco mate potrwbu kupovat taku hovadinu, o ktoru mozno dotycna ani bicykel neoprie?

marca12
22. jún 2024

Vies uz dopredu,ze ho odmietne? A vlastne pacia sa jej obrazy,trafite sa jej do vkusu?