Sťahovanie sa a dieťa v novej škole

12. júl 2024

Ahojte, prosím vás o radu ohľadom sťahovania a dieťaťa.
Ide o to že budúci rok budeme stavať vo vedľajšej obci čo je zhruba autom 12 minút, vodičak mam jazdím denno denne čiže v tom problém nieje len ide o to že dcérka tento rok nastupi do škôlky v obci v ktorej zatiaľ bývame, budúci rok v septembri už bude predškoláčka.
Teraz či ju mám zatiaľ nechať v obci kde dočasne bývame chodiť do predškolskej a zároveň aj do školy keďže cca 3 roky bude určite trvať kým sa presťahujeme, alebo ju máme voziť už tam kde budeme stavať aby nemusela meniť školu.
Prosím mate skúsenosti čo bude lepšie pre ňu, či nebude ťažké zase zapadnúť medzi kolektív v škole a zvyknúť si na nové prostredie alebo to také deti vnímajú inak.
Ďakujem veľmi pekne vopred za rady😊

guiseppinka
12. júl 2024

Predskolsku ani neries zmenu naco... a ako bude so skolou, uvidis... 2 kamosi stavali naraz - jeden montovany, druhy murovany. Zacali zaciatkom roka a v lete byvali uz aj v murovanom. Uvidis ako bude. Za rom sa toho vie zmenit vela

pe_mi
12. júl 2024

Ahoj,ja by som prehlásila už na novú školu a vozila ju.vytvori si priateľstva a zase ju budete inam prekladať.
Aj keď sa to nezdá ,sú to zmeny aj pre tie naše deti,aj keď sa nám zdá,že to zvládajú dobre.uz len sťahovanie je veľká zmena.

januska2
12. júl 2024

Deti sú tak prispôsobíle vôbec neriešite. My sme sa sťahovali keď bola 2hačka do nemecka rok nato do ceska a zase o rok do nemecka iného mesta a deti obaja sú ôk prisposobili sa aj keď v nemecku nič nerozumely neako som nevydela na ných žiadne problémy

behulka
12. júl 2024

Ono to vozenie, aj keď je to "len" 12 minút je niekedy fakt náročné. V zime, neodrhnuté, ľadové, za hmly, si chorá, unavená, problémy s autom, niečo na ceste...
Ak to máš cestou do/z práce áno. Pokiaľ budeš voziť len dcérku a otočíš cestu denne 4x, dobre by som to zvážila.
Mohla by chodiť časom aj busom ?

januska12323
12. júl 2024

Škôlku nerieš a nechaj kde máte bližšie, do školy potom tiež ako bude lepšie dochádzať. Ozajstné kamarátstva sa tvoria až neskôr.

autor
13. júl 2024

Ďakujem vám každej za odpoveď 🙂