Stačí 1 sedenie na určenie "vážnej" diagnózy u psychológa?

lubikan
25. nov 2010

Ahojky,prosim,ma daka maminka skusenost?Mame doma prvaka,ma ADHD -ale s tym daky velky problem neni....zial nejde mu vobec skola,proste to ucivo je nielen podla mojho nazoru velmi zlozite na prvakov,mysli si to trochu aj ucitelka,ale zial take ma osnovy.Nenarobi nic.
Dala podnet na pedagogicko psychologicku konzultaciu,vysledok je ze Lahka mozgova retardacia.Doktorka podla mozno v mojom veku,cize mladunka 😀
Takze tych skusenosti dako nema....mala ho vo vnutri cca 20 minut,takze neviem,ci to staci na stanovenie tejto diagnozy.Alebo mam pochodit inych doktorov?
Odporuca mu zaradenie do specialnej skoly.( po starom osobitna) Mne to pride dost taka "tvrda" zmena. V skolke s nim problem nebol.Takto on posobi ako normalny chalan,len je zivsi,zbrknuty.

silvia07
25. nov 2010

a robila s nim nejake testy?

maznacik007
25. nov 2010

nuz inak skolska reforma praveze zlahcila prvacke ucivo kedze skola dala podnet na vysetrenie tak isto aj poslala podklady k tomuto vysetreniu a musela specifikovat ake problemy ma tvoj syn. takze psychologicka mala isto aj podklady od ucitelky, niekedy sa zvyknu pripajat aj pisomne prace ziaka.
to ze je mladulinka by som neriesila, moze mlado vyzerat a potom neviem ako to moze az tak vplyvat na jej diagnostiku nakolko musela isto s nim robit testy aby mohla dat taku diagnozu a este aj odporucat specialnu skolu.

Mozes poziadat o vysetrenie u inej psychologicky. Ja chapem ze pre rodicov su taketo diagnozy nie velmi dobre spravy, v kazdom pripade ta nikto nemoze prinutit ho prelozit do specialnej skoly je to len na tvojom rozhodnuti.

ty sama musis vediet ako sa syn uci, ako a ci napreduje, skus sa mozno prist pozriet na hodinu do skoly a uvidis. SKus ho porovnat s inymi detmi v prvej triede a uvidis ci tvoj syn ma sancu zvladnut klasicku zs.

yukki
25. nov 2010

Ty si s ním bola vo vnútri? Aké vyšetrenia mu robila doktorka?

lubikan
autor
25. nov 2010

@yukki nebola som vo vnutri,nieco kreslil,alebo mal nieco hadat..neviem ako to robia,nieco na logiku? 😕

lubikan
autor
25. nov 2010

@maznacik007 nasa triedna nam odporuca sukromnu skolu,kde by ich v triede bolo iba 6 ziakov,takze ucitelka ho v podstate ma pod dozorom,kedze nas maly potrebuje individualny pristup,tak sa mu moze venovat viac...kedze sme sa boli v tej skole pozriet,sa nam pacilo to vyucovanie,
no a riaditelka tej sukromky je zlata,vzala by ho,ale ze koli tejto diagnoze nemoze,vraj nemaju na to prisposobene ucivo,ucitelov,ci ako.V podstate cakame na papier od psychol.,kt. ma este len poslat.
Takze neviem co a ako.

renab
26. nov 2010

@lubikan nemôžeš požiadať o asistenta a malého nechať trebárs aj v tej súkromnej škole?

lubikan
autor
26. nov 2010

nie,asistentov je malo,a nie je taky tazky pripad,
asistentov davaju detom,co sa nevedia o seba postarat

lubikan
autor
26. nov 2010

@renab ja ho chcem dat do tej sukromky,ale ako som uz pisala,nezoberu ho tam asi-kuk vyssie

maznacik007
26. nov 2010

@lubikan v tom pripade by som pockala na to hodnotenie od tej psychologicky a potom zasla za inou vysvetlila situaciu ze ho chcete dat do tej sukromnej a ze tam nemoze byt s taku diagnozou / inak aj tam by som mozno pritlacila na riaditelku lebo viem ze do sukromnych brali aj napr. deti s downom... /

renab
26. nov 2010

@lubikan Nepoznám pravidlá na prideľovanie asistenta, ale myslím, že to záleží od riaditeľa školy. Náš Matej chodí do štátnej školy, kde sú integrované deti aj s poruchami učenia (nie sú to deti zdravotne postihnuté a vedia sa o seba postarať). S týmito deťmi pracujú na hodinách asistenti. Dokonca aj s mojim synom pracuje asistent, hoci je integrovaný pre nadpriemernú inteligenciu.
A s tou súkromnou školou som to myslela tak, že ak by mal toho asistenta, možno by ho tam zobrali. Rozhodnutie o prijatí tiež dáva riaditeľka a ona ti to odôvodnila tým, že nemajú na to učiteľov, tak som myslela, že s asistentom by to možno šlo.