Správanie 11-ročného dievčaťa

kajda2211
5. júl 2024

11 ročné dievča ...
Len čo sa jej niečo spýtam , stroho odpovedá s tónom "neotravuj ma" , všetko musím 10x opakovať, záujem hrať sa so svojou 1,5r sestrou minimálny (mala len za ňou) , jedine keď ju požiadam aby na ňu chvíľu dozrela, aj to pri najbližšej možnej príležitosti keď ma vidí už pri malej tak sa vyparí..... nalepená len na mobile, sprcha 1x za týždeň aj to ledva ... A xy dalsich iných veci ... Nevládzem , fakt nevládzem... Manžel je doma cca tak na 1-2 dni každých 8 dní ..... Má voči nemu rešpekt ale on tým, že je tak málo doma , sa len polubia, prehodia pár slov a ide sa ďalej ... Vždy keď je nejaký problém musím povedať aby jej dohovoril alebo sa s ňou porozprával aby aj zo strany otca bola nejaká reakcia a nie len z mojej a raz v živote budem najhoršia , lebo som kričala , zakazovala atď atď ale ja si s ňou už naozaj neviem dať rady a privádza ma to do šialenstva... Vždy ma dokaze tak strašne vytočiť že 😡 a pri malej je to to posledné čo potrebujem , + domácnosť .... A to nehovorím, že maľovať sa akože sa jej zrazu páči ... V nedeľu má mať jej kamarátka oslavu u nás na ulici, že má prísť skôr, chce sa ešte namaľovať u nej (vraj jemne) vravím ok... No teraz večer už mi pretiekli nervy ... Bola som pekne za ňou , že sa ideme porozprávať , začala byť nervna , jednosovne odpovede no vytočila ma, vzala som mobil a povedala, že na žiadnu oslavu nepôjde pokiaľ si nevstúpi do svedomia a nezačne sa somnou rozprávať normálne ... Spravila som zle ? Ja už fakt neviem čo mám robiť, už skúšam fakt všetko .... Dobre že jej do zadku nevleziem aj tak je zle .... Keď opak tak je ešte horšie ja už naozaj neviem .... Zároveň sa bojím, že robím všetko zle a raz v živote ma bude nenávidieť. Už zo všetkého som zle ... Muž stále preč, peniaze aj tak nikdy niesu lebo treba vela platiť .... Sama som tu, nemám ani jednu kamarátku (sťahovanie časté) Poraďte mi 🥺 rodičia a svokrovci žiadny záujem (jedine mama moja )

alenka7777
5. júl 2024

@kajda2211 a ta dcéra bola vždy taká, či take správanie má len teraz?

gelifil
5. júl 2024

nastupuje puberta...necakaj, ze ju bude zaujimat mala sestra, je to velky vekovy rozdiel...nespravila si zle, nech premysla

haley7897
5. júl 2024

@kajda2211 mam 12 ročnú dcéru a úprimne, neviem si predstaviť,, ze by mi povedala "neotravuj ma". Neviem ti povedať, ako by som v takom momente reagovala, keďže ako píšem, je pre mňa úplne nepredstaviteľna situácia, ale som si istá, ze ste sa tam neocitli zo dňa na deň. Nikto na prvý krát nieje 100% agresívny (ci už verbálne alebo fyzicky), vždy sa vody testujú postupne. A postupne sa posúva hranica. Toto začalo dávnejšie a len ty vieš kde ste co zanedbali, premlčali....
Málo informácií na radu na mieru, ale určite ti odporúčam veľmi rýchlo nastaviť nové hranice, lebo ak takto začínate v predpuberte, nechcem vidieť full pubertu ✌🏼

kajda2211
autor
5. júl 2024

@alenka7777 posledné mesiace to je takto

pribinak
5. júl 2024

@kajda2211 ide do puberty, toto je klasika, rodičov ide poraziť, ty máš smolu tvoj muž je preč

Inak myslíš si, že to vasim vzťahom a vašej komunikácii pomôže, ak ju nepustíš na tu oslavu?
Podľa mna nie

kajda2211
autor
5. júl 2024

@haley7897 ona mi nepovedala, že ju nemám otravovať ... To bolo myslené tak, že ten jej ton tak znel , že ju otravujem

kajda2211
autor
5. júl 2024

@pribinak ja to viem, bola to reakcia v okamihu, pustím ju tam

alenka7777
5. júl 2024

@kajda2211 a predtým bola zlatíčko? Načo je 11 rocnemu dieťaťu mobil?

30katrusa40
5. júl 2024

@kajda2211 to ozaj dovolíš dcére v 11 rokoch sa maľovať? Mám 10 ročnú a môže na niečo také zabudnúť. A celý deň na mobile ? To si jej nikdy nedávala limit koľko môže ? Ak si benevolentna tak si za to môžeš sama.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukgirls
5. júl 2024

stahovanie je tazke pre teba-ale aj pre nu.. samozrejme,ze ju nebavi starat sa o batola- to si si spravila ty ... leitas okolo maleho a jej sa nevenujes ako predtym-rozmaznavas ju-no mozno chce mat cas len s tebou .. ked je muz doma -nemozes len s nou vybehnut do kina alebo nakup? proste cas len ty a ona?

janka830
5. júl 2024

@kajda2211 zdravím ,

Viem aké to dokáže byť náročné mám dcéru o trochu staršiu .

Skúsim poradiť čo u nás platí ( dúfam že ešte aj dlhšiu dobu bude ) .

Čo sa týka telefónu - neviem či má Android ak áno je super aplikácia family link - kde vieš nastaviť dobu používania , večierku , a tiež pozrieť aké aplikácie používa . Je to fajn nástroj si myslím .

A veľa sa rozprávať - mám 4 deti . Ale snažím sa si na každé dieťa nájsť časť a rozprávať sa alebo robiť čo ich baví. S najstaršou preberáme s čím je nespokojná, čo by chcela spraviť inak . Rozprávame sa čo ju baví , zaujíma. Ale snažíme sa nájsť aj kompromis aby sme fungovali ku spokojnosti .
Naozaj je niekedy zaujímavé si vypočuť prečo dieťa reagovalo ako reagovalo . Našli sme už veľa kompromisov vďaka tomu že ona získala pohľad na moje pocity a ja zase na jej.

Tiež máme dohodu ( ak sa pohádame ) a je to na niektorú z nás veľa dáme si time out . Je jedno ktorá povie time out . Jednoducho padla , a stretneme sa neskôr a porozprávame sa o tom .

sense
5. júl 2024

Mam 11 ročnú a teda neexistuje aby mi povedala ze ju nemám otravovať alebo sa do mnou výprava la drzý tónom. Vie ze by to znamenalo následky, rovnako ako nesplnenie si povinnosti, nevraviac o nedodržaní hygieny. A to znamená žiaden mobil.
Na druhej strane aj negatívna pozornosť je pozornosť... Venuješ sa aj len jej? Alebo je odsunúť a na druhu koľaj lebo druhé dieťa a domácnosť?

asocial
5. júl 2024

@kajda2211 to je tvoja dcéra alebo manželovi z prvého vzťahu? Tak surovo o nej píšeš... 11 rokov je priskoro. Ba mobil môžeš dať family link, využiť situáciu, keď je dobrá a pokecať s ňou. Ale je to ťažké, chápem, prichádzajúca puberta..

vierkainka
5. júl 2024

@kajda2211 sprcha 1x za týždeň????Brutalne niečo.....toto sa az zle číta......puberta je puberta, ale zanedbávať takto hygienu je úplna hrôza 🙄Prajem vela síl na toto obdobie tebe ako matke.💗

zorkahorka
5. júl 2024

Puberta. Mame to v rodine, prejde to. Zamestnavaj ju, nech ma povinnosti

renab
5. júl 2024

@kajda2211 ak najskor hovoris, ze ju nepustis a potom ju pustis, to je velka chyba. Nastav hranice, ktore si este ochotna tolerovat. A dobre si rozmysli, co zakazes a stoj si za tym. A hlavne sa jej nepchaj do zadku, ako pises v uvode.

anjelicek26
5. júl 2024

Tak puberta no, ty mas problem v tom, ze nemas muza doma, ze nie ste na to dvaja, ze sa sprava a casto musi - ako druhy rodic doma, pomahat v domacnosti, dozerat a zabavat sestru, byt ti oporou...ze jej to ide na nervy je pochopitelne a ze unika do vlastneho sveta vzhladom na vek tiez...tie dievcata maju pubertu dnes omnoho skor. Hygiena je jedine, co mi dvihlo zaludok, proste sprcha musi byt kazdy den, vlasy aspon 2x v tyzdni, inak no way tak si lahnut do postele. Sadnite si spolu a toto si vyjasnite, ze vsetko sa da tolerovat, ale toto nie... ja som ako dieta neznasala, ze ma mama mala na lacny babysitting, lacnu pracovnu silu, nadavala som vzdy v hlave ako pohan, ze preco ja musim byt najstarsia. Preto toto mojim detom nerobim. Maju kazdy dve domace prace a tie robia, poctivo, nemenim to, nestriedam to, nevymyslam im nic ineho, ked si to porobia, maju pokoj. Babysitting len nudzovy (najstarsia prvy raz teraz strazila brata, ked som sla po manzela do nemocnice), ziadne zneuzivanie. A vela sa rozpravat o svojich pocitoch... plus sadnut s manzelom, ked ani peniaze s toho nie su a furt je prec, tak o com to je 🙄 Nech sa pekne pakuje domov a je znova otcom.

kajda2211
autor
6. júl 2024

@30katrusa40 maľovanie v rámci zabaví doma s kamarátkou , prípadne keď niekam ideme , lesk, jemný tieň 🤷🏻‍♀️ nikde som sa nezmienila, že jej to DOVOĽUJEM......

kajda2211
autor
6. júl 2024

@asocial surovo ? Pre boha 🤣 moja dcéra je to

kajda2211
autor
6. júl 2024

Možno to vyznelo surovo chápem, ale bola som nahnevaná, takže to jediné preto a inak je to moja dcéra áno 😅😅 to , že som povedala, že ju nepustím, som povedala jej , lebo som čakala že sa trošku zamysli a príde sama za mnou . . A áno aj sa stalo, prišla za mnou aj sme si poplakali a všetko ujasnili vysvetlili.... Ďakujem ❤️

asocial
6. júl 2024

@kajda2211 ja ťa chápem😁. Mám doma syna v jej veku a niekedy sa obávam, že skončím vo väzení za vraždu😁 alebo dostanem nobelovu cenu za mier. Aj keď som tá najhoršia matka na svete.

solange7
6. júl 2024

Ja som nepochopila tu sprchu 1x za tyzden. Jej sa nechce? Ved musi mat zlepeny zadok po tyzdni. Prepac, za take nechutne prirovnanie ale fakt preboha...

30katrusa40
6. júl 2024

@kajda2211 práce si to zmienila. Ani ten lesk skrátka nie. Keď bude na strednej nech skúša. Ale v 11 nie. Si bola až moc mäkká teraz si len zbieraš čo si si zasiala.

blonde_bella
6. júl 2024

Ja poviem len jedno, čo zaseješ, to znes.