Spolužiak neustále bije moju dcéru

6. okt 2023

baby, uz som na prasky, kazdy den chodi moja domov ze ju tento chlapec bije. Bola som to riesit z triednou aj z vychoskou, ale stale to pokracuje😖🙈😨
Ako to riesite vy?
kedze je vikend ide ma porazit, vsetci uz su prec tak dnes nevybavim uplne nic😢

hederamonstera
6. okt 2023

Nasla by som si jeho rodicov ;)

bambulina4567
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
6. okt 2023

V edupage nájdi jeho rodičov a napíš im správu. Môžeš ich požiadať o stretnutie, aby ste si to vysvetlili alebo aspoň pochopíš prečo sa ten spolužiak tak správa.
Ak sa to nepodarí vyriešiť cez jeho rodičov, tak skús školskú poradkyňu. A ak nepomôže ani to, tak aj zmena triedy či prestup na inú školu prichádza do úvahy.
Si matka a urobíš čokoľvek, aby bolo tvoje dieťa v bezpečí...

zuzinka888
6. okt 2023

List riaditel- potom zriadivatel- staznost ze sa neriesi sikana na skole.

autor
6. okt 2023

Boze baby uplne mam stiahnuty zaludok z toho😭
Rodicov nepoznam. Bravame dcerku skor domov aby ju nebil aj v skd…

veronika1754
6. okt 2023

Mala som pred pár rokmi podobný problém, učiteľka neriešila. Nabehla som do školy pred vyučovaním do triedy a pred celou triedou som chlapcovi povedala že ešte raz sa priblíži k môjmu dieťaťu zavolám na neho políciu. To tiež som povedala triednej že ešte raz sa to bude opakovať podávam trestné oznámenie za šikanu. Moja normálne mala modriny, popísané veci fixkou, prestrihnuté tričko nožnicami... Od toho dňa bol pokoj.

deti95060810
6. okt 2023

čosi podobné som riešila pred pár rokmi... tesne pred coronou.
nezmohol ani len riaditeľ nič. sám mi poradil alebo dcéru preložiť do inej triedy, alebo do inej školy... bol bezmocný.
našťastie prišla corona a dcéra nechodila do školy takmer 2 roky... a potom v 9 ročníku už bolo troška lepšie...teraz je naj. - chodí na strednú a tam sú deti inej kvality...nie že 1/3 triedy je s papierom že sú nezvládateľní...

lianka123
6. okt 2023

Odchytila by som ziaka na ceste domov a teda tak aby nemal dojazy a potim by sim mu dohovorila tak, ze by to uz v zivote neurobil.

judar
6. okt 2023

Ale stale to pokracuje....a co tak navstivit rovno policiu s trestnym oznamenim ked vsetci naokolo nato zvysoka se#u

syslik81
6. okt 2023

nic neries s rodicmi ... chod za riaditelkou alebo jej posli email .. pripadne pisomnu staznost s tym ze ziadas aby sa porozpravali s rodicmi a urobili napravu-oddelili ziaka od tvojej dceri kedze sa to opakuje a vedia o tom no nic doposial nespravili .. a ak sa to bude opakovat tak podas staznost na vyssich miestach s tym ze skolsku sikanu musia urychlene riesit

subartic
6. okt 2023

pokiaľ ten chlapec je zdravý , tak je to chyba jeho otca predovšetkým . Buď jeho absencia alebo jednoducho nevysvetlil dôrazne synovi že dievčatá sa nebijú a ani sa im neubližuje. A až následne chyba školy a vedenia , ak o tom vedia že to neriešia .
Ja osobne by som začala triednou a dodržala postupnosť.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1andrea111
6. okt 2023

Skús si zistiť niečo o tej rodine a pories to s dieťaťom alebo rodičom. V škole si skúsila a nič sa nezmenilo.

adrianap83
6. okt 2023

Žiadaj stretnutie so žiakom a jeho rodičmi, ale cez školu. V prítomnosti triednej, zástupcu/riaditeľa, výchovnej poradkyne. Žiadaj ho pisomne, tak to musia zaevidovat a riesit, odnes trebars osobne v pondelok rano. Ak to nebudú chcieť akceptovať, alebo sa to neporieši, rovno tam dopíš, že budeš kontaktovať zriaďovateľa a políciu s TO, médiá.

adrianap83
6. okt 2023

Vieš čo, osobne, len keď uvidíš, či to zaeviduju, adi lepšie poslať, alebo meil. Neviem ako to edupage je s mazaním správ.
Každopádne rodičov by som ja nekontaktovala, v škole sú zodp9vedni za deti, v čase výuky, majú to riešiť oni.

syslik81
6. okt 2023

@kittykat22 keby moje dieta chyti ina matka pod krky tak na nu volam policiu hadaj kto by mal problem? mozno rodicia ani o tom nevedia- v prvom rade to ma riesit sjola a ta ma upovedomit rodinu

lonely66
6. okt 2023

nevidim dovod, preco by to autorka mala riesit osobne s rodicmi. alebo pisomne. rovnako nevidim dovod, preco by to mala riesit s dietatom. sikana sa odohrava v skole. autorka povedala ucitelke, vychovavatelke, nic sa nedeje. toto je nepripustne. rovnako nepripustne je, aby autorka riesila preradenie dcery. preco? vari ta dcera je ta, ktora sikanuje? preco ma obet doplacat na utocnika?
autorka, napis oficialnu staznost, kde uvedies, co sa deje, uvedies, ze si ustne komunikovala s triednou aj vychovavatelkou, nenastala ziadna naprava a ze ziadas o okamzite riesenie situacie. kopiu si daj podpisat riaditelkou skoly, ze ti staznost prevzala.

ja tomu akoze vobec nerozumiem, preco triedna a vychovavatelka nekonali. aspon v zmysle, zeby to riesili ony s riaditelkou a ta/ten by to riesil dalej. sikana je vec, ktora sa musi riesit okamzite, inak bude prerastat do neumernych rozmerov.

lonely66
6. okt 2023

@kittykat22 myslim si, ze takymto konanim si dana matka koleduje o trestne oznamenie. viem, ze je to proti zdravemu rozumu, ale taka je doba. nesmies sa dotknut cudzieho dietata. aspon nie tak, ze to vidi niekto iny. no bohuzial. kedysi vyprasili take dieta ucitelia, doma rodicia a pre istotu suchla poza ucho aj babka a dedko a bol pokoj. dnes sa to musi riesit inak, ina doba, ine maniere.

luliu
6. okt 2023

@lianka123 úplne primitívne jednanie dospelého človeka. Čo chces od dietata, keď ty ako dospelá to nevieš normálne vyriešiť?

mikadooo
6. okt 2023

Z praxe je najlepší postup odchytiť si toho chalana a "dôrazne ho upozorniť", nech sa neopováži tvojej dcéry ani len dotknúť a na hubu tiež nech si dáva pozor. Chalanko na 99% nebude chcieť do toho zaťahovať rodičov ani riaditeľku 😉. Z môjho okolia sa naozaj osvedčilo, keď si spratka rodič počká po škole... či je to v súlade s gdpr a zákonom a ľudskými právami a neviem čím, netvrdím, ale určite je to najefektívnejší spôsob.

lonely66
6. okt 2023

@mikadooo no, to by ju ale nesmel nik vidiet. ani len zhovarat sa s nim, lebo by sa rozsirilo minimalne to, ze sa mu vyhrazala.

mikadooo
6. okt 2023

@lonely66 vieš čo, toto bolo paradoxne celkom v pohode, lebo všetci sa tvárili že to nevideli 😁. On ten spratek väčšinou robí problémy všetkým, nie len tomu dievčatku. Myslíš si, že učiteľka z toho nie je na prášky, spolužiaci, ktorí sa na to pozerajú a boja sa zasiahnuť, aby nedostali ani oni? Ono - nemusíš na neho vrieskať, vyhrážky sa dajú vysloviť aj s mrazivým pokojom a celkom potichu... a zas - on sa s tým chváliť nebude, čo mu matka šikanovaného decka povedala, pravdepodobne nie je na hlavu.

lonely66
6. okt 2023

@mikadooo ja ti rozumiem, ale ze uplne. v pripade, aky opisujes, drzali deti usta, OK. ale moze sa stat, ze nespratnik ma nejakeho kamosa a ten by mu "dosvedcil", ze sa mu matka vyhrazala.

mikadooo
6. okt 2023

@lonely66 to sa v mojom okolí ešte nestalo 😁. A nech dosvedčí a čo... by som rada videla ako dvaja chlapci budú riešiť s pani učiteľkou, že mama obete sa im vyhrážala 🙂.

adrianap83
6. okt 2023

@mikadooo vieš, len ak je učiteľka, škola normálna, bude radšej, ak budú mať aj nejaké pisomne podklady na riešenie žiaka. Znížené známky zo správania, pripadne iné veci, nemôžu robiť bez tých podkladov.

mikadooo
6. okt 2023

@adrianap83 určite. S tým súhlasím.

lonely66
6. okt 2023

@mikadooo chapem 🙂

nepic
6. okt 2023

Nemala by takéto veci riešiť škola?veď keď sa niečo udeje,tak prvé čo sa vyhovárajú,že oni sú za dieťa zodpovedný. Či chcú povedať,že si nevedia dať rady s jedným žiakom čo sa nevie vmestit do kože? V prvom rade by som to riešil asi s triednou pani učiteľkou,následne s riaditeľkou a až následne s rodičmi daného spolužiaka.
Nedávno keď som to tu písal,že ja by som nedovolil ubližovať svojím deťom,aj za cenu že by som mal ísť do basy za to,ma tu všetci odsúdili na zánik. Veď kto ochráni to dieťa,keď nie rodič,to dieťa sa na to spolieha a nemá kto iný mu pomôcť. Príroda a zvieratá má vraj viac rozumu a môžeme sa od nej učiť,tak skúste napr ublížiť malému medvedíkov keď tam bude stará medvedica. 🤣

erikavesela
6. okt 2023

Ja som sikanu syna riesila tiez...
odchytila som si dotycneho hajzla a povedala mu, ze este raz sa dotkne nasho syna, tak sa bude bat mojho tiena viac ako svojho agresivneho ozrateho fotra...zlakol sa, tyzden vraj kvoli tomu, co som mu povedala nechodil do skoly...vraj mal z toho psychicke problemy...tak mu treba

erikavesela
6. okt 2023

@luliu co je na tom primitivne? tieto deti casto nerespektuju nic a nikoho, treba im ukazat, ze takto sa to nerobi a casto je to jediny sposob...evidentne si nikdy nezazila sikanu na svojom dietati, ked sa ti skola postavila chrbtom a este z tvojho dietata urobila toho agresora