Som chlapec a chcem dlhé vlasy

hiim123
5. máj 2024

Ahoj mám 12 chcel by som sa vás opytat ako presvedčit svojích rodicov aby mi dovolili dlhe vlasy
Celá moja rodina mi kritizuje moj účes ale ja chcem este dlhsie vlasy
Každý den mi hovoria že sa mi to nehodí Ked zistili že má nepresvedčila začali hovořit že má nikam nezoberu Ked pojdu na výlet a tak
Ale mně sa to páči a oni NECHAPU ZE UZ NEMAM 6 A ZE NECHCEM ABY Mi O TOM ROZkAZLOVALI
Keby sa mi to nepaci nemám to na hlave prosím ako ich presvedcit

guudy
5. máj 2024

@hiim123 mna by si sice presviedcat nemusel, ale ako mama by som ocenila, keby si sa o vlasy staral. Cize umyvat v takom intervale, aby neboli mastne, cesat sa kazdy den, tj byt upraveny, pravidelne si dat podstrihnut konceky, aby vlasy boli zdrave. Mne by takyto zodpovedny pristup uplne postacoval 🙂
A k tomu vyhrazaniu sa, to je detinske….🙄

jana_eyre_2
5. máj 2024

Neviem ako druhých presvedčiť o Tom čo si myslíš.. podľa mňa by si si mal s mamou napríklad sadnúť a úprimne jej povedať že jednoducho po dlhých vlasoch túžiš, niečo také ako si napísal tu.. mám tiež 12r syna, minulý rok mal také obdobie keď si nechával narásť vlasy.. priznám sa občas som mu povedala svoj názor, mne sa to moc nepáčilo, ale nikdy som ho nechcela ovplyvňovať, vždy som mu vravela že sú to jeho vlasy a ja budem rešpektovať co chce nosiť.. nakoniec sa sám od seba dal ostrihať.. má aj kamaráta ktorý má vlasy po lopatky, jeho mama to tiež akceptuje..

Nemyslím že musíš niekoho presviedčať, len úprimne rodičom povedz že dlhé vlasy úprimne chces a že to si jednoducho ty.. tieto roky sú náročné pre teba aj rodičov, obe strany sa musia naučiť spolu fungovať v Tom, že sa menis a vidíš svet inak ako oni.. je to normálne a určite si raz na ten fakt že dospievas zvyknú.. ale dôležité je vždy o všetkom otvorene hovoriť.. to opakujem aj svojim deťom.. držím ti palce .

bibina32
5. máj 2024

@hiim123 Môj syn má tiež dlhšie vlasy, po plecia. Nám to nevadí, mňa by ani nenapadlo mu zakazovať dlhé vlasy. Keď športuje dá si gumičku. Žiadna učiteľka s tým nemá problém. Chodí na všetky výlety 😁. Skús povedať rodičom, že chceš vyskúšať, aké to je mať dlhé vlasy. A je normálne, že aj chalani nosia dlhé vlasy. Držím palce, až ich presvedčíš.

skeblicka777
5. máj 2024

Môj syn bude mať 14 a tiež má vlasy po plecia a plánuje nechať dlhšie. U mňa má ale podmienky, že musí si ich upravovať a pokiaľ sa budú v škole sťažovať, buď pôjdu dolu alebo bude nosiť v škole gumičku. Zatiaľ to funguje.

cucoryedka
5. máj 2024

@hiim123 ahoj, moj syn tiez zapusta - ma 11 rokov. Popravde chvilu som s tym nesuhlasila, ale chapem, ze to moze byt sen a u nas obzvlast, kedze manzel ma dlhe vlasy. Ale ma podmienky, presne ako vyssie spominali ostatne maminky - vlasy upravene, rozcesane, umyvat ... v pripade, ze bude treba - gumicka (zatial na sport nosi latkovu celenku) ... ja som si zvykla, ze mam doma 2 chlapov s dlhymi vlasmi. 😊

kaktusik007
5. máj 2024

no uplne ta chapem, moj syn tiez cca v tomto veku zacal hovorit o dlhych vlasoch a tak ich ma, teraz mal 14. A kedze si ich sam nevie dat do pekneho copa, kazde rano vstava skor aby som ho stihla ucesat kym odidem do prace ;)

skus pripadne mame ukazat tuto diskusiu, dnes su dlhe vlasy u chalanov uplne normalna vec. Rovnako ako ruzova farba tricka, mikiny ci tenisiek.

ysseba
5. máj 2024

@hiim123 Skús si na internete nájsť nejaké účesy chlapcov, čo majú dlhé vlasy. A choď to ukázať mame. Povedz jej, že dnes je úplne normálne, že aj chalani majú dlhé vlasy, nech sa pozrie napríklad na futbalistov 🙂 Ukáž jej čo sa ti páči a popros ju, či by ť nevzala ku kaderníčke, ktorá by ti to podľa toho obrázku upravila a ukázala ako si to upraviť. Držím palce, aby ste s maminou našli nejaký kompromis, aby si bol spokojný aj ty, aj mamina 🙂

hiim123
autor
5. máj 2024

Ona má problém so všetkým co sa mi páči včera hovorila že ak nebudem mat vlasy ako chce ona ostriha ma na plešato a nebude sa za mna hambit

hiim123
autor
5. máj 2024

@kaktusik007 tuto diskusiu jej ukazovat nebudem je prisna a urazila by sa že sa na nu stazujem

mane01
5. máj 2024

@hiim123 moj stn mal v tvojom veku tiez dlhe vlasy, podla mna mu kratke pristanu viac, ale take veci ako uces by sa nemal zakazovat. Povedz rodicom, ze to chces vyskusat a ked sa ti to uz nebude pacit, lahko sa das ostrihat. Moj syn mal tie dlhe vlasy asi dva roky a potom sa sam vratil ku kratkym. Nerozumiem tym vyhrazkam od rodicov, to vazne ich nic ine v zivote netrapi len tvoje vlasy? 🤦🏼

svetlonos
5. máj 2024

No moc ta nepoteším. Mna tiez stryhali na krátko, žiadna výhra. Potom som v 14 povedala a dosť!. Od vtedy mam dlhe vlasy. Ak je tvoja mama taka konzervatívna, mas smolu. V 16 sa ti tiež bude vyhrážať?
Ak nie tak si do vtedy počkaj a rob co chces. Mne by to ako name nevadilo ale zo ti moc nepomôže. Tvojej mame hold zalezi viac na tom, čo si iný pomyslia ako na tvojom prianí. To nezmenis nikdy. Uvidíš ako preletí 6 rokov a to uz ti mama nemôže rozkazovať o vlasoch.
A ze ta nezoberu na výlet? Tak kecali aj moja mama, a vždy nás brala, lebo by nás same doma nenechala 😂 To sú len také silné reci.
Počkaj do 18 a hotovo.

vkatush
5. máj 2024

Prvé, čo mi napadlo, mám pár kamošov, čo si nechali narásť dlhé vlasy, aby ich potom mohli darovať na parochne pre ľudí s rakovinou.

Možno by toto na ňu zabralo, videla by v tom zmysel, možno by aj hrdá bola na teba za takú myšlienku ?

(Samozrejmosťou je starať sa o nich).

kathhii
6. máj 2024

@hiim123
Poviem ti svoj názor, mne sa dlhé vlasy na mužoch páčia, ALE musia tie vlasy aj nejako vyzerať a celkovo dotvárať imidž toho chlapa.
Na strednej som mala spolužiaka s dlhými redšími rovnými blond vlasmi, vôbec sa mi to nepáčilo, nosil to lebo bol roker, ale vôbec mu to nepristalo.
V práci mám kolegu s dlhými vlasmi aj švagor nosí dlhé vlasy. Obidvaja majú kučeravé husté kvalitné vlasy a aj im pristanú k tvári. Väčšinou nosia vlasy v cope. Pokiaľ sa o vlasy starajú tak za mňa ok. Keby som mala syna s takým typom vlasov ako majú tí dvaja tak by som mu to dovolila bez problémov. Ale ak by mal také vlasy ako môj spolužiak tak vtedy by som nadšená nebola.

kathhii
6. máj 2024

@vkatush to je super nápad. Švagor to tak robí.

belaaaaaaaaa
6. máj 2024

@hiim123 Tak tak takýchto rodičov ja naozaj nechápem. Veď maj dlhé vlasy. Si vo veku kedy sa hľadáš. A je to v poriadku. Nie podstatné, či má niekto dlhé, krátke , strapaté, ale či sú vlasy čisté. Také dedinské zmýšľanie, že chlapci majú mať krátke vlasy .. A to ja sama som z dediny🙂 No ja som veľmi moderný a otvorený človek čomukoľvek čo niekomu neubližuje.. Skús sa porozprávať s rodičmi. Či to pomôže neviem, ale viem, že takéto rodiny s týmto názorom, ojojoj. Držím Ti palce fešák.

janulik2008
6. máj 2024

Vies co moja babka bola rovnaka len v opacnom garde.
So sestrou sme k nej chodili a stale nam dala ostrihat vlasy. Ale nie ze podstrihnut ake normalne nakratko. Tolkokrat som jej hovorila ze chcem dlhe vlasy a ona stale to svoje ze vyzerame ako opice so sestrou 😒