Smiech dieťaťa pri napomínamí a rozhovore

ketrinka4
27. jún 2022

Ahojte maminky, chcela by som sa poradit, ci ste sa nahodou niektora nestretli s niecim podobnym. Mame 7 rocneho prvaka - v skole sme s ucenim nemali ziadne problemy, ani so zodpovednostou pri priprave a pod. Trapi nas vsak, ze ked nieco "vyvedie" a snazime sa mu dohovorit, vysvetlit, vzdy mu je do smiechu. Akokolvek ho napominame, ci rozhovorom, ci zvysenym hlasom, furt mu ide na smiech, pritom sa snazi otocit, pripadne schovat tvar. Ked sa ho spytame, na com/preco sa smeje, jeho odpoved je, ze nevie, ze sa mu neda prestat a pod. Nerobi to vsak len smerom k nam ako k rodicom, ale napriklad aj k rodicom kamaratov, ak ich na nieco upozornuju. Nevedeli by ste prosim poradit, ako sa toho zbavit? Nejake tipy, triky. Zatial nic nefunguje. A na "pubertu" by mal mat este cas.....
Dakujem za akekolvek nazory, postrehy....

jaskolka
27. jún 2022

Nie je to taky "smiech od stresu"?Proste na uvoľnenie telo takto reaguje. Sú ľudia, ktorí sa smiali v ozaj vážnej situácii(zranenie člena rodiny, pohreb), ale bolo to vyslovene ako obrana mozgu pred stresom z daného okamihu. A vážne s tým nemohli prestať, hoci chceli.

selest
27. jún 2022

Tiez sa smejem a usmievam nevhodne ked som v strese..zrejme to bude nieco take..

terry2003
27. jún 2022

Aj ja sa smejem občas v nevhodných chvíľach. To je proste typ osobnosti. Niektorí to prežívajú práve smiechom.

zojazoja
27. jún 2022

Bozeeeee, si ma vratila do školských čias a čias mladosti ked som začínala pracovat. Vždy kedma hresili učitelia alebo šéf, ja som myslela, ze mi bud jednu natiahnu rovno alebo ma vyhodia...... Totalny smiech 🤣proste niektori to tak máme. Ak nejde o zivot, nejde o nic.. Pre mna to boli uplne chujoviny za co ma hresili, pre nich strasne vážne a dôležité veci 😊

hesloveslo
27. jún 2022

Tiež to mam len horšie že robím tam kde sa zachraňujú ľudské životy a keď ozaj sa.nieco deje smejem sa ale väčšina si už zvykla horšie je to pre príbuzných lebo ma hneď považujú za necitlivu svinu

andreatytler
28. jún 2022

@ketrinka4 Vadi mu ked ho karhate. Chce aby ste to nerobili. Preso si schovava tvar a snazi sa otocit a smiechom maskuje svoj strach a smutok z toho napominania. Nechce aby ste vedeli ze mu to vadi, lebo by bol zranitelny.

ivangeline
28. jún 2022

Ja sa tiez smejem,ked mi je neprijemne. A moje deti to zacinaju robit tiez...

mimikarol
28. jún 2022

Ako by si o mojej dcére písala. Tiež je prváčka. Aj ona sa smeje keď ju hresim. Učiteľke alebo niekomu inému by si to nedovolila. Ale mne v pohode... Ja som to robila mame tiez, takže to neprežívam....Nevšímam si to, maximálne jej poviem že som rada že sa baví na mne. Vidieť na nej že by sa aj nesmiala ale je to silnejšie...