Ahojte. Zaujimalo by má či tu sú nejake mamicky ktore sa zo Slovenska prestahovali do rakuska kvoli práci a zobrali samozrejme sebou aj svoje deti.
Ano urcite tu take budete. Ale mne vrta hlavou že Ked mám 9 rocneho a 8 rocnu či to vobec zvladnu.
Nemecky vedia základy, ako sa máš co robis ahoj dovidenia, číslovky...
Ale chapete nieje to plynulé.
Mali ste niektora takyto ,,problém,, strach z toho a prekonali to vaše deticky? Dakujem za pripadnu odpoved
Velmi zavisi od toho, do akeho prostredia resp. regionu deti nastupia do skoly. Ak to bude niekde v pohranici, kde je v triedach vyse polovica deti slovakov, tak to pojde s nemcinou pomalsie.
Ak sa prestahujete niekam, kde budu deti len v nemeck hovoriacom kolektive, naucia sa rychlejsie.
Kazdopadne, na prvom stupni nemusia byt deti so slabsou nemcinou klasifikovane z hlavnych predmetov (Matika+ Deutsch/Lesen/Schreiben) Aj moja dcera tak prve dva roky fungovala.
@barb0renka dakujem
@lasoli dakujem
Ja som ten pripad. Ver mi, Slovensko je oveľa lepší systém. Tuto bežne prváci, druhaci dostávajú 4,5 na vysvecku. Tu to Slovákom dávajú pekne vyžrať. Už len tym, že rodná reč nie je nemčina, tak znižujú znamky. Ak ma dieťa nejakú poruchu napr dyslexia, dyskalkulia, nepomôžem si. Povedia, že daj si ho do súkromnej školy. Susedin chlapec ma aspergera. Hovorí 4 jazykmi, učenlivý je, nadpriemerne inteligentný, len jednoducho keď ho niečo nezaujme, tak to nespraví. Suseda zúfalá, lebo ucitelka mu robí naschvaly, nemá pochopenie pre nič. Volala dokonca s ministerstvom školstva a tam jej povedali nech ho dá do pomocnej.
Moja dcera mala covid, tak zmeškala pisomku a automaticky jej znížili známku. Knihy a zošity si nesmú brat domov. Čiže keď sa chceš ucit s deckom, nevieš čo. Každý polrok píšu len dve písomky z predmetov, čiže ak schyta zlu známku smola, opraviť si ju nevie, lebo učiteľ takú možnosť odmietne. A perlička na záver. Učitelia nie sú vysokoskolsky vzdelaní. Niektorí majú len pedagogické kurzy ktoré trvajú rok. Tu ma každý učiteľ svoj systém a nie zo zákona. Niektoré deti prepadnú aj 2 - 3 krát.
Čiže kopec rodičov to vzdá a radšej vozí deti na Slovensko.
@katkka1986 j sice nemam skusenost ale mala som kamaratky ked som robila v rakusku,ktore deti so sebou vzali a deti sa naucili.Jedna vzala uz vatsie dieta-11r,druha vzala skolkara a skolacku-6r Rakusania to nulte rocniky urcene pre deti cudzincov,cize tak to funguje dobre.Ked budu sa snazit zvladnu to!Drzim palce.